İİBF Mezunlarının Sorunlarını Anlatacağımız Video İçin Önerileriniz
-
@heisenbergww hocam söylediğiniz örnek istisna insan modeli. Ayrıca olay sadece bir şeyler okumak değildir üniversite eğitiminde, hocalardan alınacak eğitim, okul arkadaşlarının ve sosyal çevrenin birikiminden faydalanma, bakış açısı kazanma gibi şeyler mevcuttur. Evet Türkiye'de ne yazık ki bozuk bir sistemimiz var ve bazı şeyler sağlıklı ilerlemiyor ama kusura bakmayın da örgün eğitim ile açıköğretim genel olarak bir tutmak üniversite dediğimiz yapıya her halükarda haksızlık etmektir.
-
daha iyi. peki.
-
@agor Hocam üzülerek söylüyorum ki bu bahsettiğiniz faktörler öğrenciyi yalnızca sosyal yapar donanımlı olmak için arkadaş,hoca çevresinden ziyade bilgiye erişim ve bilgiyi sindirme en temel faktördür bunun içinde örgün eğitimin şart olmadığını düşünüyorum
-
Örgün veya ikinci öğretim olarak mezun olmuş adaylara ayrıcalık verilmeli.
Bizler ciddi ders çalıştık, ödev hazırladık, sunum yaptık , sınıflarda amfilerde ders dinledik , not tuttuk. Formül kağıtlarının verilmediği istatistik,ekonometri gibi sınavlara girdik. Aöf mezunları 30 dakikada en az 2 ders geçip eli poposunda sınav geçiyor , yok öyle yağma , lütfen bu konuda bir çalışma yapalım ve aöf mezunlarına memurluk için düşük bir kota verilsin.
Kadrolara gerçek emek verenler yerleşsin. -
Genelde aöf mezunu olup sinavlarda basari gosterenler halihazirda örgün lisans bitirenler oluyor benim etrafimda gorduklerim bu sekilde. Ornegin teknik ogretmenlik mezunu veya kimya matematik mezunu vs hatta muhendislik okurken yaninda okuyan bile var. Diger turlu zaten cok altyapisi yoksa b kadro memur olmak icin bile p3 ten artik 90 almak gerekiyor. Universitenin ortamini vizyonunu almak elbetteki farkli. Benim gordugum basarili olanlarin altyapisinin oldugu, baska bir lisans egitiminin oldugu.
-
İİBF mezunlarının sıkıntısı maalesef bitecek gibi değil. Her şeyden önemlisi kontenjanın çok ürkütücü seviyede olması. Her yıl mezun olan sayısı 20 binden fazla olmamalı. Bu sayı nereden baksan 20 binin 3-4 katı düzeyinde. Bu mesele düzelmeden neye müdahale edilirse edilsin yüzde yüz sonuç alınamaz.
-
bu video ne zaman yapılacak acaba
-
arkadaşlar hangi ülkenin gençlerinin %80 i memur olmak ıcın sabah 9 aksam 6 çalışmak için bunca çaba sarfeder? bu ıdealın en kısa yolu örgün olsun veya olmasın bır iibg mezunu olmak. o yüzden suçu devlette degıl alternatif oluşturamadığı ve hep kolayı istediği için
mezunlarda aramak lazım -
@modigliani-0 bugün çalışmalar başlıyor arkadaşlar. Sizlerinde gerekli yerlere atmanızı rica ediyoruz. Ses getirmek için uğraşalım arkadaşlar, öylesine bir çaba olmasın.
-
@lion yds önkoşulu ile az olan sayının daha da sınırlandırılması bi sorun değil.kişisel bir eksiklik .ki yds isteyen kurumlara bakın 85 90 dan aşağı kapatmadı .ve şu da var artık çoğu kişinin yds puanı var .bundan bi 2 yıl önce çok az kişide vardı ve bir öncelikti.ama artık sıradan bir koşul oldu .artık ilanlarda 80 yds istiyorlar dikkat ederseniz.
-
@antimülakat bugün çıkar mı hocam, akşam etkinlikte paylaşım beğeni rekoru kırsın dikkat çeker
-
@alimenan Madem daha çok emek verdin neden korkuyorsun adamlarla yarışmaya?
-
Örgün eğitimle Aöf'nin çok kötü üniversiteler dışında mukayese edilebilir bir tarafı yoktur. Zayıf diyebileceğimiz üniversiteler ile de en fazla denk tutulabilir. O da tartışılır. Bu tartışmayı artık polemik haline getirmeyin lütfen. Özelde devam edebilirsiniz çok istiyorsanız. Devamında ki iletileri kaldıracağız polemiği sürdürmesi durumunda.
