2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@terkiphatasi "Başvuru Kayıt Görüntüle" kısmında sınav merkezi tercihiyle ilgili ne yazıyor?
-
Merhaba Arkadaşlar, GK/GY : 25 Doğru Alan : 50 Doğru ile son güne kadar bekleyip, İçim rahat etmeyerek tekrardan başvuru işlemini yaptım. 12 Ağustosta umarım adaletli bir sınav olur. İçinde Fesat düşünce olmayan, yüreği güzel, Vatan ve millet için görevini layıkıyla yapacak arkadaşlar süreçte başarılı olur inşallah temenisinde bulunuyorum.
-
@sucuklu_oralet Bu adalet duygusuyla inşallah 45 kişi içinde olursunuz hocam
-
@sucuklu_oralet bireysel algılama ama 75 doğru ile zaten sayıştay sınavında birinci olursun geçen sene en yüksek alan 75 doğru yaptı eğer öyleyse tebrikler ama yok ben yazayım netlerimi milletin moral mativasyonu sıfır olsun diyorsanız helal olsun ne diyeyim. ankara esenboğa da sınava girmesi gerekenlerden biri olarak söylüyorum zaten sınava girememek onca emekten sonra bir yıkım sonrasında cidden yeteneğin varsa belirsiz bir süreç için çalış sonrasında 4 sınav çakışsın sonrası izmir istanbul grubu hepten geçen senenin en yüksek netini yapsın gelde sen yaşamaya çalış gıcıklık olsun diye yazmıyorum ama moral motivasyon sıfırlandı .sayıştay sınavları asla ilk bakışta zor gelmez ama her soruda vardır bir ince ayar bilmiyorum ya artık cidden yıldım herkesin hakkında hayırlısı olsun eğer gerçekten bu doğruları yaptıysanız tebrik ederim hak etmişsinizdir.
-
@wien 8gün önce aynı sayfadaki paylaşımım hocam...
VMY ve Sayıştay Arasında kalıp mesaj atan arkadaşlar olmuş. Bir Değerlendirme yapmak isterim.
1.Sayıştay sınavına "Şaibe" karışmıştır. Bu iş yargı tarafından iptali olasıdır. Her aşamasında iptali mümkün hale gelmektedir. Bu yüzden VMY yerine buna girecek arkadaşların hesabını kim verecek ki ?
2.VMY sınavı tek aşama, sonrası mülakat. Sayıştay sınavı 2 aşama sonrası mülakat. Daha zorlu ve daha zahmetli süreç.
3.Sayıştay mesleği tutkulu bir meslektir. 5 yıllık müfettişte olsan, sayıştay sınavına girmek isteyebilirsin. O yüzden, yakın çevremden gelen soruları , yakın arkadaşlarımı bildiğim için değerlendirmek daha kolay. Burada, Spekülasyon havası vermek istemiyorum. Zaten bizleri tanıyan tanıyor...!
4.Çalışan biri için VMY Zor bir sınav değil, geçmiş yazılı sınavları baz aldığımızda. Kazanabilitesi daha yüksek bir sınav gibi duruyor iyi bir aday için.***Ben bir kurumda müfettiş olduğum için Sayıştay'a gireceğim 12 Ağustosta. Güçlü adaylarla yarışmak isterim, sınavların aynı güne geldiğine üzülen insanım. Fırsat kollayanlara, İki kelime edemeden geçemeyeceğim. " Bu insanlar 1 yıl sınav bekledi, Ders çalışarak hayatlarından 1 yıl Boşa geçti, Aynı güne sınav koymak adalet mi ?" Hele ki Şaibeli bir sınav sonrası erteleme neden yapılmadı ki.
