2024 YILI KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
arkadaşlar selamlar türkiye ekonomisi için önerebileceğiniz güzel bi kaynak var mı?
-
Elimde bir kaç kaynak var da. Kararlı bir şekilde sınava hazırlanmak isteyen ancak kaynak temininde maddi olarak zorlanan bir arkadaş bana ulaşırsa verebilirim.
-
Merhaba, sınav için duyumu olan var mı?
-
Kaymakamlık sınavı pek popüler degil galiba artık. Pek bir yorum gelmemiş, telegram gruplarına mı gitti millet anlamadım.
-
8 Aralık…
-
@safiTÜRK69 tahmin mi hocam yoksa bir kaynaktan mı
-
@safiTÜRK69 8 aralık ihtimal dışı bi tarih
-
Şu an için ihtimal dışı değil ama bu hafta ilanın gelmesi gerekir. Tabi süre olarak diyorum.
-
@Kethüda hocam kanun duzenlemesinin meclisten geçmesi gerekiyor ilan gelebilmesi için.Şuan için taslak çalışma dahi olmadı en iyi ihtimal aralık sonu olur yani sınav
-
@safiTÜRK69 hocam bu ihtimal biraz düşüyor gibi. Var mı duyumunuz, bilginiz?
-
5 yıllık kaymakamlık serüvenimde hiçbir dönem bu grubu bu kadar sessiz görmedim
-
Alınan son bilgilere göre aralık ayının sonlarına doğru sınavın olacağı. Tabi bu bir duyum
-
Aralık ayının sonunda olacak diye konuşuluyor inşallah olur da ancak 28-29 Aralık Sayıştay'ın sınavları var. 21-22 Aralık tarihlerinde ise hakimlik sınavlarının olacağı konuşuluyor. Hadi diyelim hakimlik sınavları 14-15 Aralık tarihlerinde yapıldı. 21-22 Aralık tarihi boşa çıkıyor ama Bir de bölüm düzenlenmesi konusu var, önümüzdeki hafta da meclisten geçmezse aralık ayında sınavın yapılma ihtimali çok çok azalır.
-
İlan ile sinav tarihi arasında kaç gün var ortalama? Mesela kanun teklifi 3 hafta veyahut 2 hafta sonra meclisten geçti diyelim sınav 2025 e mi kalıyor ?
-
35 yaş kardeşlerimiz için bir çalışma yapmak gerekir.Kesin olmamakla birlikte duyumlar sınav olacağı yönde tahmini sayı 77.12 arkadaşımızda 2023 sınavında ki ek mülakata girecek ve 3 kişi ile baraber yaklaşık 80 kişilik bir alım bekliyorum.Malesef içişleri bakanlığı çok gevşek davrandı rahatlıkla çıkarabileceği kanunu yani düzenlemeye çok öteledi.Sınav takvimi sıkıştığı için 35 yaş arkadaşlarımız için artık son düzlüğe giriyoruz.Şu an uygun takvim 14-15 Aralık ve 21-22 Aralık onun içinse önümüzdeki hafta veya en geç diğer hafta yani 10-15 gün içinde kanun geçip ilan gelmesi gerekir.Yoksa olay direk 2025 başına sarkar sınav yapma iradesi devam ederse Ocak-şubat civarı sınav olabilir.
-
Maalesef ki bakanlığa yakışmayan bir tutum keşke bakanlık bir teamül oluştursa belirlilik olsa insanlar hayatlarına ona göre planlasa bu belirsizlik ortadan kalksa.Örneğşn Kasım ilk haftası yada ekimin 3.haftası gibi sayıda bir yıl 60 olur bir yıl 80 olur bir yıl 100 olur.Bu belirsizlik gerçekten kalkması lazım bakanlık yetkilileri bunu anlaması lazım gerçekten zor değil.Bunca insan boşuna sınav olacak mı olmayacak mı veya farklı çabalarla vaktini harcamaması gerekir.İnşallah ilerleyen süreçlerde yetkililer böyle bir durumu dikkate alırlar.
-
8 Aralık ihtimali ortadan kalktı gibi.Bu haftada ilan gelmezse sınav 2025 yılına kaldı diyebilir miyiz artık?
-
15 de kalktı hocam maalesef artık,21-22 de bugün öğrendiğimize göre hakim savcılık için ayrılmış en geç haftaya ilana çıkacaklarmış.Ne yazıkki 2024 için artık durumlar çok zor gözüküyor.Yeterli baskı kurulup kanun geçmesini sağlayamazsak korkarım ki Ocak şubatı da öteleyebilirler.O yüzden imkanı olan kardeşlerim sosyal medyada çok ufak vaktini ayırıp farkındalık oluşturmak için destek olabilirler.
-
Artık 2025'in ilk aylarına odaklanalım. Fazla gecikmeden en geç şubat ayında yapılsa bari.