Arkadaşlar Merhaba,
Bir çok fakrlı formu gezdim ancak sorumun cevabını bulamadım. Bilen birisi var ise cevaplarsa memnun olurum.
Çıkan yeni kanun ile birlikte bildiğiniz üzere yüksek lisans öğrenim hakkımız devam ederken (2014 kayıtlıyım) tecil süremiz sonlanıyor ve bir daha öteleme yapılamıyor.
Bu noktada tezsiz yüksek lisansa kaydolacağım. Ancak tezli yüksek lisansımda tez aşamasında olduğum için kayıt sildirmeyeceğim. YOK acısından tezlinin yanında tezsize kayıt olabiliyoruz. Ancak askerlik konusunda askeriye tezsiz yüksek lisansa kayıt olduktan ve okul askeriye kagıt gönderdikten sonra buna göre 1-1,5 yıl öteler mi? Yoksa tezli yüksek lisans kaydımın silinmesi gerekir mi bunun için. Mantık olarak beklememesi gerekir gibi geliyor, sonucta suan tezli yüksek lisans tecilim bitti ve yararlanamıyorum, yökte tezlinin yanında tezsize kayıt yapabilme hakkı tanımıs, okulda kayıt yapılan belgeyi gönderince yaparlar diye düşünüyorum, ancak emin olmak adına sizlerden tecrübe edene, bilen var ise yazarsa cok memnun kalırım.
İyi Günler.