Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
-
JRR Tolkien - The Hobbit
Çekilen filmlerde adamı mezarında ters döndermişler resmen. -
@yamtar teşekkür ederim tavsiyelerin için. Dan Brown kitaplarını epey süre önce okumuştum. Sanırım ilk iki kitabını. Oldukça akıcı gelmişti. Diğer kitaplardaki yorumlarını duyunca sanırım onlar daha bir keyifli gelecek gibi. Gülmeye, güldürmeye ihtiyaç var olan bu zamanlarda o yoldan gidelim.
-
@antimülakat Açıkçası hiçbir kitabın bu kadar akıcı bir çevirisi olacağını düşünmezdim. Şu anda 300.sayfasındayım. Yazar Mısırlı ve bu kitabıyla yıllar önce Nobel edebiyat ödülü almış.
Necib Mahfuz - Cebelavi Sokağı'nın Çocukları
İyi okumalar...
-
Kardeş Rafet Elçi'nin Şair adlı kitabını al oku. Bana dua edersin tavsiye ettim diye Yeni baskısının kapağına aldanma.
-
Franz Kafka" Dönüşüm" okuyun dostlar:)
-
@antimülakat Akıcı denince ben polisiye romanlara yönelirim genelde. Bu konuda J.C. Grange'i ve Ahmet Ümit'i beğeniyorum. Olay örgüsünü güzel kuruyorlar.
Jean-Christophe Grangé: Leyleklerin Uçuşu, Kızıl Nehirler'i özellikle tavsiye ederim.
Ahmet Ümit: Patasana aklımda yer etmişti. Yalnız J.C.Grange konusunda sizden ricam ilk 30-40 sayfaya aldanmayın. Karakter tanıtımına öncelik verdiği için daha yavaş ilerliyor ama devamını nefesini tutarak okumanız muhtemel. -
@escobar_p ve @Hayatım-Sınav teşekkür ederim tavsiyeler için. TY forumda önerileri ciddi anlamda dikkate alan bir forum üyesiyim özel olarak bu kitapları da kitaplığıma katacagim. Film, dizi ve kitap öneri başlıkları benim işimi oldukça kolaylaştırıyor.
-
Aranızda klasikleri türkiye iş bankası yayınlarından okuyan var mı? Yıllardır o afilli kapaklı kitapları elime alır sonra gereğinden fazla pahalı diye bırakırım. Hasan Ali Yücel derlemeleri olan kitaplardan? Farkı ne ola ki klasikleri başka yayınlardan okudum ama onlardan okumak bi ayrı olabilir.
-
@antimülakat dünya klasiklerini can yayınlarından okumani tavsiye ederim. Hasan Ali Yücel derlemeleri bence hiç bir edebi kaygı gutmuyor. Sanki analiz yapar gibi çevrilmiş kitaplar . O tek tip duygusuz kapaklarından hiç bahsetmiyorum bile:)
-
@elisa teşekkürler yorum için, bu açıdan da bakmak lazım meseleye. Kapaklar hep klasik sarı-beyaz. Akademik bir hava katıyor ama içerik olarak bilmiyordum.
-
@antimülakat Dostoyevski yeraltından notlar şiddetle tavsiye
-
Amin Maalouf-Tanios Kayası
Bir süre önce bitirdim tavsiye ederim. -
Jack London- Martin Eden
Charles Dickens - Oliver Twist, Buyuk umutlar. -
Pazar okuması olarak Hilmi Ziya Ülken'in Türk Tefekkürü Tarihine başlıyorum. Yaklaşık bir aydır erteliyodum bu kitabı.
-
stefan zweig- vicdan zorbaliga karsi
10/10
-
yazılanların dışında ilk aklıma gelenler,
roman olarak;
emile zola - germinal
ihsan oktay anar'ın tüm kitapları özelikle puslu kıtalar atlası efsanedir. hani hollywood'ta filmi çekilse kasıp kavurur ortalığı.
araştırma için;
ismail cem - türkiye'de geri kalmışlığın tarihi
yuval noah harari'nin homo sapiens ve homo deus kitaplarını da öneririm bakış açısı katıyor insana. -
Osmancık'ın oyununu beğemesem de (dekor, kostüm iyi ama ruh yoktu) Tarık Buğra güzel yazmış.
-
Yeraltından Notlar ise zaten çok iyi ve oyunu da iyi idi.
-
Sanırım Osmanlı öncesinden bugüne idari teşkilat yapımızın nasıl şekillendiği konusunda en iyi tasviri sunan kitaplardan biri İlber Ortaylı'nın Türkiye Teşkilat ve İdare Tarihi kitabıdır.
-
Ahmet haldun terzioğlu metehan mutlaka okunmaldıır...