•Yazım VMY ağırlıklı olabilir, Rasyonel bir insanın Homo Economicus bir Bireyin Tercihleri Sanki Biraz Aşikar. Ancak, Sezgisel hareket etmekte bir çıkış yolu, Sonunda her şeye katlanmak şartıyla.Not : Hani iktisatta derler ya, Fırsat maliyetin (Alternatif Maliyetin) tanımına, Akşam sinemaya gitmek mi ? Akşam Yemeğine mi ? Bence bu örnek Müfredattan Kalkmalı
Fırsat Maliyeti örneği : 12 Ağustos VMY mi ? Yoksa Sayıştay mı Olmalı ?Sağlıcakla Kalın,
-
@wien Bu da bir diğer yazım.
EVVELİM SEN OLDUN AHİRİM SENSİN "SAYIŞTAY"
Nerede de "Adaletsizlik" varsa, orada Mor Püsküllü Kaleme Sahip Sucuklu_Oralet'in Kinayeli Sözleri Vardır !
Gelelim Sınav Değerlendirmesine,
1.Sınav baştan sona Şaibelidir, Mahkeme sürecinden iptal edileceğini düşünüyorum öncelikli olarak bunu belirtip, ÖSYM gibi bir kurumun Yapmış olduğu skandal kararın üzerine böyle bir karar almasını da şiddetle eleştirenlerdenim. GK GY 25 Doğru 5 Yanlış, Alan 50 Doğru 10 Yanlış yapmış biri olarak sevinemiyorum, ve üstüne Adil olması adına yeniden sınava gireceğim. Zaten bir kurumda Müfettiş olarak görev yapıyorum, çakışan sınavımın olmasından dolayı gireceğim. Peki ÖSYM'e sormak isterim ? VMY, Ziraat Bankasına, PTT sınavına girecek diğer kardeşlerimin neden hakkına girersin ki ? Belki bir çok insan seviniyor, Sınavların çakışmasına...! Ancak sevinmeyen yürek sahibi, Bencillikten uzak, Hak Hukuk kavramlarını bilen Yüzlerce aday olduğunu ÖSYM unutmamalı. Ben hak eden herkesle aynı şartlarla aynı sınava girip, rekabet içerisinde kazanmak isterim, "Şaibeli" Değil.
2.Soruları açıklayıp, kaç doğru yaptığınıza bakın, ortalama baraj belli. Baraj altında kaldıysanız. Bir Hak daha Veriyorum Demek ? Yapmış oldukları hataları, bir gibi birbirinden değerli adayları birbirine düşürüp, Kin ve nefret duygusu uyandırmaktan başka bişey değildir. ÖSYM "KPSS Adaylarını Kin ve Nefrete Düşürmekten" yargılanmalı Cahildik, Dünya'nın Rengine kanmayalım Arkadaşlar
3.Standart sapma nasıl Sağlanacak ? Sorular Farklı olduğunda Sapma nasıl Belirlenecek ?
4.E-sınav gibi kolay bir formatta bir sınavda düzeni organize edemeyen zekadaki kişiler, ilk sınava eşdeğer olacak şekilde sınavı nasıl yapabilecek ki ?
2.12 Ağustos tarihi için ÖSYM takviminde zaten vardı diyip, ÖSYM'in yaptığı hataları görmezden gelen arkadaşlara soruyorum. "Kardeşim, bende biliyorum takvimde olduğunu, Ancak olağan sınav süreci gelişseydi. Ancak olağanüstü bir durum oluştu, Hangimiz hata yaptığımızı Anladığımızda "R" Yapmıyoruz Ki?"*** Belki aranızda beni tanımayıp, O netlerle girmezsin sen sınava. Zaten içeridesin Her Türlü diyenler olacak.
Onlara Cevabım "Kardeşim, Sen Hiç İşçi bir babanın Haczedilemeyen 3/4 maaşıyla 5 kişi geçindin mi ? Sınav parasını O haczedilemeyen aylığından alıp sınava otostop çekerek gittin mi ? Sınava Girmek için 15 Km. yol yürüdüğün Oldu mu ? Bu kadar yokluktayken, Oğul "Hak ve Hukuktan" Sakın Şaşma diyen Kendisi Hacizli Gönlü Milyoner Bir Baban Oldu mu ?" Benim Oldu Kardeşim.Saygılarımla,
-
inanın spekülasyon yapıyor diye suçlamak için yazmadım ama bu süreç biraz ağır oldu is yerindeki tüm işleri askıya alıp çalıştım ki işsiz olan arkadaşlar var.onlarda diyecek ki bırakın sınav kovalamayı bize yer açılsın ama her gün öyle haksızlıklara uğruyoruz ki son yapılanma kırdı geçti resmen .bir deli yapıştı yakamıza bıraksan gitmiyor bırakmasan ağırlığını taşıyamıyoruz artık .
