Polislik hakkinda
-
........
-
@keynezyenciii @hakankngr anlatabilir size
-
@keynezyenciii şu an yoğunmuş müsait olunca yazacak hocam
-
Tamam hocam tsk ederim kardesim polis oldu pomem egitimi aliyor suanda su olaylardan annem cok korktu ve okuldan almayi planliyrz o yuzden soruyrm hocam cvplarken lutfen bunu goz onune alarak anlatrmisiniz
-
@keynezyenciii korkmayın hocam ölüm her yerde , ankarada patlayan bombalardan biri benim servise hiç uzak değildi . Ölüm sadece polise askere değil vatandaşa da var
-
@keynezyenciii
Iyi aksamlar öncelikle meslekle alakali aklınıza takilan sorular neler onlara bi aciklik açıklık getirelim cevaplar o yönde olsun ama genel olarak tanımayacak olursak su surecte cok zorlu bu meslek ozellikle ankara cekilir gibi degil ben diyarbakir-sur a vs de gittim oralar burdan cok daha iyiydi 1 ankara zor baskent olmasindan dolayı bütün kamu kurum kuruluslari burda olmasindan dolayı
2 butun amir sinifi sınıfı burda her gelen yeni bi sistemle geliyor gun geçtikçe cekilmez bi hal alıyor vs vs
Bunun yanısıra artıları neler
1 herşeyden önemlisi serefli bi meslek o üniforma bile cekilen cefalara deger
2 türkiye şartlarında iyi maas veriyorlar (yapilan işe nazaran alinan para mukayese edilince az ve bu isi para icin yapan yine zorlanır çünkü maddiyatla ifade edilecek gibi degil bazi seyler)
3 cebinde polis kimligin var ve bu cok önemli gittiğin yerde her daim buyuk bi artı
4 belinde silahin var müthiş bi özgüven kaynağı vs vs
Siz akliniza takilan sorulari daha net sekilde belirleyin sorun sorunuz çerçevesinde elimden geldiğince yardımcı olmaya calisayim -
Hocam pomem egitimi bittikten snra neye gore birimlere dagitiliyorlar atanacagi yer neye gore belirleniyor. Unide okudugu bolum onemlimi halklailiskiler mezunu birini buro da memur yapmalari daha mi olasi ? Kardrsim beden egitimi ogretmeni bunun kendine eksisimi olur is fazlami yuklenir ? Siz polismisiniz surekli riskli anlarinizmi oluyor biraktrmayi dusunuyrz sizce yanlsmi dusunuyrz geleceginimi karartiyrz bu fikirle
-
Okul bittikten sonra genelde ilk olarak cevik kuvvete veriyorlar ama diger birimlere gidenlerde var öncelik cevik kuvvetin, cevik kuvvet sayi verir alicagi sayıyı alir kalan kisiler diger birimlere gider, istifa etsin etmesin şeklinde telkinde bulunup kararinizi etkilemek istemem ama sunuda göz önüne almakta fayda var bırakıp gelse ne yapacak bölümünü sosyal ve ekonomik sartlarinizi göz önüne alin bence, kaldi ki bende pomem mezunuyum sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum ama buradayım ve yaptığım istende sonuna kadar gururluyum
-
Kardesimde beden egitimi ogretmeni hocam. Bilmiyrm hayrlisi olsun ogretmenlige mulakat gelince mecbur kaldi gtmeye . Siz ozel harekatmisiniz
-
Duz polislikmi iyi ozel harekatmi Sart bakiminda
-
@keynezyenciii özel harekatın maaşları 7 bine yakın taltif vs derken şartları acayip iyi
-
@aliveli ben maas derdinde deilim can guvenligi psikolojik sarttan bahsediyom
-
@keynezyenciii o zaman özel harekat daha riskli tabi
-
Ben cevik kuvvetteyim, özel hareket biraz daha zorlu ama maasi iyi, suda var para icin yapan ozel harekati da yapamaz normal polisligi de yapamaz tamamen gönül verme işi bu, çünkü yeri geliyor canini ortaya koyuyorsun ki kimse para icin canindan geçmez
-
Polis adaletin ilk kapısıdır. Bu yüzden polislerimizin çok eğitimli olmaları gerekir. Her şeyden evvel çok iyi bir mevzuat bilgisine sahip olunmalı, temel hak ve hürriyetlerin ne anlam ifade ettiği önemi kavranmalıdır. İnsan onuru dokunulmazdır, güvenlik ise insan onuru ile eş öneme sahiptir. Polisler bu kavramların bekçileridir. İşinden başka işi olmamalıdır. Vatandaşla gereksiz münakaşaya girmemelidir. Hepsi bir yana çok değerli bir meslektir.
Türk polisi, Türk'ün kanun ordusu.
-
İyi günler mülakat aşamalarına gelen kişiler dövme ile ilgili bilgilerini aktarabilirler mi ? Göğsümde olan Türk Bayrağı dövmemi sildirmem gerekir mi 5*5 boyutunda kalbimin üzerinde. Görünmeyen yerlerde sorun olmuyor diyorlar Komiser Yardımcılığı için girmeyi düşünüyorum. Yönetmelikte neresi olursa olsun dövme eleme sebebi denmiş. Fakat esneme olabilir mi sonuçta sıradan bir şey yaptırmamışım Türk Bayrağı mı yaptırmışım 8 yıllık dövme ..
-
@muratb dövmesi olan polis arkadaşlarımız var problem olmaması lazım. Kafam rahat etsin diyorsan sildir tabi.
-
Arkadaşlar mesleğe giriş hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz mesela başvurduktan sonra kurumlar gibi sınav oluyor mu yoksa sadece mülakat mı ayrıca girsek şimdi sonra başka bir kurumu kazansak istifa süreci var mı belli bir yıl süre falan?
-
@vlkrt fizik sınavı ve mülakat oluyor, lisans mezunuysanız 6 eğitim ardından kura. Bildiğim kadarıyla aldığınız eğitim süresine göre 2 yıl 4 yıl gibi zorunlu hizmetler oluyor.
-
@atanamayanörtmen lisans mezunuyum 2 ve ya 4 yıllık süre içinde istifa etsek tazminat cüzi bir miktarmış galiba