2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@herkesesu benim demek istediğim yakın zamanda yapılan sınavların çoğu açıklanmış yeni açılan linklerin sayıstay sonucu olabileceği düşüncesiydi.
-
@sneijder5 doğrudur gardaşım. Ben sadece bilgi vermek amaçlı söyledim . İnşallah hayırlısı ile senin dediğin gibi olur da hepimiz önümüzu görürüz
-
Ben bu cuma veya pazartesi diye bekliyorum ama açıklandı mı acaba diye de sürekli bir bekleyiş içindeyim
-
@herkesesu inşallah kardeşim bir an önce açıklansa hepimiz için iyi olur:)
-
Dünden bu yana açılan tüm linkler doldu sadece 15782 nolu link açık bence bu link üzerinden açıklanacak ama açıklanacağı tarih ne olur onu tahmin edemiyorum.
-
@g-uzmanı arada iptal olmuş olabilir mi o link çünkü genelde ertesi gün açıklanıyor link açıldıktan sonra ayrıca sayısal veriler için ayrı link gerekir mi tek link yeter mi
-
@hakimadayı06 15781 nolu link YKS sınavı sonrası kamuoyuna paylaşılacak sorular için açık şuan ve bu link te yaklaşık 3 gün önce aktif hale geldi sınav sonrası dolacak 15782 ise şahsi tahminim Sayıştay sonucu olarak görüyorum sayısal veri için link açılmasına gerek yok çünkü sayısal veri yok bu sınav için.
-
Heyecan dolu günler başladı. Allah'tan hayırlısını diliyorum
-
Arkadaşlar bekleme heyecanı sürerken konuyu başka bir yere getireyim ben Değerlendirmeyi nasıl yaparlar sizce ve ortalama ders bazında ne kadar yapanlar sıralamaya girer tahminleriniz nedir
-
@senior bende bunu merak ediyorum neye göre puanlıyorlar. Anahtar kelimeler falan mı var acaba
-
İktisat ve kompozisyonu merak ediyorum bende
-
Kompozisyon tamamen piyango vallahi İktisatta da basit keynesyen hesaplama sorusunda işlem hatası yapan çoktu bakalım puanlamada gidişata verecekler mi
-
@senior ayrı ayrı alan puanlarını görebiliyor muyuz acaba
-
@70mb cimere yazman lazım
-
@herkesesu hocam cimere 29 mayısta şansımı denemek amacıyla sınavın açıklanması ile ilgili bilgi talebinde bulundum, kaydedilen tek ilerleme ösym ye iletildiği:)
-
@70mb geçen yazilida öğrenen öyle öğrenmişti hocam. Ben denemedim ama
-
Hocam siz önceki yazılıya girdiyseniz yaptıklarınıza göre puanlamayı nasıl yapmışlar bir kanaat sahibi olmuşsunuzdur bizimle paylaşabilir misiniz
-
@herkesesu Hocam siz önceki yazılıya girdiyseniz yaptıklarınıza göre puanlamayı nasıl yapmışlar bir kanaat sahibi olmuşsunuzdur bizimle paylaşabilir misiniz
-
@senior hukuk çok kötüydü benim geçen sınav 30 falan almisimdir. Diğerleri iyiydi zaten sınavı 1 puanla kaçırdım . Bir de tahminim benim hatam gereksiz ayrıntıya girdim cevaplarda . O sebeple bocalamış olabilirim. Ki zaten tecrubesizdim ve doğru düzgün çalışma fırsatım da olmamıştı. Etrafımda önceki yaziliyi geçen de kalan da çok arkadaşım var. Sınavın değerlendirilmesine dair ortak kanaatimiz ; uzun da yazsanız kısa da istenilenin dışına çıkmayacaksin ve olabildiğince kpss kitaplarındaki gibi basit bir dille yazacaksin. Amiyane tabirle ilkel cevaplayacaksin :)) atıyorum 4t iktisat konu anlatımında ne varsa aynı o şekilde sade,anlaşılır ve detaya inmeden yazacaksın . Çünkü hiçbirimiz akademisyen değiliz ve sınavda iyi yazayım diye ayrıntıya gire gire yanlış şeyler yazabiliyorum. Bazı arkadaşlar istisna tabi,onlar bu işin kurdu olmuş ; hem ayrıntı hem güzel yazıyorlar . Oyleyseniz söylediklerimin disindasiniz benim çok yakın bir arkadaşım var mesela . Sınavdan çıktık, soruları konuşuyoruz morali baya bozuktu . İşte ne bileyim böyle az yazmış,bazı sorulara hiç cevap verememiş gibi gibi.. onun mesela hukuku çok iyiydi ordan kurtardı , kompozisyonda da tam istenileni Türkiye ekonomisyle harmanlayıp yazmış . İyi bir dereceyle mülakata kaldı . Bu gibi bir iki dersiniz cok çok iyi ,diğerleri de ortalama ve biraz altındaysa da geçersiniz diye düşünüyorum . Puan değerlendirmesine gelince ; ona puan verirler buna verirler diye fazladan puan eklemeyin. Adamın istediği doğru cevabı yazdiysan tam puanı alırsın bence direkt. Yok yarım yamalak yazdiysan açıkçası ben puan verdiklerini düşünmüyorum . Mesela ticaret hukukunda bu sene birinci soruda direkt kanunun 8 . Maddesini istedi . Gidip pejmürde bir şekilde cari hesap sözleşmesini yazarsan doğru düzgün puan vereceklerini sanmiyorum . Aynı şekilde geçen sınav ticarette madde3 e göre ticari işi sordu . Ben doğru yazdım zannediyordum ama madde3 ve madde 19 ikisini de yazmışım . Büyük ihtimal sıfır puan aldım sorudan. Bu iki soruyu örnek olsun diye anlattım . Demek istediğim alacağınız puanları hesaplarken en başta ÖSYM'nin sizden tam olarak ne istediğini ve sizin onu ne şekilde kağıda doktugunuzu göz önünde bulundurun; sonra benim gibi fazla fazla hesaplayıp ,sonradan uzulursunuz :)) son olarak bunlar benim ve arkadaşlarımın konuştuklarından sentezlediklerim. Hiç beklemediginiz yerlerden puan da alabilirsiniz; puanınız da kırılabilir . Allah hepimize hayırlısını versin . İyi geceler ..
-
Çok sağolun