Navigasyon

Forum Tercihini Yap
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Tercihini Yap Medya
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Tercihini Yap Facebook
    • Tercihini Yap Twitter
    • Tercihini Yap Instagram
    • Tercihini Yap Youtube
    Baskent Kariyer Hakimlik
    Baskent Kariyer Kaymakam
    • Geceye bir söz bir şiir bırak :)

M

Guy il ilanı il seçimi derken gerildik.. Geceye bir söz bir şiir bırak içinde ne gelirse 📜📜

DİĞER
    • Hesap kapatma

U

Tüm iletilerimi silip hesabımı kapatır mısınız, teşekkürler.

DİĞER
    • 2019 Ramazan Ayı Herkese Hayırlı Olsun

A

Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Oruç tutan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Hepimiz içinde huzur ile geçecek bi ay olur umarım.....

DİĞER
    • Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil

M

Öncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerim. 2019 yılında lisans mezunu olduktan sonra iki tecil oldum. 14.06.2021 tarihine kadar tecilliyim. Fakat bu süreç içerisinde bir firma kurduğum ve halı hazırda faaliyet gösterdiğim için askerliği ertelemek istiyorum. 2021 Haziran'da bitecek olan tecilimi 2021 güz dönemi yüksek lisans ile uzatmak istiyorum. Çeşitli forumlarda benzer yazılar gördüm , kimi 30 eylüle kadar başvuru yaparsın , kimi 31 ağustosa kadar yaparsın demiş. Sanırım 2019 sonrası bakaya durumunda olan kişiler yüksek lisans yapamıyor. Bir de yüksek lisans sonrası bedelli askerlik hakkı var mı ? Şimdiden teşekkürler.

DİĞER
    • Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı

Antimülakat

Arkadaşlar kitap okumaya vakit ayıramayacak kadar yoğun olduğunuzu biliyorum. Dizi ve futbol maçı izleme, arkadaşlarla takılma/sohbet etme, tatil yapma, bilgisayar oyunları oynama vs. gibi aktiveteler varken okumaya vakit bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Mezuniyet sonrası kpss ve sınav için gerekli kitaplar dışında kaç kitap okumuş olabiliriz ki... Sanırım çoğumuz için bu rakam oldukça düşüktür. Kötü hissettiriyor dimi bu açıdan bakınca? Ama ne yaparsınız ki, bu kirli KPSS süreci böyledir, her şeyden önce kitaplardan soğutur insanı. Eee öyleyse ne yapmalı, nasıl yapmalı, kim el atmalı bu meseleye şeklinde sorulara gazla da olsa biz şeklinde cevap verdik. Film öneri tavsiye başlığında olan etki umarım burada da devam eder. Ben seviyorum bu başlıkları ve dikkate de alıyorum. Varsa el atmak isteyen, öneri/tavsiye almak isteriz. Kitaplarla dolsun bu başlık umuduyla...

DİĞER
    • Tercihiniyap Youtube Kanalı: Tercihini Yap TV

Agor

Değerli forumdaşlar youtube kanalımızı açarak ilk videomuzu paylaşmış bulunuyoruz. Kanal henüz yeni kurulma aşamasında, önerilerinizi bekliyoruz. Nasıl videolar çekelim, ne yaparsak sizlere daha fazla hitap eder, hangi yönde ilerleyelim bunlara dair fikir verecek forumdaşların yorumları bizim için oldukça değerli.
      Kanala buradan göz atabilirsiniz.
      https://www.youtube.com/channel/UC6-t_Dhi53nyiXpalsGIM3Q/featured

DİĞER
    • 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

onuktekin

“Benimle beraber burada muharebe eden askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım.”
      Mustafa Kemal Atatürk-3 Mayıs 1915 Arıburnu

Zamanının ötesine geçen bir ruhtur Çanakkale ruhu. Kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum.

DİĞER
    • Ilk maaş❤

kismetnasip

Herkesin bir hayali vardır ilk maaşa dair:) hatta bazılarımızın hayali için birkaç maaş daha çalışmak gerekebilir☺️

Sizler ilk maaşla ne yaptınız veya ne yapmayı hayal ediyorsunuz:)
      Benim bir öğretmenlik serüvenim olmuştu, ilk maaşı ordan almıştım, onları biriktirip kardeşime telefon hediye almıştım🙄ah bu ablalık:)
      Ama devlette işe girdiğimde bana zorlu süreclerimde yardimci olan yakinlarimi tatile götürecegim💓insallah nasip olur.

