YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
-
@Platon hocam listeye kalırsınız bu puanlarla , bilim sınavı başvurduğunuz alan ilişkin olarak bilgi düzeyinizi ölçen genelde test olan bir sınav
-
@aliveli peki hocam teşekkür ederim
-
@Platon YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY içinde söyledi:
87 yds 84-85 civarı bir ales ile kabul edilirmiyim sizce bilginiz var mı? bir sorum daha olacaktı bilimsel yeterlilik sınavı yapılıyormuş sanırım nasıl bir sınavdır
hocam sen araştırma görevlisi bile olabilirsin
-
@ncbb hocam araştırma görevlisi ilanlarının bazılarına baktım ancak orada çok az alım var olurmu sizce??bunun için için yüksek lisans yapmış olmak şartı yok mu?
-
@Platon Araştırma görevlisi alımlarında genelde lisans şartı oluyor ama bir rivayete göre ilana çıkan alım kadroları zaten aslında alınacak kişiler ( hocaların asistanları veya kendi okullarının mezunları) belli olduğu için açılıyor. Bence daha sıkı takip içine girebilirsiniz eğer bu rivayet dışı bir durum varsa puanlarınız başvuru yapmak için oldukça iyi. Ortalamanız da iyiyse şansınız var.
-
@MuzafferKomutan bakalım inşallah hocam hakkımızda hayırlısı olsun teşekkür ederim
-
@Platon arkadaşında dediği gibi hocam lisans mezuniyeti isterler , yüksek lisans yapıyor olmak şartı arar araştırma görevlisinde. arkadaşın söylediği rivayet dogrudur fakat kişiye özel acılmış ilanların aksine girenlerde oluyor. bu puanlara yazık etme bence üstüne düş
-
@ncbb teşekkürler hocam hakkımızda hayırlısı olsun
-
arkadaşlar 2016 Ocak ayı tezsiz yüksek lisansa başladım. ilk dönem derslere gittim. ikinci dönem hiç gitmedim yani haziran 2017 de bitirme ihtimalim yok tezsiz yüksek lisansı. yani 2017 haziran ayında okuldan atılma ihtimalim var mı?
-
-
Arkadaşlar şuan tezsiz yüksek lisans yapıyorum ilk dönrmi bitirmiş bulunmaktayım ikinci döneme başlıycam ama gelecek eylül döneminde farklı bir bölümde tezli yüksek lisans geçmek istiyorum acaba tecil durumu nasıl olur tecil uzar mı yoksa tecil yapmazlar mı nasıl olur bilgisi veya deneyimi olan paylaşırsa çok sevinirim
-
@Nolmuyor teciliniz uzar hocam
-
@Nolmuyor mutlaka tecil olur merak etme aynısını 2016 eylül de bende yaptım sana uyarım şu olacak
1 - tezsizden kayıt sildirmeden aynı anda 2.yüksek lisansa kayıt olursan tezli yüksek lisans için harç borcu çıkar 100- 150 lira arası aklında bulunsun
2 -tezsiz yüksek lisanstan kayıt sildirdiğinde okul hemen kayıt sildirdiğini askerlik şubesine bildirsin ve yeni okulda tezliye kayıt olur olmaz tecil yaptırcam kağıtlarımı askerlik şubesine acil gönderin diye ısrarla belirtin çünkü iki evrak arasında gecikme vs olursa bakaya yoklama kaçağı olursun ve para cezası ödeyebilirsin yok yere bu stresi yaşama -
@Nolmuyor kafana takılan başka birşey olursa hemen yaz mutlaka cevap veririm
-
@kaptanbarbarossa valla çok saol cevap alıcağımdan bile şüpeliydim ilk söylediğin riski az olarak düşündüm 2. Daha riskli o stresi bi kere yaşadım hiç hoş degil ama ben şöyle biliyorum başka bir yuksek lısansa kayıtlıyken bir dıgerıne kayıt olunmuyor diye bılıyorum o konuda ne biliyorsunuz?
-
@Nolmuyor rica ederim ne demek sana direkt mesaj atıcam ona bakarmısın
-
arkadaşlar tezsiz yüksek lisans derslerine ve sınavlarına katılmazsan dönem bitmeden kayıt iptal edilir mi, yardımcı olur musunuz?
-
@şozunbirnumara dönem başında ders kaydınızı yapmanıza rağmen ne derslere ne de sınavlara katılmazsanız en fazla o derslerden kalırsınız hocam
-
@sabırsız hocam üniversite otomatik tecil yapıyor mu bilginiz var mı?
-
@şozunbirnumara üniversiteler otomatik tecil yapmazlar ancak şartlar sağlanıyorsa dilekçe ile başvuru yaparak siz tecil ettirebilirsiniz. Üniversiteye göre değişen farklı bir yygulama yoktur sanırım