Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
-
Arkadaslar bende kendime yaklasik 100 kitaplik bi liste buldum guzel oluyor takip etmek tabi kitaplari bulmak bazen zor oluyor.Ancak genelde kutuphanelerdeki uye olup odunc alma seklinde okuyorum herkese tavsiye ederim.Ozellikle finansal noktada sıkıntı cekenler kutuphanelerden ucretsiz alabilirler.
-
@reagan, içinde söyledi: Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
George orwell 1984..neler söylenmez ki bu kitap hakkında..
@Antimülakat bu tarzda kitapları beğeniyorsanız uzun süre önce okuduğum "Alev ALATLI- Schrödinger'in Kedisi ( Kâbus )" kitabını önermek isterim. Aynı etkiyi mi bırakır bilemem ama çarpıcı bir anti-ütopyadır.
Çok zaman önce okudum ve bu çileden kurtulduğum bir gün kitabı tekrar elime alıcam :)) kitap önerilerine bakmak için girdim sayfaya, girip görmüşken de paylaşmak istedim.. -
Cengiz Aytmatov, Kemal Tahir, Şevket Süreyya Aydemir, Namık Kemal, Mehmed Niyazi Özdemir, Hüseyin Nihal Atsız, Atilla İlhan, Oktay Sinanoğlu, Yusuf Akçura, Ziya Gökalp son bir senede okuduğum yazarlar bazılarının tüm kitapları bitmese de en kısa zamanda bu yazar grubunun tüm kitaplarını bitireceğim inşallah bence edebi dilleri işledikleri konular vs insanı alıp bambaşka hayallere diyarlara götüren insanlar ve daha buraya yazamadığım okumaya başlamadığım bu ekoldeki yazarlar herkes mutlaka okumalı
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
+Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla(Leo Huberman); iktisadı sevenlerin, ilgi duyanların okuması gereken bir kitap.
+Küresel Minotauros(Yanis Varufakis); 2008 krizini daha iyi anlamak isteyenlerin okuması gereken bir kitap.
+Türkiye'de Devlet ve Sınıflar; Çağlar Keyder'in yazdığı, Türkiye'de burjuva sınıfının oluşmasında müteşebbis ve devletin rolünü anlatan güzel bir kitap.
+Kısa Türkiye Tarihi; Sina Akşin hocanın yazdığı, okuyucuyu ayrıntıya boğmadan cumhuriyet öncesi ve sonrasının anlatıldığı sıkıcı olmayan bir eser.
+Sanayileşmenin Gizli Tarihi; Güney Koreli ekonomist Ha Joon Chang'ın gelişmiş ülkelerin korumacılıkla nasıl geliştiklerini ve gelişmekte olan ülkelerin gelişme çabasını nasıl baltaladıklarını anlattığı güzel bir kitap.
+Farklılıklar İmparatorluğu(Karen Barkey); Osmanlı İmparatorluğuna yabancı gözle bir bakış.
+Türkiye İktisat Tarihi; Korkut Boratav hocanın (bence) klasikleşmiş kitabı. Okumayan iktisat öğrencileri eksik kalmıştır.
+Yirminci Yüzyıl Avrupa İktisat Tarihi ( Ivan T. Brend); Avrupa ekonomisini sayısal verilerle sıkmadan anlatan, bi çırpıda biten bir kitap.
Aklıma geldikçe (inşallah) listeyi genişletir ve güncellerim.
Ekleme yapayım madem;
-
gazap üzümleri(John steinbeck); tarımda sanayileşme ile topraklarından çıkarılan ortakcilarin batıya göçü ve anlatılamaz işsizlikleri ve açıkları( joad ailesi üzerinden büyük buhran donemi amerikan çiftçilerinin çilesi) sayfa sayısı gözünüzü korkutmasın mutlaka okuyun okutturun çok değerli bir eser
-
yusuf atılgan- tüm öyküler; yaklaşık 120 sayfalık bir çok hikayenin bulunduğu kitap. En çok köyden ve kentten bölümlerini sevdim.