Sizlerin hayalleriniz neler ya da nelerdi de yaptiniz? 😇

DİĞER
    • Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun

onuktekin

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

ABD'deki ilk kilometre taşı çok daha önceydi - 1848'de.
      Amerikalı Elizabeth Cady Stanton ve Lucretia Mott, kadınların kölelik karşıtı bir kongrede konuşmalarının yasaklanmasına kızarak, ülkelerinin New York'taki ilk kadın hakları kongresinde birkaç yüz kişiyi bir araya getiriyor. Birlikte bir Duygu ve Karar Bildirgesinde kadınlar için medeni, sosyal, siyasi ve dini hakları talep ediyorlar.

İlk Ulusal Kadınlar Günü, 28 Şubat'ta Amerika Birleşik Devletleri'nde kutlandı. Amerika Sosyalist Partisi, kadınların çalışma koşullarını protesto ettiği New York'taki 1908 hazır giyim işçilerinin grevini bu günle onurlandırdı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.
      .
      .
      .
      Kaynaklar: Wikipedia, BM internet sitesi, Basın-iş sendikası internet sitesi.

DİĞER
    • Ankara'da kalacak yer önerisi

A

Arkadaşlar Ankara'ya sınavlara girmek için geleceklere, uygun misafirhane veya otel önerebilir misiniz?

DİĞER
    • İİBF Mülakat Sıkıntısı

S

Mülakat akıbetlerinin konuşulduğu bugünlerde bizlerde en azından taşra kadroları için mülakatlarının kaldırılmasını sağlatabilsek çok güzel olmaz mı?
      Bu kanayan yarayı kendi emeklerimizin karşılığını alarak kapatmayı denesek ,aradan dayıları enişteleri çıkarsak adalete bir adım daha yaklasmaz mıyız?
      Mülakatlar konusunda ses çıkarmanın vakti bence tam bugünlerdir siz ne dusunuyorsunuz arkadaslar

DİĞER
    • Yüksek Lisans dondurma ve tecile etkisi

L

Arkadaşlar anladığım kadarıyla, yök eğtim sürecini dondurmak için herkese bir hak tanımış. Yüksek lisansın son dönemindeyim, eğtimi dondurursam askerlik tecili de bozulur mu? Yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden

DİĞER
    • Forum Kullanma Kılavuzu - Forumu Nasıl Daha Verimli ve Düzenli Kullanabiliriz? Sorularınıza Yanıtlar!

P

Merhaba dostlar. Bir süredir aklımızda olan böyle bir kılavuz oluşturma kararı aldık. Bu kararı almaktaki gerekçelerimiz ise şöyle;

-Belli konularda sık sık soru gelmesi, bu hususlarda genel bir açıklama yapmak ihtiyacının hasıl olması.

-Forumdaki başlık enflasyonu. Konusu olduğu halde hemen her konu için başlık açılmasının forumu gittikçe daha kullanışsız ve karmaşık hale getirmeye başlaması.

-Başlıklarda çok sık tekerrür eden ve yanıtını bulmanın çok kolay olduğu sorular. Bu soruların gerek sınav hazırlığı yapan dostlara ve gerekse biz adminlere çok fazla vakit kaybettirmeye başlamış olması.

/yanlış anlaşılmasın biz soru yanıtlamaya erinmiyoruz dostlar, burada sorun aynı soruların yanıtlarının zaten forumda ve www.tercihiniyap.net adresinde yer alıyor olması. Örneğin ilanın başlığında,

Sınav test mi?
      Kaç kişi alınacak?
      Sınav nerede? vb. vb. soruların dâhi sorulması gerçekten çok yıpratıcı bir hâl almaya başladı.

Bu yönden daha verimli ve etkin zaman yönetimi için böyle bir çalışma şart oldu./

Haydi başlayalım dostlar;

1-) Başlık/Konu arama;

Dostlar bu kısımda forumda sizin başlık açmayı düşündüğünüz konu hakkında herhangi bir başlık açılmış mı, örneğin Kaymakamlık Sınavı hakkında arama yapmak istiyorsunuz, bu alanda herhangi bir başlık var mı kolaylıkla arama yapabileceğiniz Arama Butonumuz var.

