ptt 2017 mülakat soruları
-
@burcuburcu var hocam. Tesekkur ederim.
-
@burcuburcu cevaba bakmadım henuz ama ben dedım kı dunyada bılemiyorum ama ulkemızde cokca uretılıyor Türkıye demek ıstıyorum dedım kararlısın en azından dedıler evet dedim
-
@vasıflıişsiz Türkiye hocam cevap
-
@burcuburcu haha super ya
-
Sefiller'in yazari kimdir?
Pusulada n harfi hangi yonu gostermek için kullanılır?
Tarihte bilinen ilk kadin savasci kimdir? -
Plastik parayı kullanan tek devlet hangisidir?
Endemik bir agaç olan Sığla ağacı hangi yetişmektedir?
Eski Türklerde yapılan cenaze törenlerine hangi ad verilir?- KANADA
- EGE
- YUĞ TÖRENİ
-
Mülakat zarfından çıkan üç soru :
1)Lojistik kelime anlamı nedir ?
2)PTT kısaltmasının tam açılımı ?
3)PTT nin şu anki genel müdürü kimdir ? -
Orucun farzlari nelerdir?
Türk ismiyle kurulan ilk devlet hangisidir?
Hatay'ın bilinen ilk adı nedir? -
28.04.2017 PTT Ankara Mülakat Soruları:
- Rükû ve secde yapılmaksızın kılınan namaz hangisidir?
- Erozyonun tanımı verilip ne olduğu sorulmuş
- Osmanlı'da padişah mührünü almak suretiyle göreve başlayan devlet görevlisi hangisidir?
-
Sorular çeşit çeşit yeminlen ama hoşuma gitmedi değil. Çalışmadan girilecek bir mülakat. Varsa geçmişten kalma bilgin cevaplarsın yoksa çalışarak yapılacak sorular değil. İlerleyen zamanda derlemek lazım. TY yine göreve çağrılıyor gibi
-
Altıncı Komisyon PTT mülakat soruları
- Suçun manevi bir unsuru olan Taksir kavramını açıklayınız.
- Akdeniz bölgesinden başlayarak Güneydoğu Anadolu bölgesine kadar uzanan büyük sıra dağlar hangisidir?
- Uygularin bilinen en meşhur destanı hangisidir?
-
1-Hz.Hüseyinin katledilmesi emrini veren komutan kimdir? Ömer bin Sa'd
2-Dünyadaki ilk kurulan demir çelik fabrikası nerede kurulmuştur? Çin'de -
05.05.2017 mülakatından;
- "Belleğin Azmi" isimli tablonun sahibi, sürrealist akımın öncülerinden olan ressamın adı nedir?
- Salvador Dali.
- Pusulada 'N' harfi hangi yönü gösterir?
- Kuzey.
- Bektaşi tarikatinin kurucusu kimdir?
- Hacı Bektaş-ı Veli.
-
Hocam benim alesle mülakat aynı gün aynı saat,ptt ik'yı aradım dilekçe yaz dediler yazdık dönmediler üstelik telefonlara da bakmıyorlar Şimdi ben sabah alese giricem öğleden sonra mülakata gitsem alırlar mı sizce yoksa yalan mı oldu bizim mülakat @Antimülakat
-
@zweig hocam normal şartlarda bir mülakata belli sebepten ötürü geç kalanlar, o günün sonuna bırakılarak, en sonuncu kişiden sonra mülakata alınırlar. Girdigim bütün mülakatlarda böyle oldu. Yalnız keyfi sebeplerden ötürü geç kalanlara gelen olarak beklenenin aksine çok zor sorular sorarak almamak için kasiyorlar. Sizin durumunuz keyfi değil ama riske girmemek adına tekrar tekrar arayın kurum ik'yı. Kendinizi garantiye alın.
-
@Antimülakat hocam bütün numaralarını en az 3 defa aradım dilekçe gönderdiğime dair faksta yanımda,herhangi bir cevap yok ve tellefonları açmıyorlar şahsen üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum şuan keyfi davranan kurum olduğu için velev ki alınmazsam şikayet dahil her yoldan takip edicem bu kadar sorumsuz olduklarına inanmak istemiyorum inşallah sıkıntı yaşamam gidicem o zaman kesin almıyacaklarsa hiç boşuna gitmiyim diye yazdım açıkçası sağolun
-
1- iç anadolu bölgesinin en yüksek dağı? erciyes
2- kaptanı derya,akdeniz fatihi olarak anılan denizci? barbaros hayrettin paşa
3- kısmet adlı teknesiyle dünyayı dolaşan 2015 yılında hayatını kaybeden ilk türk denizci? bunu bilemedim cevap sadun boro'ymuş -
1- siret'ün nebeviyye eseri kime aittir? (ibn hişam)
2-Türkiye'nin en çok termik santral barındıran bölgesi (ege bölgesi)
3-Hz Muhammed(s.a.v.)den ölümünden sonraki ilk halife kimdir?(hz. ebubekir) -
- Tarihi ilk anayasal metin olan Magna Carta hangi ülkede ilan edildi? İngilter'de
- 2002 yılında ilk kez altın çıkarılmaya başlanan ilçemiz hangisidir? İzmir, Bergama
-
@zweig aynı durum banada oldu hocam başka güne aldılar.arayıp bilgilendirdiler ama.seni aramadılarsada kabul ederler diye düşünüyorum.yardımcı oluyorlar çünkü.