Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı(2017)
-
Kesin olarak 11 gün içinde açıklanır diyebiliriz. Sorduğuma göre sınav tarihinde değişiklik olmayacakmış. Yani cuma açıklayıp milleti cumartesi sınava çağırabilirler. Bu arada sınavların konu başlıklarını paylaşmışlar.
-
sanırım tek tek diploma, kpss puanı ve yds puanı sorgulamaları yapılıyor kurumlardan. bu da durumu iyice uzatıyor çünkü zaten sınava 616 kişi çağırılacak ve de tahminim 1000'i geçen başvuru yapılmıştır.
daha az kişinin çağırıldığı araştırmacı sınavı için bile oldukça geç açıklanmıştı. özellikle şehir dışından gelecekler için zor bir sınav olacak.
-
Arkadaşlar sınava katılacaklar belli olmuş. Ama şifre ile bakılıyormuş. Ben başvurmadım ama çok merak ediyorum kpss kaça indi acaba sınava kabul alıp, kpss puanını paylaşmak isteyen olursa buyursun
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TCMB+TR/TCMB+TR/Bottom+Menu/Insan+Kaynaklari/Duyurular+ve+Basvurular -
Benim puanım 83.209 ve 2.gruptan sınava girmeye hak kazandım.
-
88 ile 1. gruptan sınava girebiliyorum. tahminim çok daha düşük kapatmıştır.
-
arkadaşlar sınav kaç soru olur ve soru dağılımı nasıl olur bilen var mı ? hiç beklemiyordum gelmesini fakat 82 ile 1. grup gelmiş. beklenti az olduğundan yeteri kadar da yüklenemedim açıkçası. iktisat derslerinden bir sıkıntım yok 2 gün içinde gelen bir tekrar edip bitireceğim fakat ekonometri için ne yapabilirim sınava kadar ? acil öneri lütfen.
-
Arkadaşlar işletme ve finans kısmı için ders notu hap bilgi seklinde bir haftada bitirilebilecek bir kaynak link vesaire önerebilir misiniz? @paretowilfredo hocam siz bir kaynak önermiştiniz ama onları çalışmaya vakit yok daha öz daha kısa bildiğiniz bir kaynak var mı?
-
@ceks74 hocam konu dağılımını önceki günlerde açıklamıştı TCMB sanırım forumda da paylaşıldı. Önceki sayfalarda veya TCMB nin kendi sitesinde duyurular kısmında bulabilirsiniz. Kaynak konusunda öneride bulunmak isterdim ancak ekonometriye yabancıyım.
-
@boşluk teşekkürler hocam düşünmen yeter. : ) internetten konu konu ders videosu bakacağım yapabileceğim maximum şey bu gibi duruyor. sınavda başarılar dilerim.
-
@ceks74 Sınav için Gujarati'nin Basic Econometrics kitabındaki bazı spesifik konulara bakmanızı öneririm. OLS tahmin edicilerinin özellikleri, kukla değişkenler, heteroskedasticity ve otokorelasyon öncelikleriniz olmalı diye düşünüyorum.
-
@ceks74 teşekkürler hocam sana da başarılar.
-
@albuquerque Teşekkür ederim kitabı bulmaya çalışıyorum şu an. dediginiz gibi birkaç spesifik konuya bakacagim ancak öyle bir şeyler olabilir Ekonometriden
-
@ceks74 hocam ankaradaysanız, milli kütüphane'de var türkçesi. alıp çalışabilirsiniz.
-
iyigünler dilerim ben 4.grup hukuktan 89.5 ile çağrıldım, diğer arkadaşların durumu nedir? bir de iktisat temelim hiç olmadığı için bir sorum olacak, para-banka dersine biraz çalışmayı denedim ama benim baktığım abuzer pınar'ın kitabında yer almayan bir çok matematiksel hesap var önceki sınavlarda sorulan, bunlara nasıl çalışabilirim?
