2016 Aralık GUY Sınavı
-
ben keynesciyim :))))) alın verin ekonomiye can verin :))))
-
bu nasıl şubat böyle İlan hazırlığı olsa dumanlar tütmez miydi??
-
Sana olan sevgimi anlatmaya hiçbir sözcük yetemez. Bu öyle kuvvetli bir sevgi ki, her an seni yaşamak, seninle yaşamak, seninle yaşlanmak istiyorum. Beni yalnızlığımdan sıyırıp mutlu günlere kavuşturan sensin, yaşadığımın farkına vardıran sensin, huzurun diğer adı sensin. Biricik aşkım, gözlerin kadar parlak olmasalar da seninle yıldızları izlemek, dünyanın en huzurlu şeyi. Çünkü olur da bir yıldız kayarsa dileğim belli; sen … Bil ki; her duamda ellerimi açtığım, her hayalde baş köşeye kondurduğumsun. Bil ki; benim en tatlı uykum, en hakiki mutluluğumsun.
Bazen yokluğunu haykırmak istiyorum, o koca yüreğinin yanımda olmayışından duyduğum hüznü herkes bilsin diye. Sana olan sevgimi herkes iliklerine kadar hissetsin diye avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum: Seni seviyorum. GUY.” biliyorum b 14 subatta geliceksin bu hasret bitecek.GUY AŞKTIR -
@azimlikız ıslıkkkkk ıslıkkkk
-
@miss-smith duy gelir mi ya. Onu da istiyorum ben. Gelmedi puan varken
-
@miss-smith duy gelse sevinirim.. Güzel sayı olsa bi de
-
@azimlikız bu kızlar guy u çok şımartıyor sonra bizi beğenmiyor
-
NİKAH MEMURUNUZ KEYNES OLSAYDI!
Genç ekonomist Kemal; bir yandan aldığı terfiinin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da hayatının aşkı Tuğba ile mutlu beraberliklerini evlilikle sonuçlandıracağı için çok sevinçliydi. İçi içine sığmıyordu; damatlığını giydiğinde. Son hazırlıklarını tamamlayıp, gelini de aldıktan sonra, uzun bir konvoy eşliğinde nikâh salonuna doğru yola çıktılar.
Salona vardıklarında heyecanı daha da artmıştı Kemal’in. Salondan içeri girip, nikâh masasına ilerlerken gelinle birlikte; alkışlar eşliğinde derin derin nefes alıyordu, heyecanını gidermek için. Damat ile gelin; nikâh masasına oturduklarında, onları büyük bir sürpriz bekliyordu. Nikâh memuru kapıdan içeri girdiğinde, damat da dâhil olmak üzere, salonda daha önceden ekonomi dersi alanların gözleri fal taşı gibi olmuştu. “Aman Allah’ım.. Bu nasıl olabilir!?” deniliyordu hep bir ağızdan. Bu şaşkınlıklarında son derece haklılardı. Çünkü nikâh memurluğu için gelen kişi; John Maynard Keynes’ten başkası değildi.
Son derece karizma bir şekilde yürüyen Keynes, nikah masasına oturdu. Onunla birlikte büyük bir şaşkınlıkla, damat ile gelin de sandalyelerine oturdular. Keynes tüm salonu selamladıktan sonra, nikah merasimine geçer:
Siz Tuğba Hanım,
İyi Günde ve Kötü Günde,
Hastalıkta ve Sağlıkta,
Zenginlikte ve Fakirlikte,
Evinizin Bütçe Açığında ve Fazlasında,
Her talebinize bir arz yaratılmadığında,
Enflasyonda ve Deflâsyonda,
Aranızda Bazen Standart Sapmalar Olduğunda,
Sapına kadar kredi kartı borçlarında,
Ekonomik buhran yaşadığınızda,
Orta-Gelir tuzağına düştüğünüzde bile
Erol Oğlu Kemal’i eşiniz olarak kabul ediyor musunuz?Tuğba hiç beklemediği bir şekilde sorular geldiği için biraz şaşırsa da büyük bir heyecan ile “Eveeet” diye bağırır. Salondan yükselen alkışlardan sonra, Üstad Keynes aynı soruları Kemal’e de yöneltir. Kemal de Tuğba’nın gözlerinin içine bakarak; “Ben sana ev, araba, pahalı eşyalar vaad edemem belki, gönlümün sultanı. Ama sana olan sevgimin; ömrümün sonuna kadar, azalan verimler yasasına kafa tutacağına yemin ederim.” der ve 3 kere “Evet” diye bağırır. Salonda bir alkış tufanı kopar.
Kemal gözlerini ovuştururken; birden, odasında olduğunu ve uzmanlık sınavları için iktisat dersleri çalıştığı sırada uyuyakaldığını fark eder. Gözlerini, masasının üzerinde bulunan müstakbel eşinin fotoğrafına çevirir ve gülümsemeye başlar; büyük bir mutluluk ve “Ya Nasip” duası ile…
Not: Bu yazım; kardeşim, dostum Kemal Çelik ve müstakbel eşi Tuğba Hanım başta olmak üzere evlilik arifesinde olan tüm okurlarıma düğün hediyemdir…
Bu köşe yazım daha önce Yeniyüzyıl gazetesinde yayınlanmıştır.alinti
-
@keynesin-amcası 2016 Aralık GUY Sınavı içinde söyledi:
@azimlikız bu kızlar guy u çok şımartıyor sonra bizi beğenmiyor
Hahaaa ;)))) amacım aslında stres yaşayan dostları gulumsetmek
-
@azimlikız kopyala yapıştır yaptığını anlayınca içim ferahladı bi an bunu üşenmeyip yazdın sandım
-
-
O kapasitemi not alırken harcıyorum üstad
-
@azimlikız güzel yazmışsın helal
Ama nikah masasındaki gençler evet dedikten sonra keynes sizin nikahınızı kıyamıyorum çünkü uzun dönemde hepimiz ölüyüz demesi yiğenime daha çok yakışırdı -
Herkes burdayken bi soru sorayım madem. İşletme bankadan kredi çekmiş 1.7 kuru ile daha sonra vade sonunda kur 1.8 olmuş. 500 euro da faiz işletilmiş hesaba . Vade sonu kaydında ganime hoca hem faiz ve hem kur farkını finansman giderine atmış. Burda kur farkını kambiyo zararlarına atmayacakmıyız kafamı karıştırdı:s
-
Resmi gazetede bi'şey yok
-
@kozexpo soruyu yazarmısın
-
İşletma bankadan 40.000 euro kredi kullanmıştır 1Euro= 1.7 tl kurundan. Vade sonunda hesaba 500 Euro faiz yürütülmüştür.Ana para ve faiz 1Euro=1.8 tl kurundan vadesiz mevduat hesabından ödenmiştir.
Vade sonu kaydında hoca hem faiz giderini hemde kur farkından doğan zararı finansman giderine attı. Bu kur farkından doğan zarar kambiyo zararlarında izlenmeyecek miydi?
-
Sizin de ailenizin desteği bitti mi arkadaşlar manevi açıdan soruyorum benim bitti malesef
-
@aksaçlı onlar hadi diyor artık yetti diyor haklılar da :))
-
@kozexpo bankadan aldığımız kredinin bize maliyeti arttığı için gidere attık