Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı(2017)
-
@Gregory-Mahmut Teşekkür ederim hocam
-
Selam herkese. Şimdi ben bu upper-level soru ve cevapların üstüne birkaç basit soru eklemek istiyorum. Başvuru formunda sınav puanları isteniyor malum. Şimdi hem ales hem kpss ye girmiş biri olarak ikisini de yazmalı mıyım? en son ales im oldukça düşük ama ondan önceki nispeten iyi. En son puanın mı yazılması gerekir? Peki çalışan arkadaşlar maaş bilgisini sorusunu dolduruyor musunuz?
-
Nasıl bir soru sorduysam herkes yazmayı bıraktı
-
@belki geçerli en yüksek puanınızı varsa yazın, isterseniz, aynı zamanda maaş bilgisi de isteğe bağlı yazılabilir ama bence Net olarak yazın.
-
@belki ALESler üç sene geçerli ve sanırım ALES sayısal ile KPSS P1 denk alınmış, o yüzden en yüksek olanı seçmeniz en mantıklısı.
Ben de ilanla ilgili çok arada kaldım, gerçekten taban puanları tahmin etmek imkansıza yakın. Ayrıca bu başvuru süresinin uzamasıyla verdikleri program da sıkıntıya girdi iyice. Araştırmacı listesini bile 11 günde açıkladılar, buna çok daha fazla başvuru olacaktır, acaba sınavdan önce açıklamayı nasıl başaracaklar? Ayrıca farklı sınavları kabul ettikleri için taban puanı da verememişler araştırmacı ilanı için. Sadece 2017 KPSS geçerli olsa bile uzun süredir alım yapılmaması ve ALES vb. sınavların da eklenmesiyle puanlar yükselebilir. Her ne kadar 80 yds önemli bir faktör olsa da benim girdiğim eYDS'de girenlerin %23'ünün puanı 80 üstüymüş. Muhtemelen P1'i de yeterli başvuru olsun diye düşürdüler. Bakalım Merkez Bankası tarihinde ilk defa 85 altıyla sınava giren olacak mı? Her ne kadar başvurmak ücretsiz ve zahmetsiz olsa da insan boşa umutlanmak ve çalışmak istemiyor. Özellikle de benim gibi 3. grubu hedefleyince kestirmek çok zor.
-
2009 - Uzman yardımcısı(500 kişi) - 85P1 + 70YDS + 30 yaş ----> 90.093
-
2012 - Uzman yardımcısı - 85P1 + 70YDS + 30 yaş
- grup 200 kişi -----> 86.433
- grup 250 kişi -----> 89.290
- grup 100 kişi -----> 88.841
-
2013 - Uzman yardımcısı - 85P1 + 70YDS + 30 yaş
- grup 200 kişi -----> 85.176
- grup 300 kişi -----> 85.026
- grup 100 kişi -----> 85.094
-
2015/1 - Araştırmacı(40 kişi) - 85P1 + 80YDS + 28 yaş ----> 88.019
-
2015/2 - Araştırmacı(60 kişi) - 85P1 + 80YDS + 28 yaş ----> 85.038
-
2017 - Uzman yardımcısı - 80P1 + 80YDS + 30 yaş
- grup 192 kişi
2. grup 280 kişi
3. grup 64 kişi
- grup 192 kişi
-
-
p1 i 80 yapmalarının bence bir sebebi de artık net ortalamalarının biraz daha düşmüş olması. örneğin en son 2013 alımına baktığımızda gy ortalaması 26, gk ortalaması 21miş. şimdi 2017 de gy ort 20 gk ortalaması 24. bu da gy ağırlıklı p1 puanının bu yıl biraz daha aşağı geldiğini gösteriyor. oradan da bi düşüş olabilir.
hatta şu 90 puanla kapatan uçuk 2009 a baktığımızda ortalamalar gy 31 gk 26 şeklinde. yani her geçen yıl zorlaşan bi sınav, düşme eğilimi gösteren puanlar var.
-
@fondra Haklısınız hocam. Aslında sıralama daha güvenilir bir ölçüt fakat P1 sıralamalarını bulmak zor. Eğer bilen varsa söylerse ekleyebilirim.
-
Teşekkürler @impressiveunit @e2i Umarım taban puanları düşük gelir Herkese başarılar
-
şaka gibi ilan.
iki sene önce 70 YDS ile alım yaparken, şimdi sınırı 80'e çıkarmışlar. aynı şey, araştırma yardımcısı ilanı için de olmuş; YDS 80 sınırını 90'a çıkarmışlar...
KPSS puanım hazırken, YDS puanım 78,75. güler misin ağlar mısın
zor bir ihtimal ama umarım katılım şartlarını değiştirirler. -
bişi dicem ama noolur gülmeyin istatistikçiyim,yds 80 in biraz altında,başvuru yapmaya çalışsam muhtemelen sistem kabul etmez ama oldu ki ederse yeterli istatistikçi sayısını sağlayamazlarsa çağırma ihtimalleri var mı:D
-
@hotellingtkare Dostum yönetim olarak arkandayız
-
@paretowilfredo yaa dalga geçiyosunuz dimi ben de kendimle geçiyorum şu an ama umut fakirin ekmeği:D
-
@hotellingtkare Farkında olduğum için bu parodiye katıldım dostum ben de. Yoksa kimseyle dalga geçmem kesinlikle. Yani sistemin bug'ları olabilir. Netice alacağınıza inanamamakla birlikte deneyebilirsiniz diyorum Ayrıca gülümsettiniz bunun için de teşekkür ediyorum.
-
@paretowilfredo rica ederim hocam gülümseyin tabi ne güzel:)ne biliyim o kadar uç şeyler istiyorlar gbime geliyor ki sanki yeterli başvuru sayısını yakalayamayacaklar gbi:D belki de yakalamak istemiyorlar her şey olabilir:)ya da yds si 80 olan çok kişi var ben herkesi kendim gibi sanıyorum:D
-
Arkadaşlar 2.grup için işletme-finans kaynağı önerebilir misiniz?
-
@huzuri Dostum Öcal Usta veya Metin Kamil Ercan kullanabilirsin.
-
merkez bankası ik yı aradım dedim ki şartlar bana biraz ağır geldi yds 80 değil bende biraz aşağısında,acaba dedim başvursam yeterli talep oluşamaması durumunda sınava çağrılma ihtimalim olur mu dedim,geçmişte böyle bişi olmadı şimdi de olmaz dedi.yeterince talep var,olmasa bile başka zaman sınav açarız öyle bişi olmaz boşuna başvurmayın dedi:D
-
Sizce sınava girecekler ne zamana belli olur?
-
Maalesef yine sınırda kalarak YDS'den hüsrana uğradım. sınava girecek arkadaşlara başarılar.
-
başvurular bitti. bakalım kaça kadar düşecek puanlar. sanırım 1 haftadan önce açıklamazlar.