Tapu ve Kadastro Genel müdürlüğü Sözleşmeli 125 Arşiv Uzmanı alımı
-
@haticey kasmazlar inşallah, sözleşmeli tapu arşiv uzmanı maaş 2018 itibariyle ne kadar araştırdınız mı?
-
@burcuburcu sınav konularına odaklandım hiç araştırmak aklıma gelmedi
-
Bilgi ve belge yönetimi mezunları (bir kısmı)diğer branşların sınava girmesini istemiyorlar .Devlet Osmanlı Türkçesi dersi alan herkese girme hakkı tanımışken bunu değerlendirin .2010 yılında yapılan sınava bakarsanız sınavın zorluk derecesi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.Sınava sıkı bir şekilde hazırlanan herkesin yapabileceği tarzda bir sınav .Bilgi ve belge yönetimi dışındakiler sınavı yapamaz ,paranız yanar,boşuna masraf yapmayın tarzı olumsuz yorumlara bakmayın.Sınava sıkı bir şekilde hazırlanacağına güvenen herkes kesinlikle şansını denemeli.Şimdiden herkese başarılar.
-
Arkadaşlar bu sınava nasıl çalışılır nereden çalışılır bilgisi olan var mı yardımcı olabilir misiniz ?
-
https ://ilan.memurlar.net/ilan/41633/tapu-ve-kadastro-genel-mudurlugu-sozlesmeli-125-personel-alacak.html
Sınava girecek arkadaşlar 2010 sınav soruları -
Tapu osmanlıca sözlük
-
Sınav başvuruları bu gün başladı
-
Bir tapucu olarak herkese başarılar
-
Arkadaşlar sınav yerleri açıklandı https://aday.ankara.edu.tr
-
Sınava giren arkadaşlar sınav nasıldı
-
@haticey hocam valla çok sağlıklı geçtiğini söyleyemicem iyi yada kötü yorum da yapamıyorum
-
@jhockomo genelde osmanlıca da zorlanınmış hatırladığınız soruları paylaşırmısınız
-
50 sorudan oluşan soruların 10 tanesi kanun 20 tanesi osmanlıca 20 tanesi arşivle alakalıydı
-
Kanun soruları
1.kurum arşivi
2.birim arşivi 1-5 yıl
3.110sicil kaydı
4.başbakanlık
5.ayıklama
6.saklama süresi 10 yıl
7.devlet arşivi genel müdür -
Arşiv kısmı
1.kataloğlama
2.edilgen arşivci
3.restarasyon
4.koruma
5.prevenca (arşiv ilkesi)
6.saklama çizelgesi
7.TS
8. En eski arşiv okulu ecole des chartes
9.elektronik belge yönetimi
10. Elektronik
11.saklama çizelgesi
12.okunabilirlik
13.arşivin yaşam evreleri ?
14.elektronik belge üst veri? -
Hocam bi asker sorusu vardı onun cevabı neydi osmanlıca hatırladığiniz cevaplar var mi
-
@ars
1 asker sorusu donatım zorluğu .,
2mecmua gazete sorusu boşluk doldurma neşr -bazen
3bilhassa (bütün anlam ifade etmeyen )
4.sayı sorusu 96 ile başlayan
Bunlar benim yaptıklarım doğru mu emin değilim -
@haticey edilgen arşivci demissiniz yukarıda hocam bu konuda emin mısınız? D seçeneğinde tarihi belgelerin önemini anlatır ve kullanıcıya sunar gibi bi şık vardı. Ben ikisi arasında çok kaldım.
-
@ars araştırmacılara yardım konusunda edilgen demiş etken olmalıydı
-
@haticey geçmiş olsun genel itibariyle zor bir sınav mıydı?