

-
Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı için buradan devam edelim...
-
Promosyon alımı mülakat aşamasına geldiğine göre bence eski başlığı kapayıp burada yeni dönemi konuşmak daha mantıklı. Bu başlıkta seviyenin daha yüksek olmasını seviyesiz söylemlerin ve hakaretlerin daha az olmasını umuyoruz.
-
1) Gelir Uzman Yardımcılığı 2020 Alım İlanı;
2) Gelir Uzman Yardımcılığı sınav konuları nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/kpss/gelir-uzman-yardimciligi-guy-sinavi-konulari-nelerdir-h9562.html
3) Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı başarı şartı nedir?
4) Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına nasıl hazırlanılır?
5) Gelir Uzman Yardımcılığı 2011 - 2020 yılları taban puanları kaçtı? Alım Sayıları nasıldı?
6) Gelir Uzman Yardımcılığı alımı başvuru şartları ve il tercihi nasıl?
7) Gelir Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
-
Bölüm bazlı ilan, puan türleri ve yds henüz sitede yok. Hayırlı olsun.
-
DUY için buradan devam edelim.
Meslek Tanıtımı
https://www.tercihiniyap.net/kpss/defterdarlik-uzman-yardimciligi-sinavi-maasi-ve-meslegi-h3134.html
Maaş Bilgisi;
https://www.tercihiniyap.net/maas/defterdarlik-uzman-yardimciligi-maasi-2020-ne-kadar-h9762.html
-
Evet arkadaşlar belki başlığı açmak için biraz erken olabilir. Ben yine de şimdiden açmak istedim. Becayiş düşünenler almak/vermek istediği yerleri yazarsa karşılıklı olarak bir değerlendirmede bulunabiliriz.
Ben başlayayım;
İstanbul verilir. Ankara ya da Eskişehir alınır. -
Merhaba dostlar.
2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı klasik sınavı için istişareye burada devam edebiliriz.
Buraya şunu bırakayım, yeni çalışmalar oldukça eklemeler yaparız bu iletiye;https://www.tercihiniyap.net/kpss/sayistay-denetci-yardimciligi-yazili-sinav-sorulari-h5416.html
-
Merhaba dostlar hepinize.
Öncelikle geçmiş olsun ve puanlarınız hayırlı uğurlu olsun. Bir KPSS sürecinin daha sonuna geldik, bir diğerinin sürecine başlıyoruz. Tabi bu arada 2019 - 2020 puanı olanlar için gelecek olan alımlar var.
Bu alımlara dair bildiğiniz gibi artık gelenekselleşmeye başlayan tablomuzu hazırlamaya başladık biz de. Aslında hazırlıklarım 11 Ekim'de tamamdı ancak bazı alımlar için yeni haberler bekliyordum. Teyit bekleyenler vardı, yeni haber beklediklerim vardı. İyice netleştirmeden sizlerle paylaşmak istemedim bu yüzden.Geçtiğimiz yıl biliyorsunuz çok yüksek oranda isabetli tahminlerde bulunduk. Tabi bu tahminlerin dayanakları vardı. Duyumlar, haberler, bilgiler bu tahminlerin temel kaynakları. Bu kaynaklar kimi zaman bizzat benim tanıdıklarım, büyüklerim, dostlarım iken kimi zaman da dolaylı olarak ulaşabildiğimiz kişiler olabiliyor. Bu da haberin sağlamlığını haliyle etkiliyor.
Aşağıdaki çalışmada o yüzden olabildiğince hangi alımın ne kuvvette bir bilgiye dayandığını izah etmeye çalıştım.2020 KPSS sonrası dönemdeki beklentilerimize geçmeden evvel çalışmada 2019 sonrası hazırlamış olduğumuz tablolara yer verdim. Bunun sebebi hem nasıl bir haber yapma mantığımız olduğunun anlaşılması hem de o tablolardan bu yıla hangi alımların devrolduğunu görmek. Bu yüzden söze onlarla başladık.
Çalışmayı burada uzun uzadıya yazmayacağım görsellerle başlayalım. Bunlar 2019 yılında paylaştığımız iki tablomuz;
alt metni
alt metni
Bu tablolardan bu yıla kalan alımlar var. Bunlardan HMB alımlarının bir tanesi dün geldi. Bir kısmını Bakan Bey 2020 Bahar döneminde ilan etti söylediğimiz gibi. MHUY ile ilgili açıklamalara da yeni çalışmamızda yeniden yer verdik. Ayrıca GSB, MEB ve İçişleri alımlarına da yeni tablomuzda yer verdik ve değindik.
Gelelim şimdi 2020 yılı alımlarına. Dün yayınlayacaktım aslında söylediğim gibi dostlar ama azami özen göstermek istediğimden vakit aldı ve bugüne yetişti. Öncelikle bekleme için kusurabakmayın. Yukarıda da belirttiğim gibi çalışmamız 11 Ekim'de hazırdı ama haberler bekledik, teyitlere uğraştık ve bugüne kaldık. Biz yayımlayana dek de tabloda yer alan iki alım geldi. Dernekler Denetçiliği ve Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı alımları yeni haberler değil o yüzden. Geri kalanlara odaklanarak açıklamaları güncelledim haberde.
İlk tablomuz şu şekilde;
alt metni
İkincisi ise şu şekilde;
alt metni
Dikkatinizi çekecek ilk hususun 3 yıldır hazırladığımız tablolardan sonra bu tablonun daha zengin olduğunu düşünüyorum. Bunun sebepleri var. Öncelikle geçtiğimiz dönemde alınması planlanan alımların büyük kısmı pandemi dolayısıyla bu döneme sarktı. Pandemi dışında tabi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın alım rutinini neredeyse 2 senede 1 haline getirdiği alımlar da bu döneme rast geldi. Bu yüzden tablomuz epey şenlikli oldu bu yıl.
