Merhaba. 2018 sayıştay başlığında kaynak tavsiyesi soran arkadaşlar vardı. Şu ana kadar iki yazılı sınava girdim yani çok tecrübe sahibi sayılmam bu nedenle kimseye tavsiye vermek