Çin'den Getirilecek Aşı Hakkında
-
@varol hahah twitterde mRNA teorileri üreten bir kitle var acayip esrarlılar DSÖ pfizer bill gates falan hikaye:))
-
@siyasalllııı dinledim o hikayeyi, anladigim mRNA uretim tekniginin kisa vadede etkili fakat uzun vadede ne gibi sonuclar vereceği bilinmiyormuş, ineaktif uretim teknigi kisa ve uzun vadede yan etkisi diger üretim teknigine gore daha azmis hatta yok gibi bişeymiş. O yuzden Çin'den almisiz asiyi, onlar ineaktif üretiyomus. ineaktif ve mRNA olayını bilim adami olamadigim icin bilemiyorum tabi. Bize düşen, "yalniz güzel hikaye" demekten öte geçmiyor ne yazik
-
@varol evet alanımız olmadığı için bilmiyoruz. Bugüne kadar yıllar süren çalışmalarla cansız virüslerle üretilen aşıları kullandık hep. Çin’in ürettiği aşı zaten her zamanki gibi alışık olduğumuz aşılardan. mRna gibi canlı bir virüsten yapılan aşının doğuracağı sonuçlardan insanlar “bilmediği” için korkuyor zaten. Ha evet tabiki tıp teknoloji gelişti bi yolunu bulmuştur efendiler. Ama etkileri net şekilde ortaya konana kadar bilinmediktense bilindik olanın faydası daha yüksek olacaktır diye düşünüyorum.
-
@scofieldmustafa hakkımızda hayırlısı hocam, izleyip göreceğiz.