Açılmış bir başlık var iken başlık açmanız hem konuyu dağıtmanıza hem de var olan başlığın amacına ulaşmamasına sebep olmaktadır. İlgili başlığı bulduğunuzda kuvvetle muhtemel sorunuza yanıt bulabilirsiniz, bulamamanız durumunda da soracağını soruyu başlık içinde sormanız hem verilen yanıtın derli toplu bir şekilde diğer dostlara da yaramasını sağlar hem de daha kolay yanıt bulmanıza yardımcı olur. Bu yönden Arama Butonu oldukça kullanışlıdır,

Deneyin! Memnun kalacaksınız 🙂

Arama Butonu Nerede???

BİLGİSAYAR için;

alt metni

MOBİL için;

alt metni

Diyelim ki KPSS konusunda neler var bakmak istiyoruz, kutucuğa bastıktan sonra açılan boşluğa KPSS yazıyoruz.

alt metni

Akabinde karşımıza şöyle bir google ekranı çıkıyor;

alt metni

Bu ekranda forumumuzda KPSS adı ya da etiketiyle açılmış tüm başlıklara ulaşabilirsiniz.

Bu uygulamayı diğer konularda da aynen yapabilir ve yine amaçladığınız başlığa kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

MOBİL'de aramaya tıkladığınızda yukardaki google ekranına direkt yönlendirme yapıyor. Arama çubuğundaki metne devam olarak aradığınız metni yazdığınızda, mesela kpss yazdığınızda, bilgisayardaki netice ile aynı sonucu elde edebilirsiniz!

Ayrıca dostlar, bir konunun kendi başlığı varken, o başlıkta o konuya dair konuşmaların olması, konu dışına çok fazla çıkılmaması -sohbet muhabbet olabilir tabi ki- lakin alakasız bir kurumun tartışmasının, alakasız bir başlıkta yapılması yerine, yine arama sistemini kullanarak konuşmak istediğiniz konunun başlığına gidebilir ve orada devam edebilirsiniz. Bu forumda her türlü bilginin olması gerektiği yerde bulunmasını sağlayarak özellikle sizden sonraki dostlarımıza başlığın daha faydalı olmasını sağlayacaktır.

2-) Eski Başlıklara Yazarken "Başlık Açma Sorunsalı"

Dostlar, özellikle forumda yeni olan dostlarımız hep şöyle bir hataya düşüyorlar; eski bir başlığa yazmak istediklerinde yanlış butonu seçtikleri için genellikle anlamsız başlıklar ortaya çıkıyor. Başlığa uzun uzun sorunun yazıldığı, yazılmak istenen başlığın gönderi içinde etiketlendiği garip başlıklar.

Bu durumu kısaca şöyle özetleyebiliriz;

Yanlış açılmış başlık;

alt metni

Yanlış açılmış başlığın içeriği;

alt metni

Peki bunun olmaması için ne yapacağız? Bu sorunla karşılaşmamak için yapmamız gereken şey, site bize sorduğunda seçimi aşağıda HALKA içine aldığımız seçeneğe tıklamak.

alt metni

Bu kadar kolay dostlar 🙂

3-) Siteye fotoğraf/görsel yükleme!

Sanıyorum herkesin en zorlandığı kısım burası. Aslında çok kolay dostlar, bir kaç adımda foruma nasıl görsel yükleyebileceğinizi anlatayım;

Öncelikle görselinizi bir upload/resim yükleme sitesine yüklemeniz gerekiyor, bunun için yapmanız gereken şey google'a resim upload/resim yükleme gibi bir ibare yazarak arama yapmanız. Akabinde çıkan herhangi bir siteden alacağınız link ile foruma rahatlıkla görsel yükleyebilirsiniz.

Şöyle görsel ile anlatayım ben de 🙂

-Resim yükleme;

alt metni

alt metni

alt metni

Umarım yeterince açık olmuştur dostlar. Oldukça kolay, bir pratik kazanırsanız kolaylıkla halledebileceksiniz foruma görsel yükleme meselesini.

4-) Bayraklama/Şikayet Sistemi

Dostlar, forumda şikayetçi olduğunuz herhangi bir gönderi olması durumunda, o kişiyle oturup da kavga etmek, tartışıp da forumun amacı dışına çıkmasını sağlamak yerine, bayraklama sistemini kullanabilirsiniz.

Yüzlerce başlık, binlerce gönderi içerisinde bizim her yeri aynı anda takip etmek imkanımız olmayabiliyor. Bu durumlarda, hakaret, küfür, reklam vs. içerikleri bize en kolay ulaştırabileceğiniz yol Bayraklama yoludur. Bayraklama için yapmanız gereken şey oldukça basit;

alt metni

alt metni

Açılan bu ekranda şikayet gerekçenizi seçebilirsiniz, alt kısımda detaylıca anlatarak, gönder seçeneğine bastığınız zaman şikayetiniz Admin ve moderatörlere ulaşmış olacak. Düzenli olarak inceliyoruz dostlar bu kısmı, şikayetleri olabildiğince değerlendirmeye çalışıyoruz.

