

-
vmy için buradan devam edelim...
Vergi Müfettiş Yardımcılığı için yapılan tüm alımların sayıları ve Taban Puanları;
Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavı konuları nelerdir? Sınav zor mu?
Vergi Müfettiş Yardımcılığı geçmiş sınav soruları nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/vergi-mufettis-yardimciligi-cikmis-sinav-sorulari-h4674.html
Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavına hangi kaynaklarla nasıl hazırlanılır?
Vergi Müfettiş Yardımcılığı nedir? Nasıl Vergi Müfettiş Yardımcısı olunur? Vergi Müfettişleri ne iş yaparlar? Görev yerleri ve özlük hakları ile MESLEK TANITIMI;
-
Arkadaşlar Merhaba,İyi bir yds puanım var fakat sadece okumakla kalmayıp yazma becerimi de geliştirmek istiyorum.TOEFL Punının yurt içi iş alımlarında ne gibi etkisi olur ?
-
Merhaba dostlar. Ayrı bir başlıkta devam etmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Başlığı oluştururken de tabi mülakata yönelik bir çalışma hazırlamayı bekledim. Özellikle etkinliklerin yoğun olduğu şu iki haftada buna sıra gelmedi ne yazık ki. Dava süreci vs. daha önemli açıkçası şu aşamada.
Neyse ki hazırladım sonunda.
Mülakata yönelik önerilerimizi bir kaç ana başlıkta toplamayı uygun gördüm. Bunlar şöyle;-Müfredat konuları
-Müfredat dışı konular
-Kişisel konular
-Neden? soruları.
-Güncel gelişmeler ve kurum/meslek bilgileriBunun yanında kaynak önerisinde öte doğru çalışma yöntemini öncüleyerek bir temele oturttum dostlar çalışmayı.
Buyrunuz çalışmamız;
Bununla birlikte neden hala 2020 başlığını kullandığımı da açıklayayım. 2021'de bir alım yapılmadı dostlar. Alım 2021'e sarktı diye 2021 alımı değil bu. 2021 ayrıca bir alımı hak ediyor. Bu nedenle bu alımın 2020 alımı olduğunu sürekli hatırlatmakta fayda görüyorum.
Hepinize iyi çalışmalar ve başarılar dilerim dostlar. Sorularınızı da başlık altında yanıtlamaya çalışacağım.
-
Merhabalar arkadaşlar. Bu başlık altında 2021 Kaymakamlık çalışmalarımıza start verelim. Başlıkta bol bilgi ve yönlendirici işlere el atalım. Birbirimize yardımcı olalım.
Hepinize verimli ve hayırlı bir çalışma diliyorum. @antimülakat
-
Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı için buradan devam edelim...
-
Merhaba dostlar.
2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı klasik sınavı için istişareye burada devam edebiliriz.
Buraya şunu bırakayım, yeni çalışmalar oldukça eklemeler yaparız bu iletiye;https://www.tercihiniyap.net/kpss/sayistay-denetci-yardimciligi-yazili-sinav-sorulari-h5416.html
-
Herkese iyi bayramlar. Sayıştay 2018 ve 2019 sınavlarını kazandım ancak mülakatlarında elendim. Bu dönem Sayıştay yedek listesindeyim. Yaşım 35 ve son mülakatımdı özel sektörde çalışıyordum pandemi sonrası işimi kaybettim şimdi işsizim. Sayıştay listesinde olup hakimlik kaymakamlık dışişleri veya üst kurullarda olup lokasyon değiştirmek istemeyen işi maaşı kurumu iyi olup 4-5 ay turneyle uğraşamam diye herhangi bir tereddütü olup bu nedenle Sayıştay dan feragat edecek olan varsa iletişime geçebilir mi? Teşekkürler
-
Cevap: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları ahh keşke deseler ki , mülakat olmayacak listedeki herkes gelir uzman yardımcılığını hak kazanmıştır 🙏🏻🙏🏻
-
Böyle bi haber gördüm ,
Yüksel bilgili Facebook sayfasında da 250 kişilik ilan olacağına dair duyum var.Var mı mhuy olup bilgisi olan
-
Arkadaşlar toefl eğitimi ile ilgili online eğitim veren tavsiye ettiğiniz bir kurs var mı ?
-
Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisiyim. Kendimi hep devlette, kamuda bir işte hayal ederdim küçük yaşlardan beri. Dolayısıyla siyaset bilimine de çok isteyerek girdim. Her zaman da umdum ki devlette güzel kadrolara girebilirim, çalışırsam becerebilirim.
Fakat son zamanlarda işittiğim şeyler hep devlette torpil döner kendine yazık etme, KPSS'ye emek harcayacağına bankalara girmeye çalış, torpil yoksa iyi işleri unut gibi şeyler oldu. Moralim bozuldu açıkçası. Motivasyonum da çok düştü.
Bu forumda hem işe girenler olduğunu hem de sınavlara girip mülakatlara katılanlar olduğunu biliyorum. Bu torpil olayı bu kadar kötü durumda mı? Hakkıyla giren yok mudur? Gerçekten bu işten vaz mı geçmeliyim? Yorum yaparsanız memnun olurum.
-
Tüm iletilerimi silip hesabımı kapatır mısınız, teşekkürler.
-
1) Gelir Uzman Yardımcılığı 2020 Alım İlanı;
2) Gelir Uzman Yardımcılığı sınav konuları nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/kpss/gelir-uzman-yardimciligi-guy-sinavi-konulari-nelerdir-h9562.html
3) Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı başarı şartı nedir?
4) Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına nasıl hazırlanılır?
5) Gelir Uzman Yardımcılığı 2011 - 2020 yılları taban puanları kaçtı? Alım Sayıları nasıldı?
6) Gelir Uzman Yardımcılığı alımı başvuru şartları ve il tercihi nasıl?
7) Gelir Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
-
Lütfen metni, aşağıdaki mail adreslerine gönderin.
İİBF MEZUNLARINDAN, KURUM İÇİ ÖZEL UZMANLIK SINAVI HAKSIZLIĞINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Kurum içi özel uzmanlık sınavı, 7176 Sayılı Kanun'un Geçici Maddesi ile getirilmiştir. Madde şu şekildedir. "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarında bulunan ve sınav tarihi itibarıyla en az üç yıl görev yapan, uyarma ve kınama hariç son üç yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan, Defterdarlık Uzmanı ve Gelir Uzmanı olabilmek için yaş ve öğrenim alanı şartları hariç mevzuatında öngörülen diğer şartları taşıyan personelden; usul ve esasları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenerek kadrolarında bulundukları Kurum tarafından bu maddenin yayımı tarihinden itibaren, beş yıl içinde iki defa yapılacak sınavda başarılı olanlar, kurumlarında Defterdarlık Uzmanı ve Gelir Uzmanı kadrolarına atanırlar."
Gerçekleştirilecek olan sınavlardan 22 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenmesi planlanan Gelir Uzmanlığı özel sınavı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, yine kurum içi özel sınavına katılacak olanları destekleyen bir sendika tarafından talep edilen ve mahkemece uygun görülen yürütmeyi durdurma kararı uyarınca iptal edilmiştir.
Kurum içi özel uzmanlık sınavının yapılması gerektiğini düşünenlerin ve kurum personelinin gerekçesi; kadro unvanlarından daha fazla sorumluluklara sahip olmalarıdır. Örneğin güvenlik görevlisi personelinin, evrak kabul memurluğu; hizmetli kadrosunda olan personelin veri hazırlamak ve kontrol işletmeni görevi yaptığı; memur, VHKİ gibi görevlerdeki personelinse Gelir Uzmanları ile benzer işler yaptığı dile getirilmektedir. Bu sebeple kendilerinin KPSS A Grubu, İİBF gibi alanlardan mezun olma şartı olmaksızın ve yardımcılık ve yeterlik sürecine tabi olmadan Gelir Uzmanı olarak atanmaları gerektiğini dile getiren personelin sorunlarının çözümü kesinlikle Kurum İçi Özel Uzmanlık Sınavı değildir.
Hem Kurum İçi Özel Uzmanlık sınavının kendilerine bir hak gasbı olduğunu savunan yarım milyonu geçen işsiz İİBF mezunları için hem de GİB personeli için ortak çözüm şunlardır :
Her Kadro Unvanı Kendi İş Sahasına ÇekilmelidirHizmetli kadrosunda bulunan personelin memur işi yapması yerine Kurum, genç adaylardan personel temin etmeli ve bu görevleri istihdam edilecek bu personellere yaptırmalıdır. Kurumun güvenlikten sorumlu personelinin yerine memur alımları yapılmalı ve bu görevi yapan personel kendi görev sahasına çekilerek çok daha verimli şekilde değerlendirilmelidir.
A Grubu Mesleklerle B Grubu Mesleklerin İş Sınırları Net Bir Şekilde ÇizilmelidirA Grubu kariyer meslek mensupları; uzmanlık gerektiren, program kullanma becerisi isteyen, karar vermeyi gerektiren iş ve işlemlerden sorumludur. Veri hazırlama ve kontrol işletmenleri, bilgisayar işletmenleri ve memurlar ise her türlü veri ve evrak işinden sorumludur.
GİB'e bağlı vergi dairelerinde, bu iki iş grubunun sınırları ortadan kalkmaya başlamıştır ve bunun temel sebebi personel ihtiyacıdır. Memur olduğu halde Uzman gibi çalıştırılmaya itirazı olan personel bir an önce kendi iş sahasına çekilmeli, müdürlüklerde yer alan Gelir Uzman / Uzman Yardımcısı açığı ise açıktan gerçekleştirilecek Gelir Uzman Yardımcılığı alımları ile kapatılmalıdır. Böylelikle hiçbir memur ve dengi kadro mensubu, Gelir Uzmanları ile aynı işleri yapmak zorunda kalmayacaktır.
Kurum İçinden Gelir Uzman Yardımcılığına Geçiş Teşvik EdilmelidirKurum içi özel sınavlarının yerine Gelir İdaresi Başkanlığı kurum personeli olup, 35 yaşını doldurmamış, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi okumuş, KPSS P48 puan türünden yeterli puanı almış olan adayların; Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına girmesi teşvik edilmelidir. Kendilerini iyi yetişmiş personel olarak tanımlayan dinamik bir personel grubunun, bu şartları sağlayarak Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeleri Kurum için de bir kazanım olacaktır.
Sonuç olarak; en temel sorun personel ihtiyacıdır. Bu personel ihtiyacı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarından en az 5000 Gelir Uzman Yardımcılığı ve 5000 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı gibi yüklü alımlar yapılarak karşılanmalı, kurum içi özel uzmanlık sınavı tamamen iptal edilmeli, kurum personelinin iş yükü azaltılmalı ve özlük hakları iyileştirilerek daha kalıcı çözümler sağlanmalıdır.