-
sergüzeşt( samipaşazade sezai); osmanlıda bir cariyenin çocukluktan genç kızlığa çile ile dolu hayatı
-
git kendini çok sevdirmeden(tuna kiremitçi); garip bi ask hikayesi dayanamadım yarısında bıraktım çok bayık bir kitap
-
-
Beğendiğiniz ekonomi kitaplarıni paylaşir misiniz arkadaslar ?
-
@shady1, içinde söyledi: Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
Beğendiğiniz ekonomi kitaplarıni paylaşir misiniz arkadaslar ?
@genclerbirlikli nin paylaşimina tesekkür ediyoruz, farkli fikirler varsa göz atarim
-
yemin ediyorum benim aklıma gelmişti bu konuyu açmak açandan da tavsıye verenden de Allah razı olsun
-
@shady1 Kur Savaşları-James Rickards
Şuan yarıladım gayet güzel ve akıcı bir anlatımı var hocam.Ayrıca “Görünmez Kalp” kitabınıda öneririm.Eğlenceli bir iktisadi roman.
-
José Saramago- Körlük
Yuval Noah Harari - Hayvanlardan Tanrılara Sapiens
Samuel Noah Kramer - Tarih Sümer'de Başlar
John Steinbeck - Bitmeyen Kavga bugün aldığım kitaplar.Yaklaşık sekiz ay sonra soru kitabı dışında kitap almanın şaşkınlığı ve mutluluğu içindeyim.öyle mutluyum ki aldığım kitaplara kafa göz dalıcam.hangisini önce okumaya başlayacağıma karar vermedim henüz.bitirdikçe yorumlarımı buraya iliştiririm.
Şimdi bu zamana kadar okuyup etkisinde kaldığım kitapları bir iki cümleyle anlatmaya çalışayım.
Dünya klasiklerinden suç ve ceza: yazılmasının üzerinden yüz yılı aşkın zaman geçmesine rağmen hala başyapıt olma özelliğini kaybetmemiş zamansız, ölümsüz bir eser.hem edebi hem psikolijik bir roman.tüm ön yargıları, ahlak kurallarını arkada bırakarak sorgulamadan bir katile, Raskolnikov'a, hayran olmayı garanti ediyor kitap.Dostoyevski'nin müthiş betimlemeleri sayesinde kendinizi roman okuyor gibi değil de olaylara tanık biri gibi hissedeceksiniz.Raksolnikov'un elindeki baltayı yaşlı kadına sapladığı anda ılık kanı yüzünüze sıçramış gibi yakında ve canlı olacak her şey.
Yeraltından Notlar:Tek kelimeyle muhteşem!inanılmaz karakter çözümlemeleri var.acıma, aşağılama,kendini beğenme,çelişki ve nefret duygularını öyle doğal işlemiş ki karakterlerine, herbirinde bir tanıdık bulabilirsiniz ve hatta dürüstseniz kendinizi bile.insanı insan olmaktan utandıran öyle çarpıcı sözler var ki.altını çizmeden, bir yere not almadan okumak bu kitaba haksızlık olur. -
Psikanalize biraz merakınız varsa Sigmund Freud- düşlerin yorumu'nu önerebilirim.
İnsanı keşfetmede ve ruhsal durumunu analiz etmede en iyi yollardan birinin görülen düşler olduğunu ve bu fikrini hem hastalarının hem de kendisinin gördüğü rüyalar ve olaylarla destekleyerek anlattığı bir kitap.rüyalardaki nesnelerin gerçek hayatta ne anlam ifade ettiği ve neden bilinçaltında durup bir ruya olarak karşımıza çıktığını yormayan basit bir dille anlatmış.
