Navigasyon

TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • mülakat eşittir adaletsizlik,sınavsız alım eşittir adaletsizliğin karesi..

S

ve ilave olarak şu sözü ekleyelim: ADALETLE ABAD OLMAYAN DEVLET,BERBAD OLMAYA MAHKUMDUR...

ÖABT
    • sözleşmeli öğretmenlik mülakat soruları 2018 aralık

burcuburcu

En sık sorulan öğretmenlik mülakat soruları:

Çoklu zeka kuramı nedir ? Kitab-ı bahriye yazarı kimdir? Düz anlatımla anlatılan dersi nasıl aktif kılarsınız ? Siber zorbalık nedir örneklerle açıklayınız? Sunuş yoluyla öğrenme ? Dünya Sağlık Örgütü ? Dünyanın en uzun nehri ? Sınıf tarafından dışlanmış öğrenciye öğretmen nasıl yaklaşmalı ? Görsel zeka – İşitsel zeka tanımını verip nedir diye sordular ? Atom bombası nereye atıldı ? Derste kullanılacak işitsel materyaller nelerdir? Edim tanımı ? Wifi eğitimde nasıl kullanılır ? Olumlu öğretmen tutumunun faydası nedir ? 2018 Küresel öğretmen ödülünü kim almıştır ? Kapadokya hangi 2 dağın püskürttüğü volkanlardan oluşmuştur? Kaynaştırma eğitiminin olumlu olumsuz yanları nelerdir ? Afrinin önemi ? Engel türlerini söyleyiniz? İnteraktif öğretim nedir öğretmene düşen sorumluluk nedir ? İstanbulda son inşa edilen köprü? Eğitsel oyunun yararları ? Bilgisayar destekli eğitimin yararları ve zararları nelerdir ? Eğitimde ekonomiklik ilkesini açıklayınız ? II. Dünya savaşında japonyanın bombaladığı yer? Özgüveni eksik çocuğu derse karşı nasıl motive edersiniz ? Öğretmen öğrenci arasındaki ilişki nasıl olmalıdır ? İşitsel cihazları alanınızda nasıl kullanırdınız ? Yaratıcılığın tanımı? Öğretmenlik mesleğini diğerlerinden ayıran özellikler? Ausebel? Japnyaya atılan bombaların adı? Alogoritmik kodlama nedir İslami yılbaşı hangi ay Çoklu zeka kuramı Okulda öğrenci gelişimsel anlamda nasıl yetiştirilir
      ÖABT
    • KPSS 2018 EĞİTİM BİLİMLERİ KAYNAK ÖNERİSİ

S

Arkadaşlar önerebileceğiniz kaynaklar neler

ÖABT
    • KPSS P3 Türkiye Sıralaması

B

İleti kaldırılmıştır.

ÖABT
    • sözleşmeli öğretmenlik mülakat soruları 2018

K

Önümüzdeki günlerde başlayacak mülakat sorularını ve olası çıkabilecek soruları paylaşabiliriz

ÖABT
    • Öğretmenlik MÜLAKAT

S

Öğretmenlik mülakatına 17 nisan 09:00 da İstanbul'da giren var mı? Branş Lise matematik

ÖABT
    • memurum kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum yardım?

S

lise matematik öğretmeniyim geçen yıl 86 almama rağmen iki mülakatta da elendim 86,67 alarak. bu sene kyk da memur olarak işe başladım ama aklım öğretmenlikte. temelim sağlam ama iki yıldır pek bakmadım. nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz ?

ÖABT
    • 2018 eğitim bilimleri sınavı

A

Merhaba arkadaşlar, öğretmen olup eğitim bilimleri sınavına hazırlık yapan var mı varsa nasıl gidiyor hazırlıklar.

ÖABT
    • İZMİR ÖABT 2018

E

Merhaba arkadaşlar izmirde kpss dershanelerinin eğitimi konusunda hepsi hakkında bilgi sahibi olmak oldukça zor tecrübe ve araştırmanıza göre öabt konusunda hangi dershaneyi önerirsiniz?

ÖABT
    • İzmir ÖABT Kursları hakkında

A

Arkadaşlar merhaba. İzmir'de Öabt kurslarından isem i mi tavsiye edersiniz yoksa yediiklimi mi? Hocaları, dersane yönetimi vb hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim 🙂

ÖABT
    • Fen bilgisi ögretmenligi kaynak tavsiye

M

Arkadaşlar kardeşim bu sene fen bilgisi ogretmenligi icin alan sinavina girecek onunda bu konu hakkinda bilgisi yok. Alan icin ve egitim bilimleri icin kaynak tavsiyesi alabilir miyim?

ÖABT
    • Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru ve Atama Tarihleri 2017

Agor

20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasıyla ilgili olarak beklenen başvuru tarihleri ve atama tarihi belli oldu. 10-17 Temmuz 2017 aralığında yapılacak olan başvuruların atamaları ise 19 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖABT
    • Kpss 2017 eğitim bilimleri soruları

