

-
İibf yi aöf ya da uzaktan okumak istiyorum.artık iibfnin örgün okunacak bir tarafı yok sanırım.Kpss A dan atanabilirmiyim yoksa imkansız mıdır örnekleri var mıdır?
-
Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı için buradan devam edelim...
-
DUY için buradan devam edelim.
Meslek Tanıtımı
https://www.tercihiniyap.net/kpss/defterdarlik-uzman-yardimciligi-sinavi-maasi-ve-meslegi-h3134.html
Maaş Bilgisi;
https://www.tercihiniyap.net/maas/defterdarlik-uzman-yardimciligi-maasi-2020-ne-kadar-h9762.html
-
Merhaba dostlar. Ayrı bir başlıkta devam etmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Başlığı oluştururken de tabi mülakata yönelik bir çalışma hazırlamayı bekledim. Özellikle etkinliklerin yoğun olduğu şu iki haftada buna sıra gelmedi ne yazık ki. Dava süreci vs. daha önemli açıkçası şu aşamada.
Neyse ki hazırladım sonunda.
Mülakata yönelik önerilerimizi bir kaç ana başlıkta toplamayı uygun gördüm. Bunlar şöyle;-Müfredat konuları
-Müfredat dışı konular
-Kişisel konular
-Neden? soruları.
-Güncel gelişmeler ve kurum/meslek bilgileriBunun yanında kaynak önerisinde öte doğru çalışma yöntemini öncüleyerek bir temele oturttum dostlar çalışmayı.
Buyrunuz çalışmamız;
Bununla birlikte neden hala 2020 başlığını kullandığımı da açıklayayım. 2021'de bir alım yapılmadı dostlar. Alım 2021'e sarktı diye 2021 alımı değil bu. 2021 ayrıca bir alımı hak ediyor. Bu nedenle bu alımın 2020 alımı olduğunu sürekli hatırlatmakta fayda görüyorum.
Hepinize iyi çalışmalar ve başarılar dilerim dostlar. Sorularınızı da başlık altında yanıtlamaya çalışacağım.
-
İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 7., 8. ve 9. derecede açık bulunan İş Müfettişi Yardımcısı kadrolarına, Ankara’da yapılacak sınavla İşin Yürütümü yönünden görev yapmak üzere 80 İş Müfettişi Yardımcısı alınacaktır.
Sınava katılma şartları;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A)bendinde yazılı nitelikleri taşımak,
b) Giriş sınavının yapılacağı 2017 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,
c) Hukuk, siyasal bilgiler, siyasal bilimler, iktisat, idari bilimler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle, bunlara denkliği onaylanmış yerli ve yabancı yüksekokullardan birini bitirmek,
d) 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve KPSSP9, KPSSP42, KPSSP48 puan türlerinden herhangi birinden 85 ve daha yukarı puan almış olmak (Bu üç puan türünden alınan en yüksek puan üzerinden sıralama yapılacaktır),
(Başvuruda bulunan adaylardan puan sıralamasına göre en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen boş kadro sayısının 5 katı olan 400 aday sınava davet edilecektir. Ancak sınava katılmaya hak kazanan son adayın almış olduğu puanı alan müracaatta bulunmuş diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.)
e) Sağlık durumu itibariyle iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk koşullarına elverişli olmak,
f) Tutum ve davranışları, varsa, sicili yönünden müfettişliğe engel durumu bulunmamak,
g) Bu sınava daha önce hiç girmemiş ya da en fazla bir kez girmiş olmak,
ğ) Süresi içerisinde başvurmuş ve iş talep formu ile birlikte belirtilen diğer belge ve bilgileri eksiksiz olarak zamanında Kurul Başkanlığına ulaştırmış olmak.Aday başvuru sistemi üzerinden alınacak başvurular; 4 Ekim 2017 günü başlayacak, 18 Ekim 2017 günü mesai saati bitiminde sona erecektir.
Sınava başvuracak adaylar, 4-18 Ekim 2017 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Teftiş Kurulu Başkanlığımızın internet sayfalarında yer alan aday başvuru sistemi bağlantısı üzerinden, doldurup imzalayacakları iş talep formu ile eki aşağıda belirtilen belgeleri, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emek Mahallesi, 17. Cadde No:13 C Blok Kat:11 Pk:06520 Çankaya / ANKARA” adresinde kurulacak kayıt kabul bürosuna bizzat veya posta ile göndererek başvurularını tamamlayabileceklerdir.
