Biontech ve Sinovac tercihi
-
İkisi birbirinden hem koruyuculuk bakımından hem de teknoloji bakımından farklı aşılar. Bu konuda neler biliyorsunuz? Hangisini seçeceksiniz?
-
Ben biontech seçicem şu aşamada gönlüm hem eski tip asi olsun hem güvenilir olsun diyor Cin bunu karşılamıyor. Ama bana gelene kadar Rus asisi gelirse onu seçerim hem eski usul hem de verileri Lancette yayınlandı.
-
@gürkan35 Biontech'in uzun dönemli dna da bir yan etkisi yaratıp yaratmayacağı belli değil. Bu konuda bilgi edinemedim. Beni endişelendiren bu biraz.
-
Aşılar DNA'mızı Değiştirecek Mi? | mRNA Aşıları Nedir? | Covid-19 Aşılarının Tüm Bilinmeyenleri
https://www.youtube.com/watch?v=T9Nvi3rUCecBiontech (Alman) Aşısı vs Sinovac (Çin) Aşısı | Hangi Aşıyı Tercih Etmeli?
https://www.youtube.com/watch?v=c38bX1xDOD0 -
@onuktekin Çin firması aşı göndermeyi kesti. Artık sadece alman firması aşısı var diye biliyorum. Aslında aşı olmamak en iyisi de bir müddet sonra aşı olmayanları ülkeye almayacakları(EU başladı bile )için aşı olmak zorunlu gibi bişey olcak.
-
CoviVac aşısı düşünüyorum ama Avrupa Birliği'nin tanımaması sebebiyle mecburen Moderna veya Biontech-Pfizer yaptıracağım.
-
@stepbystep Sinovac devam ediyor. Sorun aşıldı sanırım. Randevusu var şu anlık. Bu durumu aşmanın daha iyi bir yolu yok ne yazık ki. Aşı belli süre sonra zorunlu tutulmaz gibi geliyor.
-
@blueberry Rus aşısı değil mi? mRNA ile bilindik aşı arasında kalıyorum ben. Sinovac'a daha yakınım şu an.
-
@onuktekin Hocam aşılar dnaniza girip değiştiremezler. Eğer dna asi ile bu kadar kolay degistirilebilseydi dna bozukluğu olan kansere çözüm olurdu. Aşılar düşündüğünüz gibi uzun vadeli etkide yapmazlar en fazla 3 5 ay içinde etki yaparlar yan etki olarak. Sadece Israilde bir çalışma var biontechin gençlerde kalp kasında sorun yaşayabileceğine ilişkin o araştırma da devam ediyor. Daha sonuç yok. Avrupaya gitme hayatınız varsa biontech vurdurun. Abd başkanı g7 turuna çıktı cine baskiyi arttırmak için anlaşabilirse uzun süre çin aşısının avrupada ve abd de kabul edileceğini düşünmüyorum.
-
@gürkan35 Evet çok araştırmamıştım. Sanırım öğrenci olduğum için aşı hakkı verilmiş. Dün detaylı araştırmaya başladım. Teşekkür ederim bilgiler için. Biraz daha bakayım en iyisi. Çin aşısını neden istemiyorsunuz dostum?
-
@gürkan35 Prof Mehmet Ceyhan "AŞININ MİYOKARDİT YAPTIĞI İDDİASI DOĞRU DEĞİL
Aşı kararsızlığını körükleyen ve gerçeği yansıtmayan bu haberler yapılırken, keşke konunun uzmanlarına danışılsa. Miyokardit sıklığı 5 milyon aşılananda 62, yani 100 binde 0,3; genel toplumda 100 binde 10-20, COVID’de yüzde 5’e yakın" demiş tivitinde. https://twitter.com/mehmetceyhan23/status/1386930328229621766 -
@onuktekin Evet rus fakat tek dozluk ölü virüs bu. Biontech-Pfizer canlı virüs. SinoVac gibi aşı fakat tek dozluk. Yine de kontrol edeyim tekrar, yanlış bilgi olmasın. Aşıyı Türk İlaç üretiyor burada.
-
@onuktekin Içe çok fazla kapalı bir ülke veri toplanmasına bile izin vermiyor. Verileri Lancette yayimlanmadi bu asiyi vurulan Şili de işler ıyi değil falan.
-
Rus Sputnik V aşısı da gelmiş.
-
Biontech'de karar kıldım. İşin ticari yönüyle ilgili bir korkutma mı gerçek mi bilmiyorum ama yeni mutosyanda Sinovac başarılı olamayacak deniyor.
-
@onuktekin Sputnik de fena değil.
-
@blueberry Biontech oldum hocam artık. Gördüğüm araştırdığım kadarıyla koruyuculuk açısından en mantıklısı Biontech.
-
25 yaş üstüne aşı randevuları açıldı. SMS geldi telefonuma hemen randevu aldım. Aşı olmak isteyenlerin bilgilerine.
-
@stepbystep Sadece Biontech ve Sinovac var. Sputnik V gelse iyi olurdu.
-
@blueberry Aynen hem eski usul hem de koruyuculuğu yüksek