YTB 2019 Uzman Yardımcısı İlanı
-
@clash unutmak istediğim soru hocam.. Hatırlayamadım.. Çok deli ediciyidi
-
Siyah_cam
-
Uluslararası ilişkilerden hatırlanan soruları yazan olursa seviniriz. Türk dış politikası ve sosyolojiden soru geldi mi?
-
1000 küsur kişi girmiştir. Testte en başarılı 600 kişinin klasik kağıdını okuyup 120 kişiyi mülakata bırakacaklar.
Klasikte 7 konudan 2'sini seçip birini türkçe (60 puan) diğerini yabancı dilde (40 puan) kompozisyon yazmamız istendi.
-
@barocan sosyolojiden vardi ve yorum ağirlikli bir kaç soru vardi. En Uluslararasi iliskilerden aklima gelenler: fransa'nin çevreleme politikasi, bretton woods sisteminin amaci, sscb'nin azeri katliami, turksoya en son üye olan ülke, uluslararsi hukukun asli kaynaği, fransiz ihtilali sonucu vs..
-
@clash hocam oradaki karışıklık ardışık olarak a-b-c ballarını yemiştir ifadesiydi bence çıkan herkes bunu konuşuyordu. 5 dakika soruya baktıktan sonra b-a-c, c-a-b ya da c-b-a gibi dizilimlerin de ardışık olduğunu fark ettim. Balların ismini hatırlamadığım için a, b ve c diyorum.
-
@winteranfang evet bal sorusu.. ayçicegi, ihlamir ve lavanta nin ard arda olduğu yaziyordu ama kastedilen herhangi sekilde aralarina başka çesit girmemesiydi..
-
Suriye ile ilgili üçlü zirvenin ilki sorusunda şıklarda Rusya var mıydı ? Hatırlayan var mı
-
@ghamul1 cevap Kazakistan olacaktı dimi?
-
@ghamul1 evet. Astana sureci olarak bilinir. Astanada kazakistanda.
-
Sizce sonucları açıklamaları ne kadar sürer arkadaşlar? sinava 1000 kisi girse de 600 kagit okuyacaklar, bir ayı bulmasa bari.
eleme sınavı cok zevkliydi bu arada (o ayı bal sorusu hariç), soruları hazirlayanları tebrik ederim.
-
@altairtyraen önceki sınavda 140 adayın sınavı 3 haftada okunmuş, buradan bir çıkarım yapılabilir.
-
Daha önceki sınavların sorularının burada paylaşılması benim çok işime yaradı. Faydası olur diye paylaşıyorum, benim aklımda kalanlar:
Muhakemetul Lugateyn yazarı
Kırımlı şair
Beyaz gemi yazarı
Türkiye AB süreci
Türkiye Batı Avrupa ilişkileri
Ülkeler ile yapılan işçi anlaşmaları ve yılları
Hangi ülke ile işçi anlaşması var ama Türk nüfusu daha çok mülteci olarak göçmüş
Kültürel görelilik-etnosentrizm
Pozitif özgürlük-negatif özgürlük
Vaka analizi-tümdengelim-tümevarım
Diaspora ile ilgili hangisi yanlış?
Almanyadaki işçilere ne deniyordu?
Kara Ocak katliamı
Parlamento kararı olmayan
Birinci kuşak haklar -
Soruları akıllarında kaldığınca paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. İnşallah herkes için hayırlısı olur.
-
@barocan tanım verip NSU cinayetlerini sordu. Şıklarda solingen faciası da vardı çeldirici olarak. İdare hukuku ve idari yargı hukuku gelmedi. 2 anayasa hukuku sorusu vardı. Uluslararası ilişkiler mezunları rahat geçer bence. Matematik olarak sözel sayısal mantık soruları vardı.
-
@islimbot idare de vardı. Bedelsizlik, eşitlik vs. şeklindeydi ve çok karmaşıktı.
-
Tabi bu tür sınavlarda hukuk, ekonomi ve sosyoloji gibi alanlarda da güncel bilgilerimiz ölçülüyor ki bu da olması gereken şey bence. Neticede ülkenin dışişleri gibi çalışan önemli bir kamu kurumuna bürokrat adayları alınacak. Kompozisyon soruları da dil konusundaki hakimiyeti ve kullanma becerisini ölçtüğünden sınavın önemli bir aşamasını oluşturuyor.
-
Ulus. mezunu olmayan biri olarak geçen sefer ki testi rahat geçmiştim, bu sefer zorlandım.. Herkesin hakkında hayırlısı..
Apartheid - mavi kart...'da benden olsun..
-
Almanya’ya işçi olarak değişik ülkelerden giden ilk kuşağa Almanca şekliyle Gastarbeiter deniyordu ki şıklarda varmıydı bilmiyorum
-
@ghamul1 Apartheid Güney Afrika’da zenci halka uygulanan ayrımcılık ve tecrit politikası. Güzel soru aslında