Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğı Sınavı
-
@odtüsbky Valla teşekkürler sınava girmediğin halde en yetkili ağızdan öğrenmişsin. Bu zamanda sınava girip bilen adam bile ağzını açmıyor ya da lütfedip kurumu aramıyor. Telefonları açmıyor İKAD zaten. Sanırım sen de AB uzman yardımcılığını kazanmıştın meslek hayatında başarılar.
-
Mülakata giren arkadaşlar mülakat ortamından, sorulan sorulardan vb. kısa kısa bahsedebilir mi rica etsem. Teşekkürler ve başarılar.
-
Malum sitenin forumunda bir kullanıcı bugün şöyle yazmış;
"Dışişleri ile bugün görüştüm. Geçen sene ağustosta güvenlik soruşturmasına gönderdiklerinden daha cevap çıkmadığını, acilen personele ihtiyaçları olduğunu ve bu seneki aday meslek memurluğu soruşturmasının da bu şekilde bir daha ki seneye kalmaması için dua ettiklerini söyledi. Bilginize"
Pareto ve diğer duyum sahibi arkadaşların bir bilgisi var mı bu konuda hiç ? Hiçbir zaman açıklanmayacak herhalde
-
@jamesdean geçen sene Ağustos'ta hangi alımın soruşturmasını göndermişler merak ettim 15 Temmuz sonrası aylarca kendine gelemedi zaten bakanlık. Böyle duyumlara çok itibar etmemek moral bozmamak lazım. Bahsettiğimiz basit bir kadro değil
-
@jamesdean hocam 4 ay oldu henüz, henüz diyorum çünkü normal memurluklar için dahi 4-5 ay gibi bir sürede soruşturma tamamlanıyor. Geçen sene bahsedilen tarihte gönderilen soruşturmanın sözleşmeli sekreter alımı için olma ihtimali oldukça yüksek. Bu kadroya başvuran kişiler de genellikle yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları oluyor, yani soruşturması görece daha uzun sürebilecek kişiler diyebiliriz. MM dışında hemen ardından yapılan hatrı sayılır miktarda KİM alım süreci de başlatıldı ve bakanlığın sınav sorularını yayınladığı sayfada bu sınavlar 2016 sınavı olarak gösterilmiş. Bunun yanı sıra bakanlığın bu yıl içerisinde yeni bir sınav yapacağı da söylentiler arasında. Bu süreç tamamlanmadan yeni alım yapılamayacağı da aşikar. Biz kadar bakanlık da zor durumda kalacaktır sürecin seneye sarkması durumunda. Bu sebeplere dayanarak enseyi karartmamak için gayret edelim.
-
@vanim @giantsbane sağolun cevaplar için. Sayın Bakan'ın Temmuz-Ağustos ayında ikinci bir alım yapılacak şeklinde Ocak ayında yaptığı bir açıklama vardı. Acil ihtiyaçları da olduğundan ben bu kadar uzun sürmez diyordum ve YTB (2 ay) Kaymakamlık (3 ya da 3.5 ay) gibi kısa sürede sonuçlanabilenleri de görünce olabilir diyordum ama şimdi yıl sonu da açıklansa şaşırmam. Dediğiniz gibi beklemek lazım.
-
@jamesdean beklerken olası 2. sınava hazırlık yapmak gerekli mi o da bir başka mesele. Sınav sonucu bekleyenlerden fikir almak bu konuda faydalı olabilir diye düşünüyorum.
-
@jamesdean Malum siteden aynı arkadaş pazartesi günü de (ayın 24'ü) şöyle yazmış:
"Az önce yeniden Dışişleri Bakanlığı İnsan Kaynakları ile görüştüm. Mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve güvenlik soruşturmasının sonuçlanıp sonuçlanmadığını sordum. Cevaben: Tam süre verememekle birlikte çok kısa zaman içinde açıklayacaklarını belirtti.
"Çok kısa zaman içinde" ibaresinin yorumu size kalmış.
Saygılar,"
-
Açıklandı. Benim olmamış. Kazanan arkadaş varsa içimizde tebrik ediyorum
-
İki yakın arkadaşım kazanmış, sınava girdiklerinden bile haberim yoktu Ben de yana döne mülakata kalan birilerine ulaşmaya çalışıyordum ortam, sorular nasıl diye. Komik oldu....
Listeyle ilgili konuşmak gerekirse ODTÜ ağırlığını koymuş. Herkese başarılar.