Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
-
Merhaba arkadaslar(!)
Oncelikle hepimize gecmis olsun Allah bize bunlari yasatanlarin belasini versin osym den yapilan anlasilan sadece Ankara iptal dolayisiyla sorulari bari paylasip toparlayalim diyorum ben. -
@terkiphatasi en azından ne çıktığı görmüş oluruz bizde peki sonav soruları nasıldı
-
Sınav sonunda kaç doğrunuz olduğunu gösterdi mi sistem?
-
Yok arkadaslar kac dogru oldugunu gostermiyordu, sinavin bazi sorulari cok kolay bazilari ise cok sacmaydi. Ozellikle muhasebe tam bir fiyaskoydu. Bilgiyi ölçen bi sinav hazirladiklarini dusunmuyorum
-
@pump-priming muhasebe soruları daha çok kayıt şeklinde miydi? Bir de mali tablolar analizinden ne kadar soru vardı acaba? Teşekkürler yanıtlar için şimdiden.
-
Ankara'da sınav yarıda kalmış. Çok büyük bir problem söz konusu umarım kimseyi mağdur etmeden çözerler ama bu kafa yapısıyla oldukça zor.
-
Hocam 25 gündür Ankara e sınav merkezi açılışı yapılması bekleniyor, hizmete hazır normalde ama açılış töreni yapılmadığı için boşta. Devlet mi kabile mi belli değil.
-
@murky mali tablolar analizinden stok bagimlilik oraninin ne oldugunu sormustu, hesap kayit seklinde soru sayisi cok azdi genelde metin
Supheli ticari alacaga karsilik ayrildigini ve karsiliktan fazlaya satildigini soruyordu yani konusu kalmayan karsiliklari sormustu.
Ticari istetmenin mal mevcudunu, satislarini tablo seklinde verip stmm yi sormustu
Amartisman hesaplama sorusu vardi( muhasebem iyi diyen ben daha önce boyle bi soruyla karsilasmadim)
Aklima gelen oldukca yine yazarim -
İktisatta cevabı zorunlu mal olan soru vardı.Esnekliği 0 ile 1 arasında olan nedir diye
-
@pump-priming teşekkürler hocam
-
Hukuk
Artmirasçılıkla ilgili hangisi doğrudur/yanlıştır
Siyasi parti kapatma nedenlerinden hangileri yalnızca kapat sebebidir
Hangisinin kamu tüzelkişiliği yoktur
örnek olay vermişti cevabı muvaaza idi.
poliçenin devriİKTİSAT
Getiri eğrisiyle ilgili soru
Klasik iktisadi modele göre toplam talep eğrsini aşağırdakilerden hangisi ile oluşturulur.( ben miktar kuramı dedim emin değilim. şıklarda emek talebi ve emek arzı vardı)
talebin gelir esnekliği 0-1 arasında olan mal hangisidir
monopolcü gücü hangisi ölçer(kerner endeksi)
arz talep eşitliğiyle yapılan kolay bir soru
fayda denklemiyle ilgili bir soru. tüketici dengesi bulunuyordu.
MALİYE
Hangisi elektronik ortamda yapılamaz.(tvs sorusu)
Bütçe emaneti (5 yıl)
kurumlar vergisinden indirelecek giderlerden değildir -
Kaymakamlikla ilgili yanlis ifadeyi soruyordu(istisnai memurluktur yanlis olan sıktı)
Paranin talebinin faiz esnekliginin sonsuz oldugu durumda hangi politika etkindir( GMP) -
Belediye nasi kurulur sorusu vardi
-
Ricardo ile ilgili daha once karsilasmadigim bir soru vardi
-
İktisat kolay felan değildi erdal ünsalın baştan aşağı iyi bir şekilde çalışan yapabilirdi sadece
-
@pump-priming ricardo da rantla ilgili bi soruydu galiba
-
https://twitter.com/osymbaskanligi/status/1000380187438174208?s=21
Arkadaşlar ösym'nin attığı bu tweet altında lütfen tepkimizi belirtelim.
-
@pump-priming, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
Ricardo ile ilgili daha once karsilasmadigim bir soru vardi
Cevabi naptuniz
-
Snat tarihiyle ilgili garip bi soru vardi neydi o öyle tam da hatirlamiyorum
-
@terkiphatasi dogal ucret olmali galiba