aliveli

Kpss eğitim bilimleri 2017 soru ve cavaplarını bu başlıkta toplayalım

ÖABT
    • 2017 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatları

A

20 bin öğretmen alımı için yapılacak mülakatlara , nasıl hazırlanmak lazım

ÖABT
    • öğretmen mülakatı

Ö

ankarada mı izmirde mi girmeli

ÖABT
    • Geçici Öğretmenlik Mülakat Soruları

hgrotius
      30 yıl öncesine göre yaşadığımız bu hızlı değişim ve gelişim, 30 yıl sonrasında da yine aynı
      şekilde hızlı olur mu? Açık uçlu soruların kapalı uçlu sorulara göre kazandırdığı hedefler bakımından üstün
      yanları nelerdir? Açık uçlu soruların test tekniğinden farkı nedir? Açıklayınız. ''Akıl yaşta değil baştadır.'' sözünü olgunlaşma kavramı ile beraber açıklayınız. ''Akıllı insan düşündüğü her şeyi söylemez, fakat söylediği her şeyi düşünür.'' sözünü
      açıklayınız. Akıllı tahtalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Aldatma ve aldanma kavramlarını açıklayınız. İnsanların bilmedikleri konular hakkında
      neden daha fazla aldanırlar? Açıklayınız. ''Altın eli bıçak kesmez.'' atasözünü açıklayınız. ''Aslan tuzaklara, tilki de kurtlara karşı koyamaz. Öyleyse tuzaklara karşı tilki, kurtlara
      karşı aslan olunmalıdır.'' sözünü açıklayınız. ''Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.'' sözünü açıklayınız. Bayrak şairi kimdir? Bilgiyi paylaşma yolları nelerdir? ''Bilimsel teoriler insanlar tarafından kurgulanırlar, keşfedilmezler.'' sözünü
      açıklayınız. ''Birçok işte çırak olmaktansa bir işte usta ol.'' sözünü açıklayınız. Bireysel psikoloji ekolünün kurucusu olan Alfred Adler, Freud'u hangi açıdan
      eleştirmiştir? ''Bir araya gelmek, bir başlangıçtır. Bir arada bulunmak, bir gelişmedir. Beraber
      çalışabilmek ise başarıdır.'' sözünü açıklayınız. ''Bir delil ile 40 alimi yendim, 40 delil ile bir cahili yenemedim.'' sözünü açıklayınız. ''Bir dil bir insan, iki dil iki insan sözünü.'' açıklayınız. Bir insanın zekası sorulan sorulara verdiği cevaplardan değil, sorduğu sorulardan anlaşılır.
      Buna katılır mısınız? Bir ülkeye ait müzik eserleri o ülke hakkında ne gibi bilgiler verebilir? ''Bir kişiye kırk kere deli dersen deli olur.'' sözünü açıklayınız. ''Bir nesil bin neslin devamıdır.'' sözünü açıklayınız.
      ÖABT
    • Kaynak kitap tavsiyesi

H

arkadaşlar kaynak kitap konusunda yardımcı olabilir misiniz? Hatta spesifik olarak pdr mezunu biri için kaynak kitap tavsiyesi de varsa tadından yenmez 😊

ÖABT
    • Öğretmenlikte en çok açık olan branşlar neler?

tataRamazan

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz net öğretmen ihtiyacını açıkladı.

"Bakanlığımızca 10 Ekim 2016 tarihinde sözleşmeli pozisyona 18 bin 506 öğretmenin ataması yapılmıştır. Bakanlığımızın 9 Kasım 2016 tarihli MEBBİS verilerine göre ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısı 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacı ise 96 bin 68'dir."

96 bin 68 net öğretmen ihtiyacı var. Peki en çok açık bulunan branşlar neler?

İngilizce

Özel Eğitim

Din Kültürü Ahlak Bilgisi

Sınıf Öğretmenliği

Okul Öncesi

PDR-Rehber Öğretmen

İlk Öğretim Matematik

Bilişim Teknolojileri

Beden Eğitimi

Türkçe

Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji

Arapça

Matematik

Türk Dili ve Edebiyatı

Müzik

Görsel Sanatlar

Felsefe

Kimya

Biyoloji

Fizik

Tarih

ÖABT
    • Öğretmen adayı okurken staj yapacak

P

Eğitim fakültesinde eğitim gören öğretmen adayı olan öğrenciler uygulamalı eğitim alacaklar. Görevini yapmakta olan bir öğretmenin denetimi içerisinde derslere katılacaklar ve öğretmenler ile müdürün çalışma ortamında(öğretmenler veya müdür odası) bulunacaklar.

YÖK ve MEB’in desteklediği Öğretmen Yetiştirmede Değişim ve Dönüşümler Ulusal Çalıştayı bir sonuç raporu yayınladı. Raporla ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt öğretmen olmak üzere eğitim alan öğrencilerin uygulamada daha fazla yer almaları için proje hazırladıkları söyledi. Hukuk ve tıp fakültelerinde bunun çok iyi bir şekilde yapıldığını belirten Prof. Başkurt “Avrupa ve ABD’de de örnekleri var” dedi.

HÜKMÜ BİTEN DERSLER

Prof. Başkurt 71 alt başlıkta toplanan sonuç raporunda lisans programlarının kontenjanlarının MEB’in istihdam oranına göre belirlenmesi gibi tespitlerin de öne çıktığını belirtti. Başkurt “Çalıştayımızdan çıkan ilk sonuç; müfredatın güncellenmesi. Müfredat, günün ihtiyaçlarını karşılayacak, sürekli güncellenen duruma getirilmeli. Öyle dersler var ki, artık bugün hükmünü yitirdi. Bunların kaldırılması, bunların yerine yenilerinin konulması gerekiyor" diye konuştu.

Prof. Dr. İrfan Başkurt: “Öğretmenler odasında birinci gündem maddesi asla öğrenci olmuyor, daha iyi bir ev, araba, tarla, bahçe. İşte bizi mahveden bu bakış açısıdır.”

ÖABT
    • 2016 ÖABT Öğretmenlik Branş Sıralaması ÖABT Nedir?

P

ÖABT Nedir?

Eğitim Fakültesinden mezdun olan öğretmen adaylarının ek olarak girdikleri bir sınavdır. 2016 yılı içerisinde yapılacak öğretmenlik atamalarında belirtilen 15 branştaki öğretmen adaylarına Genel Yetenek Genel Kültür Eğitim Bilimleri testleri sınavları yanında ÖABT sınavı da uygulanır.