-
@modigliani-0 Dostum çekim düzenleme ve kurgu meselesi var. Hemen bu akşam çok olası değil. Ama bugün başlıyoruz.
-
@paretowilfredo Benim polomik yapacak bir durumumum yok şunu belirteyim sesinizin çıkmasını istediğiniz zamanda sayınızı azaltmaya çalışmassınız tam tersi çoğaltmaya çalışırsınız.Yanlış zamanda yanlış bir önerme onu demek istiyorum.
-
@heisenbergww Deneyimlerimize bir yenisini daha eklediğiniz için müteşekkiriz.
-
Bütün yorumları tek tek okudum yazdığınız sorunların çoğuna katiliyorum ve hemen hemen hepsinin çözümü cok basit ve Türkiye de de uygulanan bir sistem. A grubu alımlarıda b grubu alımları gibi merkezi atamayla olmalı. Torpil ,gereksiz bekleme, sınavların ankarada yapilmasi, bir kişinin ayni puanla birden fazla yere basvurmasi vs. Gibi sorunlarimizin tamamini çözer. Ama iibflilerin en büyük düşmanı kendileri. Hak olanı değilde bencilliginden kendi çıkarlarını savunan insan çok bizde. Mesala torpili olup ankarada yaşayan insan için yukarda saydiklarim bir sorun değil avantaj olduğundan baskalarinin bu durumdan magdur olmasi umrunda olmuyor ve mülakat sisteminin devam etmesini istiyor. Ki böylelikle 10 kişilik alim için çeşitli imkansizliklar sebebiyle 2 kere ankaraya gelemeyen veya bir şekilde gelip mülakata girsede torpili olmadığı için elenen insanin önüne gecebilsin. mülakatlar, kurum sinavlari gereklidir sacmaliklarida bana göre bu insanların başının altinda çıkıyor. Birlik olup hak olanı herkes için istersek sorunumuzun kalmayacağı kanaatindeyim.
-
İİBF bölümlerinin en büyük sorunu bu bölümlerin hafife alınmasıdır.
-
Verilen en doğru tavsiye sanıyorum kontanjana müdahale ve bu bölümlerin her birine ayrı ayrı yapılacak iade-i itibar. zira bir memur alımı ilanı geliyor neredeyse tüm İİBF hatta hukuk fakültesi başvuru yapabiliyor.
E o zaman eğitimin pek önemi yok bu işleri herkes yapabilir gibi bir algı çıkıyor ortaya kezabugün idarecilerin hepsi bu anlayışla rastgele okul mezunu. -
Herkese merhaba,
Arkadaşlar salı akşamı videonun çekimini bitirdik, arkadaşımız kurgusu ile uğraşıyor ve bir an önce bitirmeye gayret gösteriyor, sanıyoruz ki haftaya pazartesi yayında olacak.
Bunların dışında burada pek çok şey dile getirildi, aynı zamanda biz de bildiğiniz üzere yıllardır buralarda olduğumuz için daha fazla sorunu da biliyor ve tahmin ediyorduk fakat en temel sorunlar üzerinden gitmeye gayret gösterdik, burada da @paretowilfredo üstat genel olarak bu sorunları derledi ve çekim ekibi ve sunucu arkadaşımız da elinden geldiğince iyi bir biçimde, kendi üslupları ve eklemeleri ile anlatmaya çalıştı.
Biz videoyu şu an kendi formatımız ile çektik, burada çok güzel öneriler geldi fakat daha yeni oturttuğumuz için bazı şeyleri ve böyle bir video bir an önce çekilsin diye önerilerde bahsedilenleri bu videoda gerçekleştiremedik. Eğer video biraz olsun etkileşime girer ve tepkiler alırsa bu tip videoları da çekmeye devam etmek istiyoruz ve bunu da buradaki önerilerde olduğu gibi İİBF/SBF mezunlarını da işin içine daha fazla dahil ederek yapmak istiyoruz.
Video ile ilgili bir diğer husus; video daha fazla ve yaptırımı olan gruplar tarafından izlenebilsin diye kısa tutmak arzusunda idik fakat sorunlar o kadar çok ki en kısa şekilde tutmaya çalışarak yine de uzun bir video çıkarmak durumunda kaldık. Kurgudan sonra süre daha da netleşir ama çekim sürecinden yola çıkarak söylemek gerekirse beklenilenden biraz daha uzun oldu video.
Umarız ki küçücük de olsa bir etkimiz olur ve bir şeylere dikkat çekeriz.