Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
-
Cengiz Aytmatov Cemile- Toprak Ana bayıldım:) İlber Ortaylı Atatürk 'ü vakit bulduğum ilk an okuyacağım..
-
İskender pala bütün serilerini tavsiye ederim.
-
@safitürk69, içinde söyledi: Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
İskender pala bütün serilerini tavsiye ederim.
Katılıyorum.
-
Yerli eserlerden tarihi, politik, aksiyon türlerinden tavsiye edebileceğiniz neler var?
-
Dostlar içinde bulunduğumuz dünya değişmekte gerek yapay zeka gerek robotlar gerekse kripto paralar... Türk gençleri olarak malum dünyayı 50 yıl geriden takip etme huyumuz var bari bu teknolojik değişimi kaçırmayalım günümüzün yarım veya bir saatini blockchain, solidty ve smart contract'a ayırmalıyız diye düşünüyorum. Bu konularda internette kaynaklar var. Bunun dışında bol bol Alvin Toffler öneriyorum. Yeni aldığım daha başlama imkanı bulamadığım 2 kitap var. Soner Yalçın Saklı Seçilmişler ve Doran Acemoğlu Ulusların Düşüşü
-
Amin Maalouf - Semerkant şu kısır döngüden beni bir süreliğine uzaklaştırdı. Nizamulmülk - Hasan Sabbah ve Ömer Hayyam üçlüsü merak edenlere tavsiye ederim.
-
@antimülakat
Fedailerin Kalesi Alamut-Vladimir BartolSemerkanttan daha masalsı bir anlatımı var.Bunu da tavsiye ederim hocam.Direkt o 3’lünüm hikayesini anlatıyor.
-
@luthor teşekkürler kardeşim. Not ettim bu söylediğini.
-
- Prof. Afet İnan-Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Devrimi (TTK)
- Prof. Halil İnalcık-Osmanlı ve Modern Türkiye
- Prof. İlber Ortaylı-Gazi Mustafa Kemal Atatürk
- Prof. Metin Hülagü(Eski TTK Başkanı)-İslam Birliği ve Mustafa Kemal
- Prof. Erhan Afyoncu-Sorularla Osmanlı İmparatorluğu
-
Prof. Dr. Ahmet Arslan - Felsefeye Giriş
Lesley Hazleton - Agnostik-Hararetli Bir Manifesto
Yuval Noah Harari - Sapiens-İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi -
-
-
@antimülakat teşekkür ettim
-
Ben de şu an Tolstoy'un Savaş ve Barış isimli romanını okuyorum. Kitap iki cilt ve yaklaşık 1700 sayfa. Ancak insanlık durumu ile alakalı inanılmaz tespitler barındırıyor. Halen okumayanlar için tavsiye ederim. Ben İş Bankası Kültür Yayınları'ndan okuyorum ve çevirisini beğendim. Onun dışında Sevgili arkadaşlar, Rus Edebiyatı müthiş bir derya. Özellikle de Tolstoy ve Dostoyevski.
Bir de beni son dönemde etkileyen eserlerden biri de Hasan Ali Toptaş'ın Gölgesizler isimli romanı. Hakikaten muhteşem bir kitap. Yine Heba da tavsiyemdir. Bu arada Hasan Ali Toptaş, Sincan Vergi Dairesi'nden emekli bir memurdur iyi okumalar dilerim herkese.
*ve son olarak derslere gömülüp de entelektüel yanını güdük bırakmayan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Rakiplerimin bu kadar nitelikli oluşu beni hem korkutuyor, hem de mutlu ediyor
-
İlber Ortaylı-Gazi Mustafa Kemal Atatürk , okudum sonunda, ben de tavsiye ediyorum:) Kutadgu Bilig den seçmeler- bunu da tavsiye ediyorum, kitap yaklaşık 1000 yıl önce yazılmış, biraz hikayemsi,öğüt niteliğinde, lise veya öncesinde okunmalı bence ama ben daha yeni okuma şansı elde ettim:)
-
Kurtuluş Savaşı süreci, okuduğumuz geleneksel tarih romanları veya araştırma kitaplarında ya kuvayi milliye ya da hilafet yanlısı bakışla ele alınmıştır. Peki haberleşmenin yaygın olmadığı, merkezde yaşamayan, kendi halinde Anadolunun bağrında yaşayan halk neye inanacaktır? Bu iç dünya çatışmasını müthiş kaleme almış Tarık Buğra. Küçük ağa romanını okuyun, bakış açısından ötürü farklı bir kitap.
-
@tibeout Çok küçük yaşlarda okumuştum.Kurtuluş mücadelesine halkın bakışını anlatan okunulası bir kitap.
-
George ORWELL -Hayvan Çiftliği
Harika bi kitap kesinlikle okumalısınız -
@themis19 1984 adlı kitabını da ekleyelim bence:)
-
@elisa okuyunca bir süre ciddi anlamda şüpheci olarak gecirdiginiz anlariniz artacaktir ve cok ama cok şey katacaktir.