Alımlara dair ayrıntıları incelemek için çalışmaya bu linkten ulaşabilirsiniz dostlar;
Ayrıca 2020 KPSS sonrası süreçte puanlarınıza göre çalışma önerilerimizi de şu linkten inceleyebilirsiniz;
İkinci iletiyi de kendime ayırıyorum dostlar. Oraya da alınması planlanan mesleklerin tanıtımlarını, elimizde bulunan dökümanları ekleyeceğim.
Farklı duyumları olan dostlarımız da paylaşırlarsa daha güzel bir bilgi alışverişinde bulunabiliriz. Benden farklı da duymuş olabilirsiniz, değerlendiririz, yeniden sorarız gerekirse.Hepinize güzel, bol alımlı, bahtınızın açıldığı bir yıl diliyorum.
Allah yar ve yardımcınız olsun dostlar. -
vmy için buradan devam edelim...
Vergi Müfettiş Yardımcılığı için yapılan tüm alımların sayıları ve Taban Puanları;
Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavı konuları nelerdir? Sınav zor mu?
Vergi Müfettiş Yardımcılığı geçmiş sınav soruları nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/vergi-mufettis-yardimciligi-cikmis-sinav-sorulari-h4674.html
Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavına hangi kaynaklarla nasıl hazırlanılır?
Vergi Müfettiş Yardımcılığı nedir? Nasıl Vergi Müfettiş Yardımcısı olunur? Vergi Müfettişleri ne iş yaparlar? Görev yerleri ve özlük hakları ile MESLEK TANITIMI;
-
Arkadaşlar merhaba. 2020’ye hazırlık için biraz geç kaldım. 2021’e hazırlanmayı düşünüyorum sadece alana. Hangi kaynakları önerirsiniz?
9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@amirim 89 ile mi kapatcak diyosun
-
2 soru iptal edilirse her net 1.02 ile mi çarpılacak?
-
@Tardukağan 1,02040816326530
-
Ösym nin taktiği şu. 50 puana kadar herkese sınavı yaptırır. 50 ile 60 arasını konuyla biraz ilgilenenler yapar. 60 ile 70 arası bu işe gönül vermiş ama çok çalışmamış insanlardır. 70 üzeri de konsantre, dikkatli, sınavı gerçekten kazanmak için çalışmış adamlardır. 80 üzeri de zaten bu sınava daha önceden girmiş, hazırlanmış, yıllanmış tecrübelerdir. Bu mantığı hiç sekmedi. Yığılmanın 65 70 arasında olması çok normal. Baraj da 71 72 civarında olur. 77 79 baraj yorumları görüyorum
gülüyorum..
-
@teta bu arada adamlar derken cinsiyetçi bir söylem olmuş düzeltir, özür dilerim. Yorumu silemiyorum. Yada silmeyi beceremiyorum.
-
@aslan38 teşekkür ederim dostum.
-
Geçen sene senin istatistiğini yaptığın o 1-2 puan aralığında 200-300 kişi oynadı mülakat sürecinde ...
Deneyimli arkadaşım. -
@Tardukağan rica ederim kritik bir araliktamisiniz
-
Başlığa bir giriyorum ilgilendiğim yorumları bulmak için ciddi emek sarfediyorum . Neyse yeni bir krize neden olmak istemiyorum şimdi . Kadın adaylar ne durumda acaba ? Kullanıcı adından çıkarabildiğim kadarıyla genelde erkek adaylar yorum yapıyor . Tabii tüm adaylar burada değil ama önceki yıllarda yapılan mülakat listelerini incelediğimde de mülakata kalan kadın aday sayısı çok çok az genelde . Acaba zaten az kişi alınıyor diye uğraşmak mı istemiyorlar ? Belki buradayız derler ve fikir sahibi oluruz diye düşündüm.
-
@fatos_ ben hocam. İptalleri hesaplamadan 77, 75. Bu sene mülakat görmek nasip olacak mı diye merakla bekliyorum
-
@kaymakam106 çok sevindim hocam , neden olmasın bence gayet güzel netiniz
bizler istediğimiz heryerde olalım inşallah
-
@fatos_ inşallah
-
@teta history is his story...
-
@mia_nur :))) süper olmuş ya
Böyle hareketlere ihtiyacımız var dostlar. Umudumuzu ve neşemizi her ne olursa olsun diri tutalım
-
@Chapus ösym pası verdi bizde golü attık..
-
Kadın adaylarla ilgili... Geçen yıl mülakata kalan 19 kadın arkadaşın 10'nu şu an görevde. Şansları daha fazla. Hele ki bu yıl 9-10 kadın arkadaş kazanırsa hepsine şimdiden hayırlı olsun.
-
@mia_nur inceyi aldım
ama anlatanlar genelde sıklıkla kadın. Bende bir mesaj vereyim.
-
@Chapus sadece cinsiyetten ötürü %50 şans verilmesine karşı şüpheci yaklaşıyorum,bu bile az da olsa erkek hegemonyasının izini taşımıyor mu ?
-
Monopol sorusuna Bilge beyaz hocanın cevabını gören varmı eğer o da hatalı diyorsa iki önemli hoca soru hatalıdır
-
@teta sınavda en beğendiğim ikinci soruydu okurken keyif aldım nereden alıntı diye araştırdım ama yanlış yapmışım,anlatanların sıklıkla kadın olduğunu da kaçırmış olabilirim
En sevdiğim soru ise iş gücüne dahil olmayan nüfus içinde ki en yüksek pay:ev işleriyle meşgul olanlar(forumda ev hanımları deniyor) ve onu da yanlış yaptım