TY Forumda Yozgatlı Rüzgarı
-
Madem bu kadar Yozgatlı bir araya geldik. Bir başlık açmanın tam vakti. Yıllarca devletin ihmalkar davrandığı memleketimize karşı sosyal medyada yaratılan olumsuz havayı hak etmediğimizi söyleyerek konuyu ciddileştirmeksizin bütün hemşehrilerimi buraya bekliyorum. Selam, sabah, hoş bir görüş vs. ne geliyorsa içinizden
-
@antimülakat vay başlık gibi başlık sizin yozgatlı olduğunuzu bilmiyordum. Bende yerimi alıyım burada:)
-
Sorulduğunda utanıp çekinmeden Yozgatlıyım diyebilen bir hemşehriniz olarak ben de buradayım :))
-
Belki bir denizimizin yok ama kaplıcalarımız var.
Belki büyük bir organize sanayimiz yok ama şeker fabrikamız var.
Belki devasa ormanlık alanımız yok çamlığımız var.
Belki büyük köklü bir üniversitemiz yok ama Bozok Üniversitemiz varHep yokluklardan bahsedecek değiliz, bizimde var olan değerlerimiz var. Neden utanalım?
-
Normalde benim de önyargım vardı Yozgatlılara karşı ama çalıştığım yerde 2-3 yozgatlı arkadaş var gayet sıcak, samimi ve kral insanlar, önyargılarımı kırdım sayelerinde
-
Ankara, Yozgat'ın başkentidir diyorlar doğru mu arkadaşlarım
-
@burcuburcu çok makul bir söz olmuş. Sivas'ın başkenti nasıl İstanbul ise Ankara'da Yozgat'ın başkenti olarak kabul edilebilir.
-
" hemşehrilerimi buraya bekliyorum"
Ne yani? Yozgat'lı değiliz diye dışlandık mı? -
Ben de varım diyorum ve arttırıyorum Ayrıca Yozgat'tan birçok ünlü sima çıkmıştır. Türk şiirinin belki en önemli kadın şairi Gülten Akın. Yine önemli bir şair olan Şükrü Erbaş, yazar Abbas Sayar, haber sunucusu Ahmet Hakan Coşkun Ayrıca Şükrü Erbaş'ın şöyle de bir şiiri vardır:
Yozgat bir kar kentidir
Sürmeli bir türküdür
Serttir soğuktur küçüktür.
İki dağın dudağına kısılmış
İncecik bir sudur
İçinde zamandan başka herşeyin aktığı...
Güneşi bir nazlı konuktur yazlar içinde
Ömrü çiçeklerin rengi kadardır.
Ağaçları çatılardan yüksek
Avluları evlerinden geniş
Bir rüzgar kentidir Yozgat
Çam kokuları ve bıçkın delikanlıları ile
Yıllardır kesilmeden esen
Yoksullukla düşlerin içiçe büyüdüğü
Dar sokaklar eğri evler boyunca..
Kadını bir eski zaman resmidir
İşin ve konuşmanın tutkun aynasında
Erkeği odalar dolusu ağırlık...
Duruldukça kendini bulan sular gibi
Çocukları büyüdükçe büyüklere benzediği
Bir taşra kentidir Yozgat
Zor inanıp güç değişen...
Durur zamanın alnında donuk
Bir basma entarinin eteğinde
Soluk , eski desenler gibi ...
Günler içinde birgün
Dokundu parmakları hayatın
Ufkumun bunalan perdesine ...
Fırınları sinemaları minareleriyle
Hareket ülkesi bir kent simgesi olarak
Yozgat , girdi ömrüme -
@burcuburcu doğum Yozgat çocukluk gençlik yılları Ankara ama her yıl mutlaka Yozgat ziyareti yapan biri olarak artırıyorum Yozgat ve Ankara aynı ilin ilçeleri gibidir
-
@1903bjk bir an siz böyle söyleyince kendimi halkı mitinge davet eden bağımsız milletvekili adayı gibi hissettim.
https://www.youtube.com/watch?v=-osNpERNp14 SENİ DE UNUTMADIM KOCA REİS -
Binecen atlıya (at arabası)
Varacan yozgatlıya
Demişler -
@antimülakat
Hem güldüm hem de üzüldüm ya
Hadi size hoş sohbetler.
İstenmediğimiz yerde durmayız.
O kadar da değil.
Kib.
Bye. -
TY forumda arabaşı rüzgarı ne zaman :)))
-
@1903bjk Hocam üçgenin diğer köşesindeyseniz bizdensiniz buralar sizin :)))
-
@1903bjk çok iyi misafirperverlik göstermemiz ile de meşhur olduğumuz söylenir. Evimize gelen misafirlere kışları arabaşı ikram ederiz. Desti kebabı ısmarlarız. Geceleri çok ayazdır bizim oralar muhakkak kalın yorganlar, battaniyeler sereriz hem altlarına hem de üstlerine. Bize gelen misafirler buyursunlar her zaman bekleriz başımızla beraber. (Başımızla Beraber: Seve seve yerine getiririm ya da sevinerek karşılarım.) Buyursunlar hoş gelmişler.
-
@kilici
Hayır bi ara da mülkiyeliler sayfasına uğradım orda da kendime yer bulamadım, çok dışlanmış hissediyorum kendimi nerelere gidem beeenn -
@1903bjk forumun baştacı üyelerinden olduğunuzu belirtmek isterim. Şahsım adına yorumlarını keyifle okuduğum kişilerden olduğunuzu belirterek durumu toparlayayım
-
@antimülakat
Eh işte biraz yumuşadım sanki, bi arabaşı da yesem kırgınlığım geçer sanırım
Yalnız Yozgatlılardan daha fazla meşgul ettim sayfayı, gidiyim ben muhabbetiniz bol olsun:)
Çanakkale'ye de bekleriz efendim :)) -
bir yozgatlı olarak bende bu rüzgara katılabilirim