Ana hatlarıyla gözlemlediğimiz sorunlar bu şekilde dostlar. Bunlara dair de detaylıca bir anlatım yapmaya çalıştık.

Hepsinden önemlisi forumun daha verimli olması adına, başlıklarda soru sormadan evvel forumu araştırmayı ve soru sormak için başlık açmak yerine ilgili başlığı kullanmayı ihmal etmemenizi rica ediyoruz. Bu tip başlıkları ekseriyetle kilitliyoruz ve ilgili başlığa yönlendirme yapıyoruz lakin bu bile ciddi bir zaman kaybı haline gelmeye başladı artık.

Ayrıca lütfen tek kelimelik amacı ve gayesi belli olmayan başlıklar açmak yerine başlıkta neyi aradığınızı belli edecek, ilgilisine hitap eden başlıklar seçin dostlar. Örneğin tek kelimelik GUY, SGK şeklinde bir başlık oldukça anlamsız. Bunun yerine GUY alımı hakkında veya SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı vb. Gibi başlıklar oluşturun ki hem daha düzenli hem de daha şık olsun.

Unutmayın, siz sorunuza zaman saikiyle çabuk yanıt almak istiyorsunuz, karşınızdaki insanların da vakti en az sizinki kadar kıymetli. Herkes bir şekilde bir sınav hazırlığı yapıyor, yöneticiler nezdinde de durumun şu şekilde olduğunu unutmayın, siz bir kişi olarak soruyorsunuz ve haklı olarak yanıt bekliyorsunuz, ancak biz yönetici olarak sizin gibi bir kişiyim, bir sorum var diye düşünen binlerce kişiyle muhatap oluyoruz. Sırf buna vakit ayırmaya kalktığımızda gerçekten yapılacak diğer şeylere vakit ayıramıyoruz. Daha fazla üretmek imkanımız varken bundan geri kalmak bizi üzüyor. Bu nedenle bizi anlayışla karşılayacağınızı düşünüyoruz.

Tercihini Yap! Ailesi olarak hepinize iyi ve verimli forumlar diliyoruz!

@Antimülakat @Agor @aliveli @Phoenix @genclerbirlikli

DİĞER
    • Forumda Yaşanan Hata ve Buglar

Duha

Genellikle forumu mobilden kullanıyorum. Arkadaşlar son birkaç gündür herhangi bir başlığa ileti yazmak istediğimde gönderirken hata alıyorum. İleti sayfası kapanmasına rağmen ileti başlığa eklenmiyor. Defalarca sayfa yenilemem gerekiyor.
      Bazen siteye girişte de giriş yap a bastıktan sonra giriş yapılamıyor yine sayfayı yenilemek gerekiyor.
      Gelen bildirimlerden ve mesajlardan da bazılarını okumama rağmen bildirim işareti kaybolmuyor.
      Genel olarak forumda yavaşlık ve bug problemleri yaşıyorum. Benzer sorunları yaşayan arkadaşlar da belirtirse yöneticilerin haberi olsun arkadaşlar sorun varsa ilgilenilsin.
      @Antimülakat @paretowilfredo @genclerbirlikli @mk-ank

DİĞER
    • Bazı Şeyler🎶📚☕🎬📝

P

Bu başlık neden açıldı 😊
      Evet biliyorum, burada konuşalım diyeceğim birçok şeyin ayrı başlığı var ancak hem bunların bazıları artık aktif değil hem de ben biraz daha farklı bir şey hayal ettim: Bir kültür cafe gibi düşünelim:) kitaplardan bölümler, şiirler, şarkılar özellikle hikayeleri ile birlikte olsa ne hoş olur:) dizi, film kritikleri, tavsiyeleri, tiyatro, konser, çeşitli etkinlik haberleri, yorumları, meşhur tablolar, ressamları, hikayeleri gibi birlikte çeşitlendireceğimiz, birlikte öğreneceğimiz ortak noktası ise bize insan olduğumuzu hatırlatacak havadisleri paylaşmak, fırsat buldukça akşam çayınızın yanında belki sohbet etmek 🙂 umuyorum atıl bir başlık olmak yerine sınav başlıklarından sıkıldığınız anda nefesleneceğiniz bir mekan olur😊bir nevi serbest başlık 😊💐

DİĞER
    • Uluslararası Örgütlerde Çalışmak (UN/NATO/EU/UNICEF vs.)

