Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı
-
@habeascorpus Kızılay Güvenpark'ın YKM tarafında sabahın köründe bile açık olan Cafe-Fırın karışımı bir konsepte sahip Bonelli var. Self servis. Üst kattaki koltukları güzel...
-
@habeascorpus aştiden hazineye doğru emekte oturup çay içip kahvaltı edilebilecek yerler var hem yakınlarda olmuş olursunuz git gel olmaz
-
Arkadaşlar Bu sınav ortalama kac günde açıklanır var mi bilgisi olan ?
15 ~20 günü bulur mu -
İktisattan sınava giren arkadaşlar, ne düşünüyorsunuz sınav hakkında?
-
@uyanikcaner Ekonometri sorusunu çözmedim direk atladım yorumlarıma güvenemiyorum o yüzden olmaz gibi ama bilgi soruları çok kolay geldi bana belirleyicinin yorum soruları olacağını düşünüyorum.
-
Bu sene cok canavar gibi adamlar girdi sinava. Ayrica iki soru birbirine cok yakindi, cari acik sorulari. Can egrisi de olsa 28 kisi kalacak mulakata sonucta. Yorum sorulari belirleyecek bence de. Ki ekonometri de fark olusturabilir.
-
Ekonometriyi ben de boş bıraktım daha doğrusu süre kalırsa bir şeyler karalarım diyordum ama yorum soruları epey vaktimi aldı. Cari açık sorularına da canım sıkıldı açıkçası. Sorunun birinde detaylı yoruma girdim sonra benzer soruyu görünce tekrar aynı şeyleri yazamadım yetiştiremem diye. Soruları faklı hocalar hazırladığı için öyle bir durum oluştu heralde. Cari açık büyüme sorusu geçen sene de vardı hatta kelimesi kelimesine aynıydı. Rakiplerin güçlü olması ekonometride fark yaratabilir, mülakata sadece 28 kişinin girecek olması da durumu zorlaştırıyor. Ama bu koşulları bilerek girdik sınava. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
Ekonometri hemen hemen herkesin boş olur, benimde boş. Alıncak kişi az olunca listeye girmek soru işareti yinede yoksa sorular çok makuldü.
-
Ekonometri sorum yarım oldu anlamlılıkları filan yorumladım ama modelde sorunun ne olduğunu salladım. :)Diğer soruları cevapladım fakat yorumlarımın yeterli olacağını düşünmüyorum maalesef.
-
Geçmiş olsun dostlar hukukçular pek zorlanmadık dediler , genel olarak nasıldı sınav
-
Enflasyon nedir sorusunu yapamayan beni zaten almadın hazine müsteşarlığı Hukukta zordu bence sorular. Rekabet kurumunun sınavına göre baya zordu bence ve ticaret ağırlıklıydı.
-
Hukukta 10 civarı kişi girmemişti sanırım
-
@paretosef Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı içinde söyledi:
Ekonometri hemen hemen herkesin boş olur, benimde boş. Alıncak kişi az olunca listeye girmek soru işareti yinede yoksa sorular çok makuldü.
Mülakata kalacak 28 kişiden en az 25 inin ekonometrisinin boş olacağını sanmam. Zaten kolay bir sınav olmuş belirleyici soru çok az. Ekonometri yapamayan mülakata kalamaz zaten okununca göreceksiniz notlar çok kıt okunur ve en yüksek puanı genelde ekonometriden alırsınız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ekonometrinin kolay olduğunu duydum o açıdan ekonometri yapmayarak büyük hata yapmışsınız.
-
Ben kağıdımda tam puan alacağım sorular olduğuna güveniyorum, kalan 7 soruda bazı sorularda diğer kağıtları görmeden en iyi kağıdı verdiğime de eminim.(bazı sorularda) 2.soruda büyüme ve cari açık arasındaki kolerasyon katsayısına kadar yazdım. (0.45-0.51) arası değişmekte ve son dönemde azalma eğiliminde sebebi de petrol varil fiyatının aniden 110$ dan 45$ a düşüp cari açık'ı 2015'te %30 azaltması. 1.soruda puan kırabileceği yer yok. Japon ekonomisinin kısa bi özetini bile geçtim likidite tuzağında. Ekonometri yapmadan da kalabileceğimi düşünüyorum. Yargı yolu da açık. Kağıdıma güveniyorum. Hayırlısı.
-
@paretosef hocam gerçekten güzel bilgilerle dolu sağlam bir kağıt vermişe benziyorsunuz umarım güzel sonuç alırsınız ben yorum sorularında böyle verilere dayandıramadım pek 2 3 husus üzerinde gittim geldim
-
Arkadaşlar burada bir arkadaşımız sınavda sorulan soruları farklı üniversiteler hazırladı demiş benim içime kurt düştü ismimi sadece en ön sayfaya yazdım ayrı ayrı her cevap kağıdına yazmadım yani böyle bir uyarı hatırlamıyorum yazılmayacaktı değil mi
-
@stiglitz yok efendim rahat olunuz. Sayfalara isim yazilmayacakti,sorularin bir havuzda toplandigi ve oradan seçildiği dogru fakat degerlendirme belirli cevap ipuclari ile yapilabilir. Dusunsenize sinav kağıdıniz Hacettepe, ankara, gazi universitesi,odtu bir de oradan bilkente ugrayip dönüyor.
-
@kamu657 Allah razı olsun hocam, umarım değerlendirme hakkaniyetli olur ve kim hakediyorsa o kişiler 28 kişi arasına girer. Bu sınavlara giren arkadaşlarımızın çoğunun seviyesi yakın diye düşünüyorum, 29. ile 1. nin bilgi birikimi arasında uçurum olduğunu sanmıyorum birisi mülakata kalıcak diğeri kalamıcak, keşke alımlar biraz daha fazla olsaydı.
-
@stiglitz Hocam her sorunun cevabı farklı kağıtta olduğu için, kurum bence her kağıda cevaplayan kişilerin isimlerini ve bilgilerini düşüp o sorunun ilgili hazırlayan hocasına gönderir. Ki ilk kapak sayfa hariç yazılması gereken bir yer yoktu içiniz rahat olsun.
-
Her sayfanin köşesinde adaya ait bir seri numarasi vardi yani hocalar isim soyisim görmeden kağıtları okuyacaklar. O seri numaralari bizim kagidimiz oldugunu gösterecek zaten.