ÖABT Uygulanacak Branşlar

Türkçe,

İlköğretim Matematik,

Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji,

Sosyal Bilgiler,

Türk Dili ve Edebiyatı,

Tarih,

Coğrafya,

Matematik (Lise),

Fizik,

Kimya,

Biyoloji,

12.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,

Yabancı Dil (Almanca)

Yabancı Dil (İngilizce)

Yabancı Dil (Fransızca)

ÖABT

sözleşmeli öğretmenlik mülakat soruları 2018 aralık

ÖABT
    sözleşmeli öğretmenlik mülakat soruları 2018
    6
    30
    5267
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • burcuburcu
      burcuburcu Yasaklı Son düzenleyen: aliveli

En sık sorulan öğretmenlik mülakat soruları:

1. Çoklu zeka kuramı nedir ?
      2. Kitab-ı bahriye yazarı kimdir?
      3. Düz anlatımla anlatılan dersi nasıl aktif kılarsınız ?
      4. Siber zorbalık nedir örneklerle açıklayınız?
      5. Sunuş yoluyla öğrenme ?
      6. Dünya Sağlık Örgütü ?
      7. Dünyanın en uzun nehri ?
      8. Sınıf tarafından dışlanmış öğrenciye öğretmen nasıl yaklaşmalı ?
      9. Görsel zeka – İşitsel zeka tanımını verip nedir diye sordular ?
      10. Atom bombası nereye atıldı ?
      11. Derste kullanılacak işitsel materyaller nelerdir?
      12. Edim tanımı ?
      13. Wifi eğitimde nasıl kullanılır ?
      14. Olumlu öğretmen tutumunun faydası nedir ?
      15. 2018 Küresel öğretmen ödülünü kim almıştır ?
      16. Kapadokya hangi 2 dağın püskürttüğü volkanlardan oluşmuştur?
      17. Kaynaştırma eğitiminin olumlu olumsuz yanları nelerdir ?
      18. Afrinin önemi ?
      19. Engel türlerini söyleyiniz?
      20. İnteraktif öğretim nedir öğretmene düşen sorumluluk nedir ?
      21. İstanbulda son inşa edilen köprü?
      22. Eğitsel oyunun yararları ?
      23. Bilgisayar destekli eğitimin yararları ve zararları nelerdir ?
      24. Eğitimde ekonomiklik ilkesini açıklayınız ?
      25. II. Dünya savaşında japonyanın bombaladığı yer?
      26. Özgüveni eksik çocuğu derse karşı nasıl motive edersiniz ?
      27. Öğretmen öğrenci arasındaki ilişki nasıl olmalıdır ?
      28. İşitsel cihazları alanınızda nasıl kullanırdınız ?
      29. Yaratıcılığın tanımı?
      30. Öğretmenlik mesleğini diğerlerinden ayıran özellikler?
      31. Ausebel?
      32. Japnyaya atılan bombaların adı?
      33. Alogoritmik kodlama nedir
      34. İslami yılbaşı hangi ay
      35. Çoklu zeka kuramı
      36. Okulda öğrenci gelişimsel anlamda nasıl yetiştirilir
      1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • burcuburcu
        burcuburcu Yasaklı Son düzenleyen:

1-öğrenmeyi öğretme kavramini kavramini açıklayiniz
        2-kapadokyadaki tüflerin oluşmasını saglaya iki dağın ismi
        3-sevgisiz egitim verilebilir mi
        4-cep telefonunun eğitim ortamina olumsuz etkileri

• kml
          kml Yasaklı Son düzenleyen:

Sayılarla ilgilenen ve işlem yapabilen çocukların hangi zeka alanı yüksektir?
          Kitab-i bahriye adli eser kimindir?
          Öğrenci sayısı fazla olan sınıflarda öğretmenin sorumlulukları nelerdir?
          Siber zorbalık nedir? Nasıl önlenir?

• kml

• 4 tane oncul vermiş bunlardan hangileri bilişsel urundur diyordu
            • japonya'da hangi şehirlere atom bombası atıldı
            • işitsel materyaller nelerdir derste nasıl kullanırsınız?
            • ogrenci ogretmen iliskisini gelistrmek icin ne yapilmali
            • kml

1. sınıf yönetimi tiplerinden bir soru vardi açıklaması verilmiş hangi sınıf tipidir bu diyodu (cevap otokratikti)
              2. Bir çocuğun yetkisinin annesinde ve babasında olmasına ne denir (velayet)
              3. sınıf tekrarı olayını onaylıyor musunuz gibi bi yorum sorusuydu
              4. akıllı tahta mi daha avantajlı yoksa projeksiyon mu
              • kml

• İlk soruda Araştırma-İnceleme stratejisinin basamakları vardı.

• Hangi basmaklar yer değiştirilirse doğru sıralama olur diyordu.

• Milli eğitim bakanımız kimdir.

• Branşınız açısından en önemli teknolojik araç nedir. Niçin.

• Öğretmen için kılık kıyafet önemli midir, açıklayınız ?

• kml

• Ogretimin daha az caba ve maliyetle yapılması öğretimin hangi ilkesidir?-ekonomiklik

• Japonların saldırmasıyla Amerika'nın 2. Dünya savaşına katılmasına neden olan yer-Pearlharbor

• Dersinize karşı olumsuz tutumu olan ya da akademik özgüveni düşük olan öğrenciye nasıl yaklasirsiniz?

• Bilgisayarla öğretimin geleneksel yöntemlerle öğretime göre olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?