-
Sınavımız 3 oturumda ve klasik yöntemle, TED Üniversitesi yerleşkesinde yapılacak olup, sabah saat 9:00’da, öğleden sonra saat 13:00’da sınav yerinde olmanız gerekmektedir.
Sınava gelirken yanınızda nüfus cüzdanınız ile TOEFL IBT, GRE ve GMAT belgenizin aslını (yalnızca başvuruda kullandığınız belgeleri) getirmeniz yeterlidir.
Tarih ve Saat:05.08.2017, Cumartesi
-
Oturum (9:30)
· Para - Banka -
Oturum (13:30)
· İktisat
· İşletme ve Finans
· İstatistik
· Hukuk
· İnsan Kaynakları
06.08.2017, Pazar
3. Oturum (9:30)
· Ekonometri
· Kamu Maliyesi
· Matematik
· İşletmeYer : TED Üniversitesi
Adres : Ziya Gökalp Caddesi No:47-48
Kolej-Çankaya/Ankara -
-
osym sınavları gibi katı bir sınav olmaz sanırım. kalem, telefon, vs. götürülebilir.
-
arkadaşlar eleme nasıl olacak ? yani başlangıçta yazılı sınav var yaklaşık 10 gün sonra da test diye bir sınav var.
bazıları bu iki sınavın ortalaması ile eleme yapılacak diyor. bazılarıysa yazılı sınavda eleyip öyle teste çağıracaklar diyor. bir bilgisi olan ?
iki sınavın ortalaması alınıyorsa belki bir ümit olabilir çünkü ekonometriden temiz bir kağıt vereceğim. : )
-
@ceks74 hocam o test* dedikleri şey kişilik envanteri gibi bir olay sadece. o kısımda herhangi bir elenme olmayacak. test sonrası yetkinlik bazlı mülakatta ilk eleme yapılacak. yani ortalama alınması gibi bir durum yok. mesela 1. gruptan sınava girenler arasından puan sıralamasına göre ilk 92 kişi mülakata katılacak.
*"Yetkinlik bazlı mülakat öncesinde, güçlü-zayıf yönleri ile kişilik eğilimleri gibi özelliklerinin ölçülmesi amacıyla adaylara testler uygulanacaktır."
-
@pellebagger cevap için teşekkürler hocam : )
-
İlanı tekrar dikkatli okuyunca birşey farkettim. Yazılı meslek sınavı sanki başta sadece bir baraj gibi ona göre sıralama yapılmayacakmış gibi duruyor. Sadece ortalama 50 ve üzerinde olunca sınavda başarılı olunmuş olunuyor.
Yazılı meslek sınav konularından alınan notların ortalaması elli puan ve üzerinde olan ve belirlenen sayıdaki adaylar yetkinlik bazlı mülakata çağrılacaktır.
Yanlış anlamış da olabilirim fakat sanki 50 ve üzeri alanlar arasından KPSS puan sıralamasına göre yetkinlik bazlı mülakata çağıralacakmış gibi duruyor. 2012 ilanında da 70 ortalama istendiği için aynı ifade var. 2013 ilanında ise ortalama bir puan istenmediği için aşağıdaki ifade var.
Merkez Bankası Uzman Yardımcılığı yazılı meslek sınavı puanına göre.... aday mülakata çağırılacaktır.
Fakat komisyon mülakatı sonucunda ise aşağıdaki ifadeyle meslek sınavı puanı ve mülakat puanları başarı puanı olarak kullanılacak ve ona göre işe alım yapılacak deniyor.
Mülakat puanı yetmişin üstündeki her aday için yüz tam puan üzerinden verilen yazılı meslek sınavı puanı ile mülakat puanının ortalaması alınarak aday başarı puanı bulunacaktır. Aday başarı puanı sıralamasına göre belirlenen sayıdaki aday başarılı olmuş sayılacaktır.