Bence Freud'un tüm kitapları insanı keşfetmek ve anlamak için faydalı ve bilimsel temellerle dolu.çevreniz ve kendinizin anlamlandıramadığınız davranışları ruhsal bir yolculukla ve acı bir şekilde suratınıza çarpmaktan hiç çekinmez Freud.kitaplarındaki pesimist tavrı biraz fazla olsa da yaşadığı dönem ve koşulları göz önüne alınca adam da haklı,ne yapsın.Totem ve Tabu,Cinsellik Üzerine,Günlük Yaşamın Psikopatolojisi okuyun diyeceğim diğer kitapları arasında. -
@buseneatanıyorum hocam alacağım ilk iki kitap mutlaka
-
@abd94 şimdiden iyi okumalar
-
Şöyle bir dünya turu atayım diyorsanız eğer İlin- Segal'dan İnsan Nasıl İnsan Oldu kitabı yardımcı olabilir size.insanlık tarihinin dönemleri; siyasi,ekonomik,sosyolojik kültürel evrelerini çok kafa ütülemeden anlatan antropolojik nitelikte bir kitap.
Biraz da kadın derseniz eğer Pervin Erbil'den Kibele'den Pandora'yayı mutlaka ve mutlaka okuyun derim.anaerkil düzenden kadının köleliğine uzanan tarihini ticaretin,paranın ve yönetimin bu değişen kadın yazgısı üzerindeki etkilerini bulabileceğiniz bir kitap.kitabı okurken zihnimde emek,eşitlik,hak kavramları coşmuş taşarken annemin "kalk kız soğan doğra" sesiyle irkildim ama olsun siz okuyun.
Çizgi romanlara ilginiz varsa Marjene Satrapi'den Persepolis'i önerebilirim.İran'daki devrim dönemini ve bu dönemin küçük Marjene ve toplum üzerindeki baskıcı ve sıkıcı etkisini hem ince esprileri hem de insanın içini cız ettirecek hikayesiyle anlatmış.ben önce filmini izlemiştim,ağlamışlığım da vardır.sonra çizgi romanını edindim.
-
Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna ve İçimizdeki Şeytan
Hikayesi, olay örgüsü çok sarsıcı değildi benim açımdan.Türk filmi tadı vardı biraz.ama aşkı ve dostluğu çok naif, kırılgan ve akıcı bir dille anlatmış.kitap sanki elinizden düşse cam gibi paramparça olacakmış hissi uyandırıyor insanda o derece zarif.
Hayatta karşılaştığınız insanların okulda, işte, otobüste hiç fark etmez gözünüzün ucuyla baktığınız, silik ve gereksiz diye tanımladığınız insanların içinde neler neler barındırdığını ruhen ne kadar zengin olabileceğini nasıl hayranlık uyandırabileceğini işlemiş.
Hani böyle bazı durumları, duyguları ya da olayları tarif edecek kelime bulamazsınız ya Sabahattin Ali bunu sizin yerinize öyle ustalıkla yapmış ki "nasıl yani, bu cümle nasıl, hangi akıl ve duyguyla kurulur" diye şaşacaksınız.kelime mühendisi demişler kendisine bence bu adam mühendis falan değil direkt olarak kelimelerin tanrısı.
-
Niccolò Machiavelli - Prens
Siyaset ve yönetim kuramı üzerine yazılmış, iktidar/hükümdar/kral kimselere rehberlik niteliği taşıyan bir eser.
Devlet yönetiminde başarılı (!) olmak için her yolun mübah olduğunu ve ahlaki ilkelerin bu yolda önemsiz birer kavram olduğunu ve hükümdarın toplum düzeni, devlet menfaati için aldığı sert tedbirlerin meşru olduğunu ve bu düzeni sabit kılmak için etik değerlerin çiğnenebileceğini öğütler.
Makyavelist düşünce " kötülük bir seferde ve bütünüyle yapılmalıdır.tatmak için ne kadar az zaman olursa o kadar az yaralayıcı olacaktır.iyilik ise tadına varılması için azar azar yapılmalıdır." der.
