Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı(2017)
-
@e2i hocam keşke dediğin gibi olsa ama oyle değil. Yazılı sınavda, her gruptan yazılı sınava çağrılanların en az yarısı elenecek. Misal ikinci gruptan 280 kisi çağırıldı istenilen puan barajını aşanlar arasından en fazla 140 kişi çağırılacak mülakata. Tabi sınavı geçen o kadar kişi olursa(geçeceğini düşünüyorum). Kişilik testi ve yetkinlik bazlı mülakattan sonra 140 kişiden 105 kişi eylüldeki son aşama olan komisyon mülakatına çağrılacak. İlanda öyle belirtilmiş.
-
sinava kimlikten baska ne goturmemiz gerek?
-
@agops GRE ve GMAT ile basvuru yapanlar belge goturecek.
-
@zamangeciyor tesekkur ederim
-
arkdaslar ekonometrıye nasıl calısmalıyım eko ve ıstatıstıkte zayıfım
-
Geçmiş olsun herkese. Sınavı nasıl değerlendiriyorsunuz? Ben bayağı zorlandım açıkçası...
-
sınav nasıldı sizce?
-
Bu sinava da zor deniliyorsa gercekten sinav barajlarini asagiya cekmisler demektir. En kolay sinav yiliydi. Bir daha boylesi gelmez...
-
Arkadaş kaç tane merkez bankası sınavına girdi bugüne dek bilmiyorum ama 2.grup için gayet de kasan bi sınavdı bence. Eski sınav sorularına bakarsak bi fark da yok bence 2012 ve 13 ile.
Notlamada kriterleri ne bilemem ama ben ortalama para bankadan 40 finanstan 60 maliyeden 50 civarı bekliyorum.
280 kişilik kontenjan dolmadı zaten yanlış hesaplamadıysam 206 kişi vardı çağrılan. Sadece bizim 42 kişilik sınıftan 8 girmeyen ve 3-4 kişi de kağıdı verip çıkan vardı. Ortalamaya vurduğunda 150 kişi falan kalıyor, bunlardan 50 yi geçebilenlerin çoğu mülakata gidecek gibi görünüyor. Ama tabi mülakatta puanı yüksek olan ve referansı olan bir adım avantajlı haliyle. -
Ortalama bir sinavdi bence, ortalamasi 50 olanin cagirilacagi. Eger istedikleri sayiya ulasamazlarsa kagitlari biraz daha relax okuyabilirler, eger amaclari mulakata dedikleri gibi 140 kisi cagirmaksa. Yine bu istek dogrultusunda çan uygulamasi olabilir. Ya da diger ihtimal direk 50 alti alanlar elenip mulakata 60-70 kisi kalmasi olabilir, ki bu bence cok mantikli bir hareket olmaz, onlerinde 2 mulakat daha varken seceneklerinin daha fazla olmasini tercih ediceklerdir
-
@Ayıboğan daha önce çan eğrisi gibi bir uygulama olmuş mu? Yapsalar güzel olur:)
-
@boşluk forumlari takip ettigim kadariyla 2013te olmus
-
Sınavlar perşembeye kadar açıklanır herhalde. Pazartesi günü mülakatlar başlayacağına göre özellikle şehir dışından gelecek insanların duruma hazırlık göstermeleri için makul bir süre kalması açısından.
-
@boşluk mulakatlar degil, test pazartesi basliyor. Test internet ortaminda yapilcaktir. Ama diger ilanlara bakildiginda testten once aciklanmis hep, yani is gunu olarak bakilirsa en gec Cuma, haftasonu da aciklanma durumu varsa Pazar gunu aciklancaktir en gec
-
- Gruptan girdim ve eğer yanlış görmediysem 192 kişi girebilecek iken şartları sağlayan yalnızca 142 kişi vardı. Sınava gelmeyenler ve de oturumlar esnasında erken çıkanları da sayarsak sanırım 110-120 aralığı sonuç bekleyen kişi var.
Yazılı sınav benim için de zor geçti özellikle para-banka kısmı beklediğim gibi değildi. Diğer kısımlar ortalamaydı. Ancak çan yapılmaz ise sınavı geçebileceğimi düşünmüyorum.
Normalde 92 kişi çağırılacak denmiş ama çan yapılmaz ise bu sayı çok aşağıda kalabilir. Son hazine sınavında da sorular bu sorulara göre çok çok daha kolay olmasına rağmen iktisattan normal puanı ile 70'i geçen sadece 5 kişi vardı ve çan ile bu sayı 28'e çıkarıldı.
Her ne kadar ortalama 50 olsa da böyle zor bir sınavda çan yapılmaz ise sanırım 30-40 kişi ancak sınava katılır
Not: kendi faydama olsa dahi herhangi bir sınavda çan yapılmasına karşıyım çünkü mülakatların adaletli olmadığı bir ortamda ilave daha çok rakibin çansız kazananlar için daha adaletsiz bir ortam doğuracağına inanıyorum.
-
@pellebagger Gruptan girdim ve eğer yanlış görmediysem 192 kişi girebilecek iken şartları sağlayan yalnızca 142 kişi vardı.
Burda tam olarak ne demek istedigini anlayamadim hocam
-
@Ayıboğan sanırım otomatik düzeltme olmuş. 1. Gruptan girdim sınava. Ancak bina girişindeki listelere baktığımda iktisat için 3 adet 40 kişilik ve 1 adet 22 kişilik liste vardı. Ben de toplamda 142 kişinin sınava girdiğini düşündüm ama yanlış ya da eksik gördüysem affola..
-
Daha onceki sinavlarina girdigim icin boyle bir nacizane degerlendirmede bulundum. Arastirmaci sinavina da girmis ve kazanamamis biri olarak degerlendirme yaptim. Arastirmaci sinavi oldukca zordu ve kimsenin gozunun yasina bakmadilar. Mulakata girecek sayiyi tamamlama gibi amaclari yoktu arastirmaci sinavinda. Notlar baya kit verilmisti. Ayni hocalara hazirlatmamislardir umarim. Insallah bol bol okurlar. Cunku sinav sorulari basariyi dogruca olcen tip ve sayida degildi. Iktisatta bi suru konu varken tek bir konudan iki soru sormalari sans faktorunu sinava katmis olmali...
-
Arkadasin dedigi gibi sinava cagrilan 140 kusur kisi vardi demek ki sartlayi saglayan her basvuran cagrilmis. 50 ustu alanlar mulakata cagrilir. Arastirmaci sinavinda testin yapilacagi gunden onceki gunun aksaminda once mail ile basari durumu bildirildi ertesi gun siteye konuldu. Yani en gec pazartesi aciklanmis olur.
-
Benim cevapladığım tüm sorular yarımdı nerdeyse. Puan verelim gözüyle okumazlarsa sıkıntı...