A

Merhabalar,

Bu kuruluşlar ile ilgili araştırma yapıyordum ve açıkçası epey iş ilanları gördüm kendi sitelerinde. Bir Türk olarak buralara nasıl girilir merak ediyorum, buralarda staj yapan ya da çalışan var mıdır? Bilgi edinmek istiyorum. Türkiye G20 arasında bir ülke olmasına rağmen Uluslarası bu tür platformlarda çok az temsil ediliyor, bu sebepten ötürüde nasıl girilir vs. gibi bir araştırma içindeyim.

Bilgisi olan ve paylaşanlara şimdiden çok teşekkür ederim 🙂

DİĞER
    • Bedelli Askerlik 2018

burcuburcu

Arkadaşlar çok sayıda bedelli bekleyen var sanıyorum forumumuzda da vardır. Bedelli askerlik 2018 yılında çıkacak mı? Konuyla ilgili tahmini duyumu vs olan var mı?

DİĞER
    • Tarım ve Orman Bakanlığı Alımı

B

Bu başlığı nereye açacağımı bilemedim, Diğer kısmına açayim dedim.

Belki takip eden vardır, Tarım ve Orman Bakanlığı bu sene içinde alım ilanı yayınlamıştı.Bu ilan biraz farklıydı çünkü herhangi bir kamu kurumunda çalışan adaylara başvurma hakkı vermiyordu. Mağdur olan adaylar konuyu Danıştay'a taşıdı ve Danıştay bu uygulamayı iptal etti. ÖSYM'nin bugün yaptığı duyuruyla birlikte artık kamu kurumunda çalışan adaylar için başvuru süreci başladı.

Bu durum maalesef bizi de etkiliyor. KPSS B sürecinde olan arkadaşların sıklıkla değindiği bir konu vardı. Mühendisler geçici olarak devlet kurumlarına giriyor, 1 senesi dolmadan kendi meslekleri alakalı ilan gelince oraya geçiyorlardı. Tarım ve Orman Bakanlığı bu arkadaşlar için bir umut ışığı olmuştu. Fakat maalesef bunun da önü kapandı.

KPSS A grubuna hazırlanan bizler için de önemi var. Yakın zamanda atanana 2 yıl kadro yok tarzında etkinlikler düzenleniyordu. Danıştay'ın kararından yola çıkarak bizlerin de önünün kapandığını düşünebiliriz.

Sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Bir yanda yüksek puan alan arkadaşlar, bir yanda nispeten düşük puan alıp atanmayı bekleyen arkadaşlar... İki ucu keskin kılıç...

DİĞER
    • Hayat Kurtaran Sayfa Takip Uygulaması

B

Burada mülakat sonuçlarının, yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen, 7/24 sayfayı yenileyen arkadaşlara bir faydam olsun diye bu iletiyi yazıyorum.

Malumunuz sonuçlar kurumun ilgili sitesinde, duyurular kısmında yayınlanıyor. 'WEB ALERT' adlı uygulamayla belirlediğiniz sayfada değişiklik olduğu an size bildirim geliyor. Mesela ben şu an HMB'nin duyurular kısmını programa tanıttım. 10 dakikada bir sayfaya bakıp değişiklik olursa bana bildirim gönderiyor. 10.12'de bildirim geldi. Dün başvuruları başlayan Defterdarlık Uzman Yardımcılığı başvuruları duyurular kısmına eklenmiş.

6 küsür lira para verirseniz 10 dakikalık süreyi 1 dakikaya düşürebilirsiniz. Benim gibi heyecanlı arkadaşlar için bulunmaz bir uygulama. Linkini aşağıya bırakıyorum.

https://play.google.com/store/apps/details?id=me.webalert&hl=tr&gl=US

Amacım reklam değil, zaten yabancı birinin yaptığı bir uygulama. Maksat benim gibi ders çalışırken 'Acaba sınav tarihleri belli oldu mu?' diye konsantrasyonu dağılan arkadaşlara bir faydam olsun.