Aday başvuru sistemi üzerinden doldurulup, imzalanacak iş talep formuna aşağıdaki belgeler eklenecektir:
a)Aday başvuru sistemi üzerinden alınarak imzalanacak beyan ve özgeçmiş formları(İmzaların eksik olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir)
b)Diplomanın aslı gibidir onaylı sureti (Elden başvuruda bulunacak adaylar; diplomaların aslını göstermek suretiyle Başkanlığımızın kayıt-kabul bürosunda diplomalarını onaylatabilirler.)
c)2017 KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,
ç)2 adet vesikalık fotoğraf.Aday başvuru sistemi üzerinden doldurulan ve imzalanan iş talep formu ile eki belgeler; en geç 18 Ekim 2017 mesai saati bitimine kadar elden teslim edilebilecektir. Bu belgelerin, adaylar tarafından posta ile gönderilmesi halinde ise bu belgelerin en geç 25 Ekim 2017 mesai saati bitimine kadar İş Teftiş Kurulu Başkanlığımıza ulaştırılması gerekmektedir. Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Bu süreden sonra iş talep formu ve eklerinin Başkanlığımıza ulaşması halinde, sistem üzerinden yapılan aday başvuruları da kabul edilmeyecektir.
Yazılı sınava katılmaya hak kazananların listesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Teftiş Kurulu Başkanlığımızın internet adreslerinde ilan edilecektir.
Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınavın yapılacağı yeri ve saati gösteren fotoğraflı sınav giriş belgesini, sınav saatine kadar aday başvuru sistemi üzerinden alabilecekleri gibi 1 Aralık 2017 mesai saati bitimine kadar İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan da elden teslim alabileceklerdir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylara ayrıca posta yoluyla sınava giriş belgesi gönderilmeyecektir.
Yazılı sınav 2 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da üç oturum halinde aşağıda belirtilen konularda yapılacaktır:
Birinci oturum: 4857 sayılı İş Kanunu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun, 854 sayılı Deniz İş Kanunu, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu, 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 5253 sayılı Dernekler Kanunu, 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ve bunlarla ilgili tüzük ve yönetmelikler. İkinci oturum: Anayasa hukuku, idare hukuku (genel esaslar, idari yargı, idari teşkilat), ceza hukuku (genel esaslar), ceza usulü hukuku (genel esaslar),kabahatler hukuku, medeni hukuk (aile ve miras hukuku hariç), borçlar hukuku, ticaret hukuku. Üçüncü oturum: Mikro iktisat, makro iktisat, çalışma ekonomisi, Türkiye ekonomisi, kamu maliyesi, maliye politikası, Türk vergi mevzuatının genel esasları, genel muhasebe, bilanço ve mali tablolar analizi.Adaylar “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte fotoğraflı kimlik belgesini (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi vb.) göstermeden sınava katılamazlar.
Yazılı sınavda başarılı olmak için, her oturumdan alınan puanın yüz üzerinden 60 (altmış) puanın altında olmaması şartıyla üç oturumun ortalamasının yüz üzerinden 70 (yetmiş) puandan az olmaması gerekmektedir.
Yazılı sınavda başarılı olarak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara; sözlü sınavın yapılacağı yer, gün ve saati bildiren tebligat yapılacaktır. Ayrıca, yazılı sınavı kazanan adayların isim listesi ile sözlü sınavın yeri, günü ve saati Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilan panosu ve Bakanlık ile Başkanlığımız internet adreslerinde ilan edilecektir.
Sinava girecek son adayın puanı 88,60774
-
Promosyon alımı mülakat aşamasına geldiğine göre bence eski başlığı kapayıp burada yeni dönemi konuşmak daha mantıklı. Bu başlıkta seviyenin daha yüksek olmasını seviyesiz söylemlerin ve hakaretlerin daha az olmasını umuyoruz.
-
vmy için buradan devam edelim...
Vergi Müfettiş Yardımcılığı için yapılan tüm alımların sayıları ve Taban Puanları;
Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavı konuları nelerdir? Sınav zor mu?
Vergi Müfettiş Yardımcılığı geçmiş sınav soruları nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/vergi-mufettis-yardimciligi-cikmis-sinav-sorulari-h4674.html
Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavına hangi kaynaklarla nasıl hazırlanılır?
Vergi Müfettiş Yardımcılığı nedir? Nasıl Vergi Müfettiş Yardımcısı olunur? Vergi Müfettişleri ne iş yaparlar? Görev yerleri ve özlük hakları ile MESLEK TANITIMI;
-
-
İibfyi uzaktan ya da Aöf okumayı düşünüyorum.Artık örgün iibf okumanın pek bir anlamı yok gibi.Kpss alanda şansım olur mu ? Yoksa ille de örgün mü okumak lazım? mezunların atandığını gördünüz mü?
-
Merhabalar herkese. Umarım yanlış bir format olmamıştır yeniyim forumda. Benim kafamı kurcalayan soru bu. Bir türlü karar verip hazırlanmaya başlayamadım.