• kml

1. Arkadaslar hangisi tam ögrenmede duyussal giris davranislarindandir.(öncüllu soru)
                    2. Asma köprü (yavuz sultan)
                    3. Öğretmenler arasindaki iliski ogrenme ortamini nasil etkiler.
                    4. Bilgisayar oyunlarinin kullanimi ile ilgiliydi Erzurum' dan saygılar
                    • kml

a.Sosyal zekanın tanımı verilip hangi zeka türüne girer diye bir soru vardı.
                      b.Dunyanın en uzun nehri?
                      c.Teknoloji kullanımın olumlu ve olumsuz yönleri.
                      d.Sınıfta çekingen bir öğrenciniz varsa bu konuda ne yaparsınız?
                      Girdiğim komisyonda ki jüriler gayet iyiydi.Muhabbet tadında bir mülakat oldu.Güldük, eğlendik.
                      Heyecan yapmayın rahat olun.Herkese başarılar şimdiden.(Van)

• kml

1. Arkadaslar hangisi tam ögrenmede duyussal giris davranislarindandir.(öncüllu soru)
                        2. Asma köprü (yavuz sultan)
                        3. Öğretmenler arasindaki iliski ogrenme ortamini nasil etkiler.
                        4. Bilgisayar oyunlarinin kullanimi çocukara yararı gibi bişeydi mülakata Muğla'da girdim.
                        • kml

Genel olarak sorular bu şekilde gelmiş mülakatlar maksimum 15 dakika sürmüş.

• kml

1. Soruda öğretmen merkezli öğretim stratejisi sorguluyordu. Cevap : sunuş yoluyla öğrenme
                            2. Soruda Dünya sağlık örgütü WHO nun tanımı vardı dünya sağlık örgütü cevabını yeterli buldular
                            3. Soruda sorunlu bir öğrenci yi sınıfa nasıl kaynaştırırsınız diyordu cevap: arkan desteği ve sorumluluk vermeyi anlattım
                            4. Soruda kaynakça nın neden gerekli olduğu sorulmuştu çok bilmiyordum yorum yaptım kabul ettiler
                            • kml