Bu ve benzeri öğütleri bulabileceğiniz bir kitap.
-
Sabahattin Ali'yi tanımak için kitaplarını okumadan önce Osman Balcıgil'in Yeşil Mürekkep isimli romanını okuyunuz dostlar. Bunu yaparsanız Sabahattin Aliyi tanımakla kalmaz anlarsınız diye düşünüyorum. İyi okumalar Ah maria puder!..
-
Öğretemediğimiz Türkçe - Kemal Ateş
Sosyal medya bu kadar yaygın değilken çıkarılmış bir kitap.şimdi yazılsa kim bilir neler yazılırdı.O nedenle gazete, televizyon, radyo ve dergilerdeki dil yanlışları, anlatım bozuklukları üzerine yazılmış.Bir dil bilgisi ders kitabı niteliğinde değil kesinlikle.
Okuduğunuzda ne kadar yozlaştığımızı, popüler kültürün etkisinde kalıp nasıl yok olduğumuzu, acizleştiğimizi göreceksiniz.Yabancı kelimeleri dilin içine buyur etmek, bilerek ya da bilmeyerek cümlelerin içine serpiştirmek kötülüğünü çoğu zaman yapıyoruz.Bunun tarihimize, kültürümüze, benliğimize ve o tüylerimizi diken diken eden kurtuluş mücadelemize bir hakaret olduğunu çoğu zaman unutarak yapıyoruz hem de.
İşte bu eksik ve yanlışlıkları bulabileceğiniz bir kitap.okuyunca belki de "admin" yerine "yönetici" demeyi tercih edersiniz burada, kim bilir?
-
Fareler ve insanlar - John Steinbeck
Karakter olarak birbirine tamamen zıt iki mevsimlik tarım işçisinin dostluğunu ve hayallerini anlatıyor.
Anlatıyor anlatmasına da biraz fazla üzüyor, yıpratıyor.Bu dostluk çevresinde paranın ve yoksulluğun, gücün ve zayıflığın, emeğin ve sömürünün de içinde olduğu hikayeler, hayatlar var.Kitaptan uyarlama birkaç film de var.Hatta Türk yapımı "abim" diye bir film vardı.Her şey tamamen aynı olmasa da karakterlerin özellikleri ve hikaye neredeyse aynı, replikası berbat bir şey. Onu izlemeyin.
-
Halit Hüseyni-Bin Muhteşem Güneş
Falih Rıfkı Atay-Zeytindağı,Çankaya
Yakup Kadri-Yaban
Halide Edip Adıvar-Vurun kahpeye
Orhan Kemal-Eskici ve oğulları
Attila İlhan-Hangi Atatürk
Şevket Süreyya Aydemir-Tek adam
Paul Watzlawick-İyideki Kötü
Thomas More-Ütopya
Amin Maalouf-Doğunun limanları
Gabriel G. Marquez-Kırmızı pazartesi -
@buseneatanıyorum, içinde söyledi: Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
Fareler ve insanlar - John Steinbeck
Karakter olarak birbirine tamamen zıt iki mevsimlik tarım işçisinin dostluğunu ve hayallerini anlatıyor.
Anlatıyor anlatmasına da biraz fazla üzüyor, yıpratıyor.Bu dostluk çevresinde paranın ve yoksulluğun, gücün ve zayıflığın, emeğin ve sömürünün de içinde olduğu hikayeler, hayatlar var.Kitaptan uyarlama birkaç film de var.Hatta Türk yapımı "abim" diye bir film vardı.Herşey tamamen aynı olmasa da karakterlerin özellikleri ve hikaye neredeyse aynı, replikası berbat birşey.onu izlemeyin.
Yanlışlıkla "şeyleri" bitişik yazmışım.biri lütfen düzeltsin yoksa kendimi bıçaklarım.obsesifim şimdi gider döner buna bakarım.lütfen.