ODTÜ İşletme son sınıf öğrencisiyim.Mezun olduğumda tabi ne olur bilinmez ama iyi kötü özelde iş bulabileceğimi düşünüyorum.Ancak İstanbul'u hiç sevmiyorum.Ankara'da kalmak istiyorum. B grubu düşünmüyorum gelişim ve kariyer imkanı olmadığı için.A grubu için de kafamı kurcalayan konu torpil.Üst düzey bir tanıdığımız olduğunu sanmıyorum.Klasik annesi babası memur Anadolu çocuğuyum.Olsa bile böyle bir şeyi kabul etmem kesinlikle. 23 yaşındayım ve bu yaşıma kadar başardığım ne varsa kendi çabamla yaptım bundan sonra da böyle olacak.
Diyelim ben KPSS A sınavından 95 civarı bir puan aldım-halihazırda 93.75 YDS puanım var- kurumlara torpilsiz girme şansım var mı? Kesinlikle SPK vs olsun diyen biri değilim. Herhangi bir bakanlık veya üst kurulda uzman yardımcısı olmak istiyorum.Müfettişlik düşünmüyorum.
Tecrübeli büyüklerim bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim.
Herkese çok teşekkürler
-
Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisiyim. Kendimi hep devlette, kamuda bir işte hayal ederdim küçük yaşlardan beri. Dolayısıyla siyaset bilimine de çok isteyerek girdim. Her zaman da umdum ki devlette güzel kadrolara girebilirim, çalışırsam becerebilirim.
Fakat son zamanlarda işittiğim şeyler hep devlette torpil döner kendine yazık etme, KPSS'ye emek harcayacağına bankalara girmeye çalış, torpil yoksa iyi işleri unut gibi şeyler oldu. Moralim bozuldu açıkçası. Motivasyonum da çok düştü.
Bu forumda hem işe girenler olduğunu hem de sınavlara girip mülakatlara katılanlar olduğunu biliyorum. Bu torpil olayı bu kadar kötü durumda mı? Hakkıyla giren yok mudur? Gerçekten bu işten vaz mı geçmeliyim? Yorum yaparsanız memnun olurum.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
-
İnş hayirli olur bizde bir farklı kurum sınavı görürüz
bir kaç kurum sınav sonuçlarını açıklamaya başladı şubata kadar umarız bir çoğu işlemini bitirirse belki bize yarar
-
P29 ve p39 dan puanı 90 olanların sıralaması kaç?
-
@merveogutcu 88.1 p39 da 163. sıradayım . 90 da olan da herhalde 80-90 sıralardadır.
-
Yazili mi test mi arkadaslar
-
P29 86.7 sıra 284 (2019)
göç uzman yardımcılığında 8 puan türü vardı bunda 3 o alımdaki listenin 200. Kişisi 92.5 puana sahip burda ne olur bilemiyorum bana geleceğini düşünmüyorum ama yine de başvurmak lazım. Herkese hayırlı olsun inşallah. -
@hakimehanımm hocam göç uzman da sayı baya düşüktü ama , artı misal şöyle söylim il göç p41 den alıyor mesela o puanım 91.4 . P39 biraz ters puan türü aslında çeko netini yüksek tutan kurtarmış. Keşke p42 43 olsaydı her dersin olduğu puan türünü tercih etmemişler .
-
@merveogutcu p39 90.31 sıralama 86 2020
-
P23 88.71 sıralama 340 nasip diyelim
-
@semihylc daha mı düşük kapatır dersiniz kaç olur ki sınır? Bir de soru sayısı da belli değil bir sürü konu var 100 soru olsa çok az kalır. Diğer taraftan sınav tarihi de belirsiz inşallah ticaret denetçiliği alımı ile çakışmaz yakın tarihlerde olur gibi duruyor
-
@hakimehanımm konu cok fazla
-
@hakimehanımm bende bilmiyorum ama çok düşeceğini sanmıyorum maalesef . Sadece bazı kurumlar mülakat sonuçlarını açıklarsa az da olsa önümüz açılır mesela bugün dernekler denetçisi 30 kişi daha gitti önümüzden.
-
@bulut25 p23 87.43 sıralama 225. Sizin 2020 galiba
-
@semihylc inşallah gitmiştir
-
@adam-simith bilgisayar bile var
-
@scofieldmustafa aynen hocam benim 2020
-
@hakimehanımm bu kadar konu nasil yazili olacak
-
@scofieldmustafa @bulut25 p23-89.95=199 sıralama 2020 dernekler denetçiliği açıklanırsa bi nebze şans olabilir.
-
2017 Aralıktaki 100 soruluk test şeklindeydi ve Kpss ayarındaydi
-
@adam-simith test olur hocam yazılı olmaz