İkinci Günün Mülakat Soruları

1. "Üniversite not ortalamalarının KPSS puanını etkisi"Buradaki bağımsız değişken nedir ? ( Not ortalaması )
                              2. Serbest piyasada rekabeti düzenleyen kurum ? ( Rekabet kurumu )
                              3. Derse öğrencilerin ilgisini çekmek için neler yaparsınız?
                              4. İnternetin olmadığı yerde eğitimi nasıl düzenlersin?
                                5.aritmetik ort. Tanimi
                                6 öğrencilerin ilgi yeteneklerini ortaya cikarmak icin ne yapılabilir
                                7 teknolojik uyg. Icin okulda imkanlar yetersiz ne yaparsiniz
                                8-Test hazirlanirken uyulmasi gereken ilk basamak ne. Cevap AMAÇ olacak.
                                9-Sermaye Piyasasi Kurulu'nun tanimini vermiş, cevabi istiyordu sadece..
                                10.Neden öğretmen olmak istiyorsunuz. Öğretmen olursaniz gayeniz nedir tarzi bir soru
                                11.Bilgisayar, tablet, telefon gibi aletleri geri dönüşüme kazandirmak adina ne düşünüyorsunuz
                              5. fallik dönemin tanımı verilmişti hangi dönem diye sordular
                                13 merkez bankasının tanımını vermişti hangi kurum diye sordular
                                14 2018 ralli pilotuna hazırlanan bayan ( Burcu Çetinkaya)
                                15.ilgi ve yeteneklerini bildiğiniz öğrencilerinizle neler yaparsınız gibi bir soru vardı
                              6. Proje ödevi verdiğiniz öğrencileriniz için teknoloji yetersiz ise neler yaparsınız?
                                17.Sans basarisinin dusuk oldugu teknikler
                                18.Rtük tanımı
                                19.Sinifin duvarlari nasil olmali ogrenciye etkisi
                                20.Teknoloji ogrenci basarisini etkilemede nasil kullanilir
                                21.Çiçek ve çocuk festivali ?
                                22.Bireyi tanıma test teknikleri expo
                                23.Bireysel farklılıklar ile ilgili bir soru
                                24.Seçme ve karar vermeyi öğretirken teknolojiyi nasıl kullanırsınız
                                25.Küçük Prens Yazarı
                              7. Değerlendirme nedir
                                27.Bilim nedir
                                28.Kültürel farklılık ve teknoloji ilişkisi
                                29.Geofit bahçesi nerede
                                30.Okulun çevresini nasıl düzenlerdiniz
                                31.Hizmetiçi eğitim gerekli midir neden yapılır tarzında bir soru vardı
                                32.MEBin başında e bulunan hizmetlerine örnek veriniz.
                                33.İletişimin kullanılması veli öğretmen ilişkisinde iletişim nasıl kullanılır
                                34.Olcmede kullanislilik nedir
                                35.Ilk yuz nakli nerede yapildi Akdeniz uni
                                36.Mudur yardımcısı yaraticiligi gelistirmek icin neler yapabilir
                                37.Dersin ozet kisminda teknolojiyi nasil kullanirsiniz
                                38.Ölçek türlerinden sınıflama ölçeği
                                39.Almanya'da 13 yasinda Mozart ödülünü alan Ali İhsan
                                40.Sınıfınızda teknolojiyi kullnarak nasıl ders işlersiniz
                                41Ekonomiklik ilkesininin tanımı verilmiş ne olduğu sorulmuştu
                                42.ilk yüz nakli yapılan hastane
                                43-Dersin tekrarını teknolojiden faydalanarak nasıl yaparsınız
                                44-Okulda yaratıcılığı geliştirmek için yöneticilere ne gibi görevler düşer
                                45.Özel eğitimin amaçları 2 tane
                                46.Bir öğretmenin memur olduğu için ne gibi yükümlülükleri vardır 2 tane
                                47.Mevlananın ne kadar bilgili olursan bildiklerin karşıdakilerin anladığı kadardır sözünü öğretmen öğrenci ilişkisi doğrultusunda değerlendiririz.
                                49.Performans ödevi verilen bi öğrenci kaynakça olarak İnterneti göstermiş. Öğretmen bunu kabul etmemiş. Bununla ilgili ne gibi çalışmalar yapılabilir
                                50.Bursa örgün eğitim nedir açıklayınız 51.Unescoya giren gastronomi şehrimiz
                              8. ders kitapları nasıl olmalıdır zararlı alışkanlıkları teknoloji yardımıyla nasıl engelleriz
                              1. Formal eğitimin özelliklerinden 3 tane sayınız.
                                54 Tevhid-i Tedrisat kanunu nedir?
                                55 Tek tip eğitim sistemi gerekli midir? Düşüncelerinizi açıklayınız.
                                56 Teknolojiyle donatılan okullar cazibe merkezi olur mu?
                                57.Hizmetiçi eğitim nedir?
                                58 İdealistlik nedir. İdealist ogretmen nasil olmali
                                59-2016 dünya botanik Expo su nerede düzenlendi?
                                60 bireyi tanıma tekniklerinden test tekniklerinden 2 tanesini söyleyiniz?
                                61-bireysel farklılıkları neden dikkate almalıyız
                              1. çocukların kendi başlarına karar vermelerinde teknolojiden nasıl yararlanırız
                                63.malezya hangi kıtada
                                64.Guvenirligin tanimi
                                65.Eren Bulbul
                                66.Metabilis dusunme
                                67.1. Öğrenmenin gerçekleşmesi için ilk koşul nedir?
                              2. Artemis Tapınağı nerededir?
                              3. “Bilgisayar kullanmayı öğretmek, teknoloji kullanmayı öğretmek değildir.” sözünden ne anlıyorsunuz?
                              4. Öğretmenlerin mesleki bakımdan yüksek lisans ve doktora yapmalarını olumlu karşılıyor musunuz?
                              5. öğrenme-ogretme sürecinin en önemli 3 öğesi
                              1. yüzölçümü en küçük ülke
                              2. öğrencilere meslek seçiminde nasıl yardımcı olabiliriz
                              3. eğitimde teknolojinin sıkıntıları
                              1. Öğrenme nedir
                                76 )similasyon yöntemi ile ilgili ne düşünüyosunuz
                                77.Türkiyenin büyük adalarından birini söyleyin
                                78.Öğretmen tahtayı nasıl kullanmalıdır siz kaç renk kalem taşımayı düşünüyosunuz?
                                79.Ölçme türleri?
                                80.islamiyet öncesi Türk devletlerinde kadınlara verilen unvan?
                                81.Birden fazla zeka alanina sahip ogrencilerin oldugu sinifta dersi nasil islersiniz?
                                82.Yapay zeka derste nasil kullanilir?
                                83.1-Çoklu zeka kuramını açıklayınız
                              2. çalıkuşu yazarı
                                85.kullanıcı dostu yazılımlar ile ilgili yorum sorusu
                                86.örtük öğrenme
                                87.ülkemizin yüzölçümü en büyük komşusu İran
                              3. TV de bir belgeselin izlenmesini istediniz izleyemeyen öğrenciye nasıl izlettirirsiniz
                                89.soru çalıştığınız okula ne gibi katkı saglarsiniz
                                90.Fizigin tanimi
                              4. okullarda nobet tutmayla alakali
                                92.Gizil öğrenme
                              5. Basit sorularin oldgu matematik sinavinda öğrenciler hesap makinesi isteseydi cevabın ne olurdu ve neden?
                                94.Öğretmen ve Veli iletişiminde teknolojiyi nasıl kullanır?
                                95.Manisa’daki jeopark(kula)
                                96.Hizmetiçi eğitim nedir ?
                                97.kültürlenme nedir?
                              6. En fazla yağış alan ilimiz
                                99 okul müdürünün rahat bir ortam oluşturmak için görevi nedir?
                              7. Sağlık sorunu nedeniyle derse gelemeyen öğrenciye teknolojik olarak nasıl bir imkan sağlarsınız?
                                101.Tümevarımı açıklayınız
                              8. Kanıtlanmış petrol rezervi en çok olan ülke( Venezüela)
                                103.Toplumsallaşmada bir çocuğun ailede aldığı ilk eğitim ne kadar önemli
                              9. Okul servislerinde güvenliği sağlamak için teknolojik olarak ne gibi önlemler alınabilir?
                                105.Öğrenmenin gerçekleşmesi için ilk koşul nedir?
                              10. Artemis Tapınağı nerededir?
                              11. “Bilgisayar kullanmayı öğretmek, teknoloji kullanmayı öğretmek değildir.” sözünden ne anlıyorsunuz?
                              12. Öğretmenlerin mesleki bakımdan yüksek lisans ve doktora yapmalarını olumlu karşılıyor musunuz?
                                109.Gelişimi etkileyen faktörler
                                110.İpsala sınır kapısı hangi ülkeye açılır
                                111.öğretmenlerin okulda rahat olması için neler yapılmalı
                                112.öğrencilerin bilinçli internet kullanması için neler yapılmalı
                                113.2017 yılında güney Kore ortak yapımı ABD de 2 ödül alan film.
                                114.öğrencide özdisiplin ve otokontrol becerilerini öğrenme ortamında nasıl geliştirirsiniz?
                                115.öğrencinin evinde bilgisayar ve internet olmalı mı?
                                116.Dünya bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu sözü kime aittir
                                117.Akıllı tahta kullanmamanın avantaj ve dezavantajları nelerdir ?
                              13. Meslek seçimi ile ilgili ortaya atılan kuramlar nelerdir ?
                              14. Birbirini sürekli şikayet öğrenciler için ne tür önlemler alırsınız ?
                                120.kolberg ahlak gelişim evresinde 2 tane söyleyiniz
                              15. ülkemizde deniz üzerine kurulan Havalimanları hangileridir.
                                122.2018 kış olimpiyatları nerde olacak
                                123.Bloom taksonomisini söyleyin
                                124.Bireyi tanıma tekniklerine örnek verin
                                125.Sosyal medyanın zararları
                              16. Matematik dersinden her zaman başarısız olacağına inanan bir öğrenci var. Bu durumun adı?
                                127.Orhun Yazıtları hangi ülkenin sınırları içindedir.
                                128.Exstra öğretim nedir?
                                129.Geleneksel öğretim ile yeni öğretim farklılıkları.
                              17. Teknolojiyi bölümünde nasıl kullanırsın?
                                131.Göbeklitepe hangi ilimiz sınırları içindedir.
                                132.Gelişim alanlarını kısaca aciklayiniz
                                133.Sizce bir öğretmen alanında ne kadar şey bilmelidir ve ne kadarını öğrencilerine aktarmalidir?
                                134.Kağıt ve matbaayı kullanann ilk türk devleti
                                135.Robot öğretmenle ilgili ne düşünüyorsunuz
                                136.Tümdengelim nedir açıklayınız
                                137.Petrol bakımından en zengin ülke
                              18. Okul servisleri için teknolojiden nasıl faydalanirsiniz
                                139.çocuk için aile herşeydir sözünü açıklayınız
                                140.Doğalgaz rezervine en çok sahip olan ülke ?
                              19. etik olmak nedir ?
                              20. internet üzerinden yapılan canlı dersler ile ilgili ne düşünüyorsunuz ?
                              21. Informal eğitim hakkında bilgi verin
                              22. Güvenirlik ve geçerlilik kavramları aciklayiniz.
                                145.Cocuk gelişiminde Anne baba yaklaşımı nasıl olmalıdır.?
                              • kml

