KPSS Ön Lisans Tercih Soru Cevap
-
@aliveli hocam merhaba benim önlisans puanım 86.11 bölümün adalet bizim atamalar çok sınırlı sayıda düz memurluk bu puanla gelmez dimi hocam sizce ne yapmaliyım
-
Doğru tercihle 66 puanla atanma şansım olamaz mı?
-
@meltemç gelir meltem dikkatli tercih yap ama , ayrıca adalet bakanlığının her alımında mülakata kalırsın bu puanla ümitsiz olmana gerek yok
-
@Zekeriya-Ünal sadece mülakatlı alımla münkün olabilir
-
@aliveli düz memurluk ilk alımda bu puna düşermi yada doğru tercih ypmk mi önemli hocam
-
@meltemç düşen yerler olacaktır.
-
@meltemç hocam atanma şansınız icra memurluğundaki alım sayısına bağlı. Alım sayısı çok az sayılmaz ama Adalet mezunlarının diğer bölümlere göre daha yüksek puanlar aldığı açık. Alım sayıları açıklandıkça yeniden konuşalım, son alıma ilişkin istatistiksel veriler:
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Şoför Osmaniye 1 85.070
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İcra Memuru İstanbul 8 88.621
Ekonomi Bakanlığı Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Ankara 2 88.965
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Ankara 4 89.220 -
Hocam 81 puan aldim bilg.programcısym sansim varmi birde siralama nasil etkiliyor
-
@inci doğru tercihle merkezide ve tüm mülakatlı alımlarda şansın var hocam
-
@inci ama sana tavsiyem özel sektörü bir düşün
-
Hocam bilg.prog. 81 puanm var sansim var mi sizce peki sıralama onemli diyorlar
İlk defa tercih yapacagm -
5 yldır ozel sektordeyim yıldım hayırlısı t.ederim
-
@Antimülakat hocam alan dışı nasıl olur acaba 3001 den bizim bölüm maaşallah 90 asagısı yok
-
@inci şansınız gayet iyi hocam dönemi geldikçe burdan yardımcı olalım
-
Merhaba hocam ben 75 puan aldımı banka mezunuyum ama düz memur yada uni. Memurluk tercih edeceğim kazanma oranın nasıl olur bilgisayar sertifikam ve B sürücü ehliyetim var
-
@salihakahveci sertifikalarınızın olduğu kadrolara öncelik verin merkezi atama için , mülakatla yapılan tüm alımlarada mutlaka başvurun.Puanınız merkezi için düşük mülakatlar için normal.
-
Mrb ben 88 aldım 1618 sıralanan düz memurluk yani 3001 de atanma şansım nedir bölümüm sosyal hizmetler
-
@Aysenur-Deveci ilk atamda olmasa dahi atanırsınız
-
@Aysenur-Deveci özellikle baktım ilk alımda ne kadar şansınız olduğuna, görünen o ki, ilk ve üçüncü alımlarda spesifik alımlara yani bölüm bazlı alımlara çok fazla yer verilmiyor. İkinci ve dördüncü alımlarda ise bölüm bazlı alımlar gerçekleşiyor.
Bölümünüzde 2014 KPSS sonrası ilk alımlarda çok fazla özel alım bir alım yapılmamış oysa ikinci alımda bir çok kadro var Sosyal Hizmetler bölümü mezunlarına kontejyan ayrılan. Bu nedenle, ilk alımda özel bir alıma çıkılmayıp sadece 3001 üzerinden alımlar yapılırsa acele etmeyin, ikinci alımlarda muhakkak daha enformasyonunuza uygun bir kurumda çalışma imkanınız olacaktır.
2015/1 Merkezi Alımlar - İkinci Alımlara İlişkin
3384 Aşağıdaki önlisans programlarından birinden mezun olmak.
4352 - Sosyal HizmetlerAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yurt Yönetim Memuru İstanbul 5 88.261
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yurt Yönetim Memuru Zonguldak 2 88.626
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yurt Yönetim Memuru Şanlıurfa 2 88.904
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yurt Yönetim Memuru Rize 2 87.674 -
@Antimülakat teşekkür ederim