Polis, Öğretmen, Hemşire ve Din Görevlisi 3.600 Ek Gösterge
-
@paretowilfredo hocam şu an hiçbir bu süreçten muzdarip kişi herhangi tarafa sempati duymamali. Aksi halde ya bu taraftan ya diğer taraftan tekrar darbe yiyecek. Ben şahsen bugünden itibaren siyasetin oyuncağı bile olamayacak derecede geri planda olduğumuzu gördüm. Çok sıkıntılı ve aşırı üzücü...
-
3600 ek gösterge olayını nasıl uygulamaya koyacaklar merak ediyorum. Kurumlarda amir-memur ilişkisinin bitmesi demektir. Şöyle düşünelim: emniyet teşkilatında 2 polis var biri 4 yıldızlı emniyet müdürü diğeri rütbesi olmayan normal polis olsun ve ikisi de 1/4 derece kademede bulunsun. Bir yanda emniyet müdürü diğer yanda polis memuru emir-komuta ilişkisi var. Sen şimdi çıkıp hiç ayrım yapmadan 3600 ek gösterge veriyorum dersen kurumlarda amir olmanın hiçbir hükmü kalmaz. Bu örneği hastanedeki hemşire-başhekim olayı olarak da düşünebilirsiniz.
3600 ek göstergeyi çıkarıp memuru amirle eşit konuma getirecek olursan kimse görevde yükselme sınavlarıyla uğraşmaz memur gelir memur gider. -
Arkadaşlar siz sinirleniyorsunuz peki ben napayım ? Merkezde çalışan bir Mali Hizmetler Uzman Yardımcısıyım. 56 Merkez uzmanları arasında sadece Mali Hizmetler Uzmanları 3600 ek göstergede değil. YDS var Tez var bir çok uzman ve müfettişten daha ehliyetli olduğumuzu düşünüyorum ancak 2200 ek göstergedeyiz. Neden mi daha ehliyetliyiz? Müfettişler YDS almak zorunda değil. Merkez Uzmanların bazıları sözlü mülakatla kuruma giriyor. Bazılarıysa yeterliliği mülakatla veriyor. Bizim kuruma girişimiz üç aşamalı KPSS, Kurum Sınavı ve mülakat. Yeterliliğimizde üç aşamalı YDS, Tez ve Yeterlilik Sınavıyla giriyoruz. Bir kereliğine oluşturulan uzmanlıklar 3600 alırken Tüm bakanlıklarda ve bağlı kuruluşlarda bulunan, Mahalli idarelerde bulunan ve üniversitelerde yer alan Mali Hizmetler Uzmanları 2200 ek gösterge alıyor. Hadi bu haksızlığı geçtim Lise mezunu adamlara şimdi 3600 ek gösterge veriliyor. Ne diyeyim ya el insaf el insaf. Yeter valla bu kadar adaletsizlik olmaz. Ayıptır günahtır ya.
-
@paca08 gercekten artık batıyoruz hocam.Adaletin olmadıği bir yerde hic bir sey olmaz.İibf okumamız büyük hataydı.Ama bu kadar değil.
-
Başbakanlık Uzmanları Derneğinin öncülüğünde kariyer meslek mensuplarına 4800 ek gösterge talep ediliyor. Olması gerekende budur. Neden mi? Hakim ve Savcılarla neredeyse aynı maaş alınırken şimdi aradaki fark neredeyse iki katına kadar çıktı. Tüm uzmanlar birleşip bu talebi dile getirmeleri gerekmektedir diye düşünüyorum.
-
16 yılda 10 seçim yapıldı ben bu kadar absürd bir seçim vaadi hatırlamıyorum. Müfettişler denetçiler merkez uzmanları 3600 de kalacak, normal bir öğretmen ne bileyim hemşire falan sonradan 3600 göstergeyi alacak sonra he tamam oldu :)) diyecekler merkez kariyer teşkilatı çalışanları
-
Bunu uygulamaya koyacaklarsa müfettiş, merkez uzmanı daire başkanı il müdürü bunların da göstergesini 4800 yapacaklar, hatta yapmak zorunda kalacaklar!