1-Gizin öğrenme nedir?
                                2-Liselerdeki fizik dersinin tanımını verip adını istediler.
                                3-Nöbetçi öğretmenin görevi gerekli midir, hakkındaki görüşün?
                                4-Matematik sınavında basit hesap makinesi kullanımına izin verir miydin, neden?

• kml

1.Gardnerin Çoklu zeka kuramı hakkında bilgi verin?
                                  2. Kitab-ı bahriye yazarı kimdir?
                                  3. Düz anlatımla anlatılan dersi nasıl aktif kılarsınız ?
                                  4. Siber zorbalık nedir örneklerle açıklayınız?
                                  5. Sunuş yoluyla öğrenme ?
                                  6. Dünya Sağlık Örgütü ?
                                  7. Dünyanın en uzun nehri ?
                                  8. Sınıf tarafından dışlanmış öğrenciye öğretmen nasıl yaklaşmalı ?
                                  9. Görsel zeka – İşitsel zeka tanımını verip nedir diye sordular ?
                                  10. Atom bombası nereye atıldı ?
                                  11. Derste kullanılacak işitsel materyaller nelerdir?
                                  12. Edim tanımı ?
                                  13. Wifi eğitimde nasıl kullanılır ?
                                  14. Olumlu öğretmen tutumunun faydası nedir ?
                                  15. 2018 Küresel öğretmen ödülünü kim almıştır ?
                                  16. Kapadokya hangi 2 dağın püskürttüğü volkanlardan oluşmuştur?
                                  17. Kaynaştırma eğitiminin olumlu olumsuz yanları nelerdir ?
                                  18. Afrinin önemi ?
                                  19. Engel türlerini söyleyiniz?
                                  20. İnteraktif öğretim nedir öğretmene düşen sorumluluk nedir ?
                                  21. İstanbulda son inşa edilen köprü?
                                  22. Eğitsel oyunun yararları ?
                                  23. Bilgisayar destekli eğitimin yararları ve zararları nelerdir ?
                                  24. Eğitimde ekonomiklik ilkesini açıklayınız ?
                                  25. Ceza verilmeli midir ?
                                  26. Özgüveni eksik çocuğu derse karşı nasıl motive edersiniz ?
                                  27. Öğretmen öğrenci arasındaki ilişki nasıl olmalıdır ?
                                  28. İşitsel cihazları alanınızda nasıl kullanırdınız ?
                                  29. Yaratıcılığın tanımı?
                                  30. Öğretmenlik mesleğini diğerlerinden ayıran özellikler?
                                  31.Ausebel ve sunuş yoluyla öğretim hakkında bilgi veriniz?
                                  32.Japonyaya atılan bombaların adı?
                                  33.Alogoritmik kodlama nedir
                                  34.İslami yılbaşı hangi ay?
                                  35. Okulda öğrenci gelişimsel anlamda nasıl yetiştirilir
                                  36. öğrenmeyi öğretme kavramini kavramini açıklayiniz
                                  37.sevgisiz egitim verilebilir mi
                                  38.cep telefonunun eğitim ortamina olumsuz etkileri
                                  39. Yazıyı icat eden ilk uygarlık ?
                                  40. Uluslar arası taşıma sorusu(cevap lojistik olmalı )
                                  41.1.Hangisi tam ögrenmede duyussal giris davranislarindandir.
                                  42.Tarihi Asma köprü
                                  43.Öğretmenler arasindaki iliski ogrenme ortamini nasil etkiler.?
                                  44. Bilgisayar oyunlarinin kullanimi ile ilgili bir soru vardı ?
                                  45.Ogretimin daha az caba ve maliyetle yapılması öğretimin hangi ilkesidir?-ekonomiklik
                                  46.Japonların saldırmasıyla Amerika'nın 2. Dünya savaşına katılmasına neden olan yer-(Pearlharbor)
                                  47.Dersinize karşı olumsuz tutumu olan ya da akademik özgüveni düşük olan öğrenciye nasıl yaklasirsiniz?
                                  48.Bilgisayarla öğretimin geleneksel yöntemlerle öğretime göre olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?
                                  49.Sosyal zekanın tanımı verilip hangi zeka türüne girer diye bir soru var?
                                  50.Dunyanın en uzun nehri?
                                  51.Teknoloji kullanımın olumlu ve olumsuz yönleri?
                                  52.Sınıfta çekingen bir öğrenciniz varsa bu konuda ne yaparsınız?
                                  53.Araştırma-İnceleme stratejisinin basamaklarından Hangi basmaklar yer değiştirilirse doğru sıralama olur?
                                  54.Milli eğitim bakanımız kimdir.?
                                  55.Branşınız açısından en önemli teknolojik araç nedir. Niçin?
                                  56.Carol Okulda Ogrenme modeline gore sabir nedir?
                                  57. Yaziyi icat eden ilk toplum?
                                  58.Ilk kez dersine gireceginiz ogrencileri derse karsi nasil motive edersin?
                                  59.Gagne modelini teknolojiyle iliskilendirerek aciklayiniz?
                                  60. sınıf yönetimi tiplerinden bir soru vardi açıklaması verilmiş hangi sınıf tipidir bu diyodu (cevap otokratikti)
                                  61.Bir çocuğun yetkisinin annesinde ve babasında olmasına ne denir (velayet)
                                  62.sınıf tekrarı olayını onaylıyor musunuz gibi bi yorum sorusu
                                  63.akıllı tahta mi daha avantajlı yoksa projeksiyon mu
                                  64.Metabilis düşünce nedir ?
                                  65.ogretmenler kati duygular mi beslemelidir?
                                  66.sinif icerisinde cep telefonu kullaniminin yarattgi olumlu olumsuz duygular beslemeli midir ?
                                  67. Sınıf yönetiminde karaları tek başına alan, öğrencileri cezalandıran öğretmen tutumu hangi öğretmen tipine örnektir?
                                  68.Akıllı tahtaların projeksiyondan ne gibi farklılıkları vardır.
                                  69. Sınıf tekrarını nasıl değerlendiryorsunuz?
                                  70. Cep herkulu kimdir ?
                                  71.Dünya Sağlık Örgütü ?
                                  72.Yukarıdaki maddelerden hangileri işbirlikli öğrenme modelinin özelliklerindendir?
                                  73.Soru Malezya hangi kıtadır?
                                  74..Soru Öğrenciye kızarak öğrencinin derse karşı ilgisini düşüren bir öğretmen varmış bu öğrenciyi geri nasıl kazanırız.
                                  75.Suça karışmış bir öğrenciyi sınıfa nasıl uydurursunuz gibi bir yorum sorusu
                                  76.Ogretmen internet sitesinden bir bilgiyi verdikten sonra kaynakxayı verip orada neden site adı filan veriyor? Bunu yaparak öğrenciye ne göstermek istiyor
