24 aralık 2017 adli hakimlik mülakatları
-
Öncelikle yazılı sınavı geçen tüm arkadaşları tebrik ederiz, adli hakimlik ve savcılık mesleğini daha önce sitemizde tanıtmıştık. Mülakatta mesleğini adil bir şekilde yapmak isteyen herkese başarılar.
-
Gerçekten zor bir meslek hakimlik eğer yalnızca şartları veya forsu için gidecek olanlar varsa hem kendine yazık eder hem Türk adaletine. Umarım layıkıyla yapacak insanlar geçer mülakatı.
-
@burcuburcu Siz mülakata kaldınız mı hocam
-
@kilici evet, siz ?
-
@burcuburcu yok hocam ben iibf mezunuyum idari bekliyorum Tebrik ederim mülakatta da başarılar.
-
@kilici girip girmeme noktasında tereddütlerim var
-
@burcuburcu neden?
-
@kilici mesleği pek istemiyorum gibi.
-
@burcuburcu o zaman bence de girmeyin hocam mülakata. Meslek hayalini kuranlara bırakın hakkınızı.
-
Adli hakimlikte de bölgeler mi var @burcuburcu . Bu bölgelerin tamamında çalışmak mı gerekiyor? Bölgeler kaç yıl sürüyor? Eş durumu tayinlerde bölge zorunluluğu ortadan kalkıyor mu? Bilgilendirirseniz seviniriz.
-
@antimülakat eşiniz size tabi oluyor, 5 bölgenin hepsinde çalışmak zorundasınız. Ayrıca atandığınız yerde her bir bölgeyi tamamlamak gibi bir şansınız yok, burda hsk karar verici mercii.
-
@burcuburcu hocam eş özel sektörde ise nasıl tabi olacak.
-
@antimülakat çoğunlukla dikkate alınmıyor malesef
-
@burcuburcu hocam yasal olarak dayanağı olan bir şeyi nasıl dikkate almıyorlar. İnsanlar bu sayede doğu da çalışmaktan kurtuldu bir çok kurumda.
-
sınav soruları ösym ais üzerinden erişime açılmış.
-
@burcuburcu nasıl sorular hocam, 66,5 alınmayacak kadar zor değildir diye düşünüyorum.
-
@antimülakat adli hakimlik soruları idari hakimlik sorularına göre zordur ama 70 her türlü alınır
-
Anayasa idare idari yargı kolay geldi bana. Son 3-4 yılda genelde aynı tarz soruyor ösym. Kanundan kopyala yapıştır.
-
@kilici öyle malesef nerde o eski hakimlik soruları diyor insan bakınca.
-
Hakimlik mülakat tarihleri açıklanmış.