Mart ayında yazmıştım. Hazineye ingilizce bilmeyen giremez diye. Üzülen ve bana kızan arkadaşlar olmuştu.
Bu kurum artık hazinenin de dahil olduğu birimlerden oluşan bir kurum. Maliye değil yani. Hazine tarafında ingilizce bilmeden çalışamazsınız adama gülerler sürekli uluslararası kurumlarla koordineli çalışıyorsunuz. Dünya bankasından oecd’den birileri aradığında, telekonferanslara katıldığınızda ya da yurtdışına tek başınıza görevlendirildiğinizde ne yapacaksınız?
70 yds bir ölçü mü diyeceksiniz Hazinedekilere sorsan gönül ister ki 90 yds istensin ama eğitim kalitemiz belli 70 yds alanı bile bulmak zor. O yüzden 70 Yds alana en azından ingilizce anlıyor denilerek alınıyor.
Hazine uzmanlığı gereksiz İstihdam kasma yeri değil ingilizcesi olmayan guy vmy vb. Bişey olabilir ama hazine uzmanı olmasın. İstanbulda çalışan birimler borçlanma genel müdürlüğü (yabancı yatırımcıdan borçlanılıyor çoğunlukla) ve finansal piyasalar genel müdürlüğü onlar da çoğunlukla uluslararası kuruluşlarla istişare halinde Yds olmadan oralarda nasıl ve ne şekilde çalışacaksınız?
Adama gülerler arkadaşlar. Bu arada bu ilan dolmaz evet zaten amaç da doldurmak değil. Şu an istanbul’da toplasan 60 kişi ancak çalışıyor. 60 kişinin yanına 500 kişi zaten gelemezdi muhtemelen istedikleri kişileri (Nasıl bir kriter beklediklerini bilemiyorum) seçebilmek için açmışlar bu ilanı ama yine de yds’si olan daha doğrusu iyi ingilizcesi olan ya da ingilizcenin yanında bir kaç dil bilen arkadaşların ciddi bir avantajı olacaktır keza istanbuldaki genel müdürlüklerde mevcut personelin önemli çoğunluğu bir kaç dil biliyor.