                                  77. klik, alt üst falan birey tanıma tekniği sosyometri.
                                  78. recep tayyip erdoğanın malazgirtin 947. Yıldönmünde gezdiği anıt mezar nerede?
                                  (Cvp bitlis ahlat.)
                                  79.Sınıf dısı etkinliklerin olumsuzlukları hakkında bilgi veriniz.?
                                  80. Üst düzey düşünme biçimi artırmak için ne yapmalısınız?
                                  81 Şarlo karekteri ile ünlenen yönetmen?
                                  82. Eğitimde ödül ve ceza kavramları ?
                                  83.İşitme cihazlarının yabancı dil öğretime faydası
                                  84. Dört tane öncül verilmiş . Hangileri sen dilidir diye sorulmuş.?
                                  85. Mostar Köprüsü nerededir?
                                  86. Sınıflara karşı uygulanan farklı öğretmen tutumlarının sonucu nelerdir ?
                                  87.Sınıfta teknolojiyi kullanırken hangi olumsuz durum karşısında kullanmaktan vazgeçersiniz?
                                  88. Münazara tanımı ?
                                  89. Bir akarsuyun taşıdığı su miktarına ne denir
                                  90. Derste öğretim yöntem tekniklerini neye göre seçersiniz
                                  91.Yeni teknoloji ile ortaya çıkan üç boyutlu 4 boyutlu ve 5 boyutlu yazıcıları Derse nasıl entegre edebilirsiniz
                                  92.Doğru yanlışın neden güvenirliği düşük
                                  93. 2018 Dünya eskrim şampiyonu kimdir.?
                                  94.konuyu gerçek hayatla iliskilendirmek neden önemli
                                  95.1739 Milli Eğitim Kanunun 2 maddesi nedir ?
                                  96.Materyal kullanımı eğitimde neden gerekli?
                                  97.benzetim tekniği hakkında bilgi veriniz?
                                  98.Kurum içi ve kurumdısında iletişimin önemi nedir
                                  99.ab nin başkenti neresidir
                                  100. probleme dayalı öğrenme ile ilgili öncüllü soru hangisi özelliklerinden değildir?
                                  101. ailesi tarafından akademik başarısızlıkla suçlanan bi öğrenci için neler yapabilirsiniz
                                  102.Nobel kimya ödülü
                                  103Önleyici model
                                  104.Yüz yüze tartışan ile çevrim içi tartışana müdahale edilirken farkı
                                  105.Derste sürekli olumsuz davranan öğrenciyi görmezden gelmek ne gibi durumlara yol acar
                                  106.Hangisi öğrenme ürünüdür öncüllü soru
                                  107.Bir ilin en büyük amiri?
                                  108.Akıllı ev sistemleri okulda uygulanabilir mi
                                  109.Öğrenme öğretme sürecinde olumlu davranıs ne gibi etki gösterir
                                  110.bütünsel sınıf modelinin tanımı.
                                  111. üzerinde ulaşım yapılan tek nehir
                                  112.Öğrencilerinizin ilgi alakalarını bilmek size ne gibi Fayda sağlar
                                  113. internetin olumsuz yönlerinden öğrencileri nasıl korursunuz
                                  114. milli eğitimin temel ilke ve amaçlarından 2 tane söyler misiniz
                                  115.üşüyorum adlı şiir yazılan 2009 helikopter kazasında vefat eden siyasetçimiz
                                  116 iletişim becerilerinin eğitim de kurumda önemi
                                  117İnternette blog nedir eğitimde nasıl kullanırsınız
                                  118.cocugun yazili olarak hayatini anlattigi bireyi tanima tekniği hangisidir cevap otobiyogrofi
                                  119.2016 yilinda hayatini kaybeden dunya boks sampiyonu kimdir?
                                  (cevap muhammed ali)
                                  120.teknolojinin eğitimdeki önemi nedir diye soruldu
                                  121.akarsuyun taşıdığı su miktarına ne denir debi
                                  122..jüriyi ikna etmeye dayanan tartışma tekniği münazara
                                  123.öğretim yöntem ve tekniklerini seçerken hangi özellikleri göz önünde bulundurursunuz
                                  124.Hangisi ben dilime ornektir oncullu soru
                                  125.Mostar koprusu nerede
                                  126.ogretmenlerin ortak tutum benimsemesi ogrenci davranisini nasil etkiler
                                  127.teknolojiden ne zaman vazgeceriz
                                  128. Proje temelli öğrenme akıllı ev sistemleri. 129.Olumlu davranışın olumsuz davranıştan üstünlüğü
                                  130. Şu an hangi kanun Meclis’te görüşülüyor en büyük pay hangi kuruma verilecek
                                  131. Uzaktan egitimin tanimini verip sordu
                                  132.Budizmde ulasilan en yuksek mertebe nedir? (Nirvana)
                                  133.Hologram nedir egitimde nasil kullanilabilir?
                                  134.Mutlak ölçüt tanımı
                                  135. Ilısu Barajının sular altında kalması ile taşınan tarihi eser Hasan Keyf
                                  136.Eğitimdeki yönetimsel sıkıntılar süreci nasıl etkiler
                                  137.Öğrencilerin motivasyonlarını artırmak için neler yapılabilir
                                  138. klik, alt üst falan birey tanıma tekniği sosyometri kavramları sordular.
                                  139.recep tayyip erdoğanın malazgirtin 947. Yıldönmünde gezdiği anıt mezar nerede.
                                  Cvp (bitlis ahlat.)
                                  140.Sınıf dısı etkinliklerin olumsuzlukları.
                                  141.Üst düzey düşünme biçimi artırmak için napmalısın
                                  142. Sunuş yöntemi öncüllü
                                  143.Şarlo karekteri ile ünlenen yönetmen
                                  144.Eğitimde ödül ve ceza
                                  145.İşitme cihazlarının yabancı dil öğretime faydası
                                  146.2016 da ölen dünyaca ünlü boksör
                                  147.bir öğretmen neden mevzuata yönetmeliğe uymak zorundadır
                                  148. Doğru yanlışın neden güvenirliği düşük
                                  149. Ben dili nedir ?
                                  150.konuyu gerçek hayatla iliskilendirmek neden önemli
                                  151. Bagıl ölcüt
                                  152. Eğitimde ceza ödül kullanımı
                                  153. Yabancı dil öğretiminde anında çeviri yapan kulaklık kullanımı
                                  154. Program gelisyrmede planlamanin amaci ve faydalari
                                  155.Ertugrul firkateyni sehitligi nerdedir
                                  156. 4 oncul vardi hangileri ogrenme urunudur.
                                  157. E kitap nedir amaci ve faydasi nelerdir