-
Gösterge meselesinin ast üst ilişkisini nasıl etkileyeceğinden bahsedilmiş ama ben merak ediyorum mesela bunu vaadde bulunanlar fark etti mi ?
-
Ülkemizde böyle bir kaynak var mıdır ki? Bir anda ek gösterge kimisine ek 3.600 kimisine ek 4.800 verilsin. Bunun bedelini ödemek o kadar zor ki. Ben Morityus'a yerleşme kararı alabilirim. Umarım tercihiyap orada tutar.
-
Beyin göçünün nedenini yaşayarak tatbik ediyoruz. Sonra demeyin bunlar vatanını sevmiyorlar mı niye gidiyorlar diye. Adalet her şeyden daha değerlidir. Yazık okumuş insanların adaleti, desteği dışarıdan bulabileceklerine sevk eden politikalara.
-
Herzaman vasatlar kazanıyor biz susmaya devam edelim.
-
Hic bi baltaya sap olamayan olamayan adam polis oluyor imam oluyor ek gostergenin de gozune vuruyor.din gorevlisi denen zatin bu memlelekete katki degeri nedir ki yazik wallahi yazik..Ben gibi bicok kisi kurum sinavlari icin miyop astigmat olmustur.ustune bi de bel fitigi.kesin tedavisi olmayan 25 yasinda senin istedigin kadar yurumene kosmana ayakta durmana engel olan olan agrisindan geceleri rahat uyuyamadigin bir meret ve dahasi...ne guzel memleket p3 ten 70 i al bi de torpilin olsun komser yardimcisi olsun adama.sen kpss de derece yap milletin icinde sana acır gibi baksinlar.boyle adaletin duzenin...
-
@calii hocam terör tazminatı, taltif ödemeleri, lojman imkanı say say bitmez. Polis yeni çeri ocağı gibi maşallah.
-
Polisin akademisyenden yüksek maaş aldığı ülke gelişemez arkadaş kimse boşuna uğraşmasın.
-
@hgrotius keske benim olsa diyesim geldi
-
@teklif-eğrisi hocam polislik mesakkatli bir meslektir hic bir halta yaramayip polis olmak kismina katilmiyorum yeri geliyor uyumadan calisiyorlar evet haksizlik var lakin meslege bu kadar yuklenmeyin benim ailemde iki komiser yardimcisi var kardeslerim . nasil calistiklarini ne kadar zor sartlari oldugunu ben goruyorum . mesele mesleklerdeki kolaylik kpss puani bilmem ne degil bir meslege hakettigi verilirken digerlerine verilmemesi . hakkimizi baska meslekleri kucumseyerek alamayiz . sinirlisiniz evet anliyorum lakin biraz sakin olun lutfen...
-
@calii hocam sizin akrabalarınıza laf edemeyiz sonuçta komiser yardımcısi kisiler en azından emir komuta nedir bilen fakülte nedir hukuk nedir bilen kişiler ama lise mezunu yani liseyi zor bitirmiş biri akademisyenle ayni haklara sahip olması o korkutucu
-
@calii meslegi degil liyakatsiz olup hak yiyip o meslege girenleri kucumsuyorum.isini dogru yapana saygim sonsuz.Ama tirt univ tirt bolumunu bitirip de torpille o ise giren sanki miraca yukselmis gibi boburlene boburlene yuruyenleri kucumsuyorum.benim de komser kuzenim var napalim yani.meseleyi yanlis tarafa cekmenin alemi yok.imamin gordugu saygiyi bi mhuy muy vs goremiyor.ben gostergelerin adaletli dagitilmasindan yanayim.
-
@teklif-eğrisi size katiliyorum zaten yazdiklarinizda katilmadigim sey hic halt olamayip polis olmak kismiydi yoksa bende dedim meslegin birisine hakki verip digerine vermemek adaletszlik diye. Torpile bulasmadik cok sukur olsa zaten ben bes senedir mulakat mulakat gezip hepsinden elenmezdim Allah emeklerimizi goruyor hocam yuce yaradanin adaletine siginip bekleyelim ins bizlerde hakettigimiz yerlerde oluruz birgun.
-
@calii benim ilk yazdigima bi baksana orda bi halt kelimesi var mi Allah askina.neyse uzatmaya luzum yok dostum