-
@sucuklu_oralet hocam siz vergi mufettişimisiniz acaba
-
vergi müfftişisiniz sanırım:) buradaki müfettiş arkadaşların bahsettiği kişisiniz sanırım:) hak eden kazansın .inanın herkes çok zor şartlar altında çalışıyor.özellikle 2013 sonrası sınavlara çalışanlar verdikleri emeklerin onda biri bile etmeyen mesleklerde çalışıyorlar bir çoğu iş bile bulamadı. bir de daha önce girenlerin aptal olduğunu düşündüren tavırları var vergi müfettişlerine özel bir gıcıklığım var .buraya gelip bu kadar iyi okullardan mezunsunuz kendinize yazık etmeyin fln fln sizle mi biliyoruz arkadaş ben belki güzel taşramda yeşil ormana bakarak mutluyum niye bir yarış atı modundayız. her meslek değerli severek ve özenle yaparsan helalinden kazanırsan her para kıymetli. önce birbirimize saygı duymalıyız size bir kitap önereyim körlük ve görmek jose saramago birde ölüm bir varmış bir yokmuş var aynı yazardan .okudunuz mu bilmiyorum ama tavsiye ederim .biraz bunaldım ben bu sınav mevzuundan .yokluktan gelenin halinden yokluktan gelen anlar bazen hırs sarar gözlerimizi kör oluruz kalplerimiz kararır ne güzel çiçekleri ne parlayan güneşi ne de yıldızları görürüz geceleri zaman döner yıllar geçer elde edersin istediklerini ne yıldızların parıltısı kalır ne güneşin ışığı geçmiştir mevsimler solmuştur çiçekler açmaz eskisi gibi açsa da sevmezsin eskisi gibi kararmıştır kalbin bir kere kirlenmiştir elin yüzün.konudan saptık galiba ben biraz dertliyim bu ara başarılar diliyorum hak eden kazansın :)))
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@terkiphatasi "Başvuru Kayıt Görüntüle" kısmında sınav merkezi tercihiyle ilgili ne yazıyor?
Hicbisey yazmiyor
-
@terkiphatasi Tamam hocam sıkıntı yok o zaman.Sınava yeniden gireceklerde sınava gireceği il yazıyor orada.İçiniz rahat olsun.Sorun yok.
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@terkiphatasi Tamam hocam sıkıntı yok o zaman.Sınava yeniden gireceklerde sınava gireceği il yazıyor orada.İçiniz rahat olsun.Sorun yok.
Cok sagol Allah razi olsu
-
@terkiphatasi Sağ olun hocam Alah sizden de razı olsun.
-
Sınavı başarı ile tamamlayanlar muhasebede kaç net yaptılar acaba? Bu ÖSYM neden doğru dürüst muhasebe sorusu sormaz ya ne saçma sapan sorular bunlar.
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Sınavı başarı ile tamamlayanlar muhasebede kaç net yaptılar acaba? Bu ÖSYM neden doğru dürüst muhasebe sorusu sormaz ya ne saçma sapan sorular bunlar.
10 d 5 y
-
@wien duygulara tercüman oldun
-
@hayde35 :)))
-
SGK’nın Sayıştayın denetiminden çıkması gibi bir durum söz konusu değilmiş. Yani SGK halen Sayıştay denetimine tabi bilginiz olsun.
-
Arkadaşlar benim sorular için süreyi kaçırdım sorular olan var mı elinde ya da hatırlayan?
-
@ygmr mail falan yazın da mailden atayım.