DİĞER
    • Argan yağı

A

Saçlarınız için argan yağını şiddetle tavsye ediyorum. Çok ciddi bir onarma canlandırma ve parlaklık sağlıyor bence. ben native base argan yaını kullanıyorum. Uzun süreli kullanımda saçlarınıza övgü almaya başlayabilrisiniz

DİĞER

Geceye bir söz bir şiir bırak :)

DİĞER
    485
    6886
    897369
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • vamos
      vamos Son düzenleyen:

@karar tam olarak kim tarafından söylendiğini bilmiyorum hocam.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • karar
        karar Son düzenleyen:

Dünyada akla değer veren yok madem ,
        Aklı az olanın parası çok madem ,
        Getir şu şarabı , alsın aklımızı .
        Belki böyle beğenir bizi el alem !

Ömer hayyam

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • karar
          karar Son düzenleyen:

gel seninle bir kez daha ağlayalım .
          yaşanmışlara , yaşanmamışlara , bir de hiç
          yaşanmayacaklara .

oğuz atay .

• karar
            karar Son düzenleyen:

....Dünyadan uzaksın gönlümden ayrı
            İşin yok yanımda gelme istemem
            Acılar küllendi deşilmez gayrı
            Geciken dermanı bulma istemem ..

Gizlice peşinden izlemekteyim
            Attığın adımı gözlemekteyim
            Yürekten severek özlemekteyim
            Yine de bunları bilme istemem ...

Bedirhan gökçe

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
            • S
              strtmn Son düzenleyen:

O yalnızca şiir yazardı
              Ve yağmurlu gecelerde
              Elleri cebinde gezerdi
              Yazık diyecek
              Hatıra defterini okuyan
              Ne talihsiz adammış
              İmanı gevremiş parasızlıktan 😢

Muzaffer Tayyip

• S
                snoopy Son düzenleyen:

İnsan sonradan anlar, göze hitap edenle gönüle hitap edenin çok farklı olduğunu.

-Sadi Şirazi-

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                • L
                  lithops Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

https://www.youtube.com/watch?v=rXdas-dN8-o

• pokuhantes
                    pokuhantes Son düzenleyen:

Yaşamak güzel şey doğrusu
                    Üstelik hava da güzelse
                    Hele gücün kuvvetin yerindeyse
                    Elin ekmek tutmuşsa bir de
                    Hele tertemizse gönlün
                    Hele kar gibiyse alnın
                    Yani kendinden korkmuyorsan
                    Kimseden korkmuyorsan dünyada
                    Dostuna güveniyorsan
                    İyi günler bekliyorsan hele
                    İyi günlere inanıyorsan
                    Üstelik hava da güzelse
                    Yaşamak güzel şey
                    Çok güzel şey doğrusu.

Melih Cevdet Anday

• karar
                      karar Son düzenleyen:

"bir dost bulamadan gün akşam oldu . "

• S
                        snoopy Son düzenleyen:

Ve oturdu mu bir masaya hakkını verir çay içmenin.

• Cahit Zarifoğlu
                        • L
                          lithops Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

Cihanı hiçe satmaktır adı aşk
                          Döküp varlığı gitmektir adı aşk

Elinde sükkeri ayruğa sunup
                          Ağuyu kendi yutmaktır adı aşk

Belâ yağmur gibi gökten yağarsa
                          Bâşını âna tutmaktır adı aşk

Bu âlem sanki oddan bir denizdir
                          Âna kendini atmaktır adı aşk

Var Eşrefoğlu Rumî bil hakikat
                          Vücûdu fâni etmektir adı aşk

Eşrefoğlu Rumi

• pokuhantes

Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü
                            Kar yağmış dağlara, bozulmamış örtüsü
                            Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü
                            Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim sana
                            Şimdilik bağlayıcı bir takvim sorma bana
                            -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Ay, şafağa yakın bir mum gibi erimeden
                            Dağlar çivilendikleri yerde çürümeden
                            Bebekler hayta hayta yürümeden
                            Geleceğim diyorum, geleceğim sana
                            Ne olur kesin bir takvim sorma bana

Beklesen de olur, beklemesen de
                            Ben bir gök kuruşum sırmalı kesende
                            Gecesi uzun süren karlar-buzlar ülkesinde
                            Hangi ses yürekten çağırırsa beni sana
                            Geleceğim diyorum, takvim sorma bana

Bu şiir böyle doğarken dost elin elimdeydi
                            Sen bir zümrüd-ü ankaydın, elim tüylerine deydi
                            Sevda duvarını aştım, sendeki bu tılsım neydi?
                            Başka gezegende de olsan dönüşüm hep sana
                            Kesin bir gün belirtmem, ne olur takvim sorma bana