• kml

Bağıl ölçüt nedir? Kullanımını açıklayınız.
                                    Eğitimde ceza ve ödül kullanımı sistemi nedir?
                                    Yabancı dil öğretiminde anında çeviri yapan kulaklık kullanımı hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
                                    Program geliştirmede planlamanın amacı ve faydaları nelerdir?

• kml

Exstra öğretim nedir?
                                      Geleneksel öğretim ile yeni öğretim farklılıkları nelerdir?
                                      Teknolojiyi bölümünde nasıl kullanırsınız?
                                      Gelişim alanlarını kısaca aciklayiniz

• kml

kolberg ahlak gelişim evresinde 2 tane söyleyiniz
                                        Ülkemizde deniz üzerine inşa edilen havalimanları hangileridir.
                                        2018 kış olimpiyatları nerede düzenlenecek?
                                        Bloom taksonomisini açıklayınız.
                                        Birbirini sürekli şikayet öğrenciler için ne tür önlemler alırsınız ?

• kml

Kanıtlanmış petrol rezervi en çok olan ülke hangisidir? ( Venezüela)
                                          Toplumsallaşmada bir çocuğun ailede aldığı ilk eğitim ne kadar önemlidir?
                                          Okul servislerinde güvenliği sağlamak için teknolojik olarak ne gibi önlemler alınabilir?
                                          Öğrenmenin gerçekleşmesi için zorunlu ilk koşul nedir?

• kml

Yapay zeka eğitimde nasil kullanilir?
                                            Çoklu zeka kuramını açıklayınız
                                            Çalıkuşu isimli kitabın yazarı kimdir?
                                            kullanıcı dostu yazılımlar ile ilgili yorum sorusu

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti
                                            Tercihini Yap | Devlet Kredileri