Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
-
@aliveli ozellikle incildeki isa eserini cok beğenmiştim
-
Vakit bulmak demişken
-
Suanda Goethe'in unlu eseri olan Faust'u okuyorum. 76.sayfadayim ve bizim amak-i hayali animsatti nedense .Okudugum yere kadar anladigim dunya nimetleri ile gok yuzune varma (tanriya ulaşma) arasinda secim yapma arzusunda olan ve sanirim nefsine yenilip seytan (mefistofeles) ile anlaşma yapacak olan doktor Faust'u anlatiyor bu siirsel anlatimli kitap.
Vakit ayirmaya gelince gunduz ise gidiyor aksam gelip ders çalışma ve kitap okuma yapabiliyorum azda olsa. Ders calismadigimiz yarim saatlik o arada kafamizi dagitmamiz icin guzel bir zaman dilimi bence. Bol bol okuyalim insallah -
Olaylar karsisindaki bakis açimi degistirecek ve farkli pencerelerden bakmami sagliycak kitaplari cok seviyorum.
Bunlardan biri Nevzat Tarhan'dan "Mesnevi Terapi"
Ruhunuza sifa olsun:) -
Edebiyat başlığı görmenin beni çok sevindirdiğini belirtmeden başlamak istemiyorum. Yoğun bir kpss süreci yaşamadım hiçbir zaman ama farklı sebeplerle kitaplardan ayrı kaldığım ve çok özlediğim zamanlar oldu. Umarım bu maratonda kitaplara ayıracak vakti bulursunuz.
Kitap okumayı, eleştiri yazmayı çok sevsem de kitap tavsiye etmeyi fuzuli buluyorum. Siz okumaya hazırsanız ya bir yerden kulağınıza çalınır ya da gözünüze batar o kitap zaten. Yine de başlığı takip ediyor olacağım, herkese iyi okumalar. -
Şu bizdeki karşılığı 100 temel eser olan kitaplar içerisinde nedense en çok etkilendiğim yabancı roman: Daniel Defoe'nin Robinson Crusoe eseri olmuştur. Çekilmiş bir kaç filmini de izledim kitabın uyarlaması olan ama filmler çok kötüydü. Böyle elime bir kitap geçse de, biraz macera içeren, okurken akıp gitse diyenler için tavsiye ederim. Kitabın en ilginç tarafına gelince yaşanmış bir hikayenin kitaba aktarımı şeklinde olması.
-
Okumayi çok severim. Bir cok tavsiye icin de burada olacagim..ilki tabi ki de;
Iki şehrin hikayesi..
Kitap fransiz ihtilalinin paris ve londra'daki yıkıcı etkilerini konu alıyor. -
Çok güzel başlık olmuş.
Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer
(Lurent Gounelle)Benim gibi hayır demeyi bilmeyen ve çekingen arkadaşlara tavsiyemdir.
-
Alexander Serafimoviç - Demir Tufanı
Okuyun,pişman kalmayacaksınız
-
Gabriel García Márquez in bi kitabını okumak istiyorum hangisi olmalı sizce
-
@usain007 yukarıda arkadaşımız bahsetmişti -- Yüzyıllık Yalnızlık -- ki bence de çok güzeldir. Hatta kendi emeğim olmayan PDF'yi vermeyi sevmem ama İngilizcesi veya İspanyolcasını isteyene göndereyim.
-
tmm teşekkür ederim bunda da pdf ye bulaşmayayım kitapçıdan alırım artık .
-
Bu yalnızlıkta bana en iyi gelen şey kitap okumak.kpss sürecinde de gece yatmadan okumaya dikkat ettim, hem zihnim boşaldı hem de bi düzen içinde ilerledim.Tavsiye edebileceğim çok kitap var ama en en sevdiklerim:
Charles Dickens - Büyük Umutlar( etkisinden uzun süre kurtulamadım)
John Steinbeck - Gazap Üzümleri
Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf (şuan okuyorum,bitmesini hiç istemiyorum ) -
Idari hakimlik acilmayacagina gore aktif olabilecegim en guzel başlık.
Bir insanin imkansizi başararak kendi kabugunu nasil kirdigini anlatan Martin Eden'i tavsiye etmek boynumun borcu mutlaka okuyun arkadaşlar -
Sabahattin ali eserleri güzel güzel olmasına da okurken insanı efkar basıyor. Gerçekleri çok sert vuruyor insanın suratına. @hü-sbky
-
Cemil Meriç, Necip fazıl, Nuri pakdil
Derdi sevdiren adamlar... -
Gün Olur Asra Bedel - Cengiz Aytmatov
-
@usain007 Kırmızı Pazartesi' ye yeni başladım ben. Konusu ve tasvirler hoşuma gitti şimdilik. Size de tavsiye ederim.
'Kuşlarla ilgili tüm rüyalar hayırlıdır.'
Kırmızı Pazartesi -
Bu aralar ne okunuyor dostlar. Akıcı kitap tavsiyesi arıyorum.
-
@antimülakat
Dan Brown okumadıysan Robert Longdon serisi, okuduysan da yeni kitabı "başlangıç" 4 gün sonra çıkıyor. ana karakter aynı ama konular birbirinden bağımsız. seri olarak geçse de sıra gözetilmeksizin okunabilir.
tarih ağırlıklı olarak Talha Uğurluel ve Ahmet Taşağıl hocaların kitaplarını a'dan z'ye tavsiye edebilirim. akıcı bilgili ve yazdıkları her yeri karış karış gezen insanlar. okurken gezmiş kadar oluyorsunuz.
okurken gülüp eğlenmek istersen de Selçuk Aydermir'den "mahalleden arkadaşlar" ve "liseden arkadaşlar." hocam kitap okurken gülmekten gözümden yaş gelir mi? geliyormuş. efsane!
akıcı kitaba bir tavsiyem de "bir borsa spekülatörünün anıları" her sayfasında altını çizecek bir söz, müthiş tecrübeler ve hikayenin inanılmaz sürükleyiciliği hakim, biraz da borsa ile ilgileniyorsan elime kaç kere alıp okuduğumu hatırlamıyorum bile. hala neden filmi çekilmedi anlamış değilim.
okuduğun varsa veya okursan üstüne konuşmak da ayrı bir keyif olur. keyifli okumalar...