Eski dikişler sökülür de kanama başlarsa yeniden
                            Yaralarıma en acı tütünleri basacağım ben
                            Yeter ki bir çağır çiçeklendiğin yerden
                            Gemileri yaksalar da geleceğim sana
                            On iki ayın birisinde, kesin takvim sorma bana

Bak işte notalar karıştı, ezgiler muhalif
                            Hava kurşun gibi ağır, yağmursa arsız
                            Ey benim alfabemdeki kadim elif
                            Ne güzellik, ne tad var baharsız
                            Güzellikleri yaşamak için geleceğim sana
                            Geleceğim diyorum biraz mühlet tanı bana

Ihlamur çiçek açtığı zaman
                            Ben güneş gibi gireceğim her dar kapıdan
                            Kimseye uğramam ben sana uğramadan
                            Kavlime sadığım, sadığım sana
                            Takvim sorup hudut çizdirme bana
                            Ben sana çiçeklerle geleceğim

Bahaettin Karakoç

• karar
                              karar Son düzenleyen:

Sende gördüğümü ,
                              görecekler diye
                              ödüm kopuyor .

Özdemir asaf.

• urfaspor63
                                urfaspor63 Son düzenleyen:

Sizin hiç babanız öldü mü?
                                Benim bir kere öldü, kör oldum.
                                Yıkadılar, aldılar, götürdüler.
                                Babamdan ummazdım bunu kör oldum.
                                Siz hiç hamama gittiniz mi?
                                Ben gittim lambanın biri söndü
                                Gözümün biri söndü kör oldum.
                                Tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak
                                Söylelemesine maviydi kör oldum
                                Taslara gelince hamam taslarına
                                Taslar pırıl pırıldı ayna gibiydi
                                Taslarda yüzümün yarısını gördüm
                                Bir şey gibiydi bir şey gibi kötü
                                Yüzümden ummazdım bunu kör oldum
                                Siz hiç sabunluyken ağladınız mı?

Cemal Süreya

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                • bykeynes
                                  bykeynes Son düzenleyen:

Kalbim suçlu beynim suçlu....

• pokuhantes

`Telgrafın tellerini kurşunlamalı’’
                                    Öyle değildi bu türkü bilirim
                                    Bir de içime
                                    Her istasyonda duran sonra tekrar yürüyen
                                    Bir posta katarı gibi simsiyah dumanlar dökerek
                                    Bazan gelmesi beklenen bazan ansızın çıkagelen
                                    Haberler bilirim mektuplar bilirim.
                                    Gamdan dağlar kurmalıyım
                                    Kayaları kelimeler olan
                                    Kırk ikindi saymalıyım
                                    Kırk gün hüzün boşaltan omuzlarıma saçlarıma
                                    Saçlarının akışını anar anmaz omuzlarından
                                    Baştan ayağa ıslanmalıyım
                                    Gam dağlarına çıkıp naralar atmalıyım.
                                    İçimde kaynayan bir mahşer var
                                    Bu mahşer birde annelerinin kalbinde kaynar
                                    Çünkü onlar yün örerken pencere önlerinde
                                    Ya da çamaşır sererken bahçelerinde
                                    Birden alıverirler kara haberini
                                    Okul dönüşü bir trafik kazasında
                                    Can veren oğullarının.
                                    Bir de gencecik aşıkların yüreklerini bilirim
                                    Bir dolmuşta yorgun şoförler için bestelenmiş
                                    Bir şarkıdan bir kelime düşüverince içlerine
                                    Karanlık sokaklarına dalarak şehirlerin
                                    Beton apartmanların sağır duvarlarını yumruklayan
                                    Ya da melal denizi parkların ıssız yerlerinde
                                    Örneğin Hint Okyanusu gibi derin
                                    İsyanın kapkara sularına dalan.
                                    Nice akşamlar bilirim ki
                                    Karanlığını bir millet hastanesinde
                                    Dokuz kişilik kadınlar koğuşu koridorunda
                                    Başını kalorifer borularına gömmüş
                                    Beyaz giysilerinden uykular dökülen tabiplerden
                                    Haber sormaya korkan
                                    Genç kızların yüreğinden almıştır.
                                    Bir de baharlar bilirim
                                    Apartman odalarında büyüyen çocukların bilmediği bilemeyeceği
                                    Anadolu bozkırlarında
                                    İstanbul’dan çıkıp Diyarbekir’e doğru
                                    Tekerleri yamalı asfaltları bir ağustos susuzluğu ile içen
                                    Cesur otobüs pencerelerinden
                                    Bilinçsiz bir baş kayması ile görülen
                                    Evrensel kadınların iki büklüm çapa yaptıkları tarla kenarlarında
                                    Çıplak ayakları yumuşak topraklara batmış ırgat çocuklarının
                                    Bir ellerinde bayat bir ekmeği kemirirken
                                    Diğer ellerinde sarkan yemyeşil bir soğanla gelen.
                                    Yazlar bilirim memleketime özgü
                                    Yiğit köy delikanlılarının
                                    İncir çekirdeği meselelerle birbirlerini kurşunladıkları
                                    Birinin ölü dudaklarından sızan kan daha kurumadan
                                    Üstüne cehennem güneşlerde göğermiş mor sinekler konup kalkan
                                    Diğeri kan ter içinde yayla yollarında
                                    Mavzerinin demirini alnına dayamış
                                    Yüreği susuzluktan bunalan
                                    İçinden mahpushane çeşmeleri akan
                                    Ansızın parlayan keklikleri jandarma baskını sanıp
                                    Apansız silahına davranan
                                    Nice delikanlıların figüranlık yaptığı
                                    Yazlar bilirim memleketime özgü
                                    Güzler bilirim ülkeme dair
                                    Karşılıksız kalmış bir sevda gibi gelir
                                    Kalakalmış bir kıyıda melül ve tenha
                                    Kalbim gibi
                                    Kaybolmuş daracık ceplerinde elleri
                                    Titreyen kenar mahalle çocukları
                                    Bir sıcak somun için, yalın kat bir don için
                                    Dökülürler bulvarlara yapraklar gibi.
                                    Kadınlar bilirim ülkeme ait
                                    Yürekleri Akdeniz gibi geniş, soluğu Afrika gibi sıcak
                                    Göğüsleri Çukurova gibi münbit
                                    Dağ gibi otururlar evlerinde
                                    Limanlar gemileri nasıl beklerse
                                    Öyle beklerler erkeklerini
                                    Yaslandın mı çınar gibidir onlar sardın mı umut gibi.
                                    İsyan şiirleri bilirim sonra
                                    Kelimeler ki tank gibi geçer adamın yüreğinden
                                    Harfler harp düzeni almıştır mısralarında
                                    Kimi bir vurguncuyu gece rüyasında yakalamıştır
                                    Kimi bir soygun sofrasında ışıklı sofralarda
                                    Hırsızın gırtlağına tıkanmıştır.
                                    Müslüman yürekler bilirim daha
                                    Kızdı mı cehennem kesilir sevdi mi cennet
                                    Eller bilirim haşin hoyrat mert
                                    Alınlar görmüşüm ki vatanımın coğrafyasıdır
                                    Her kırışığı sorulacak bir hesabı
                                    Her çizgisi tarihten bir yaprağı anlatır.
                                    Bütün bunların üstüne
                                    Hepsinin üstüne sevda sözleri söylemeliyim
                                    Vatanım milletim tüm insanlar kardeşlerim
                                    Sonra sen gelmelisin dilimin ucuna adın gelmeli
                                    Adın kurtuluştur ama söylememeliyim
                                    Can kuşum, umudum, canım sevgilim.

Adil Erdem Bayazıt

• karar
                                      karar Son düzenleyen:

Allahım neydi günahım ,
                                      Günahım neydi allahım . 😞

• N
                                        Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

https://youtu.be/bX3ItBxiM1E

• N
                                          Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

https://youtu.be/y8IhLL8O4R0
                                          Şah Hatayı'm muhabbete bakarim
                                          Men doluyum men dolana akarım
                                          Güzel Pirim bi dert vermiş çekerim
                                          Bir derdim var bin dermana değişmem

• karar
                                            karar Son düzenleyen:

açılır bahtımız bir gün hemen battıkça batmaz ya
                                            sebepler halk eder halık ,kerem babın kapatmaz ya
                                            benim hakk 'a münacatım değildir ,rızk için haşa
                                            hüda rezzak -ı alemdir , rızıksız kul yaratmaz ya .

erzurumlu ibrahim hakkı hazretleri .

• 1
                                            • 2
                                            • 337
                                            • 338
                                            • 339
                                            • 340
                                            • 341
                                            • 344
                                            • 345
                                            • 339 / 345
                                            • First post
                                              Last post
                                            Copyright 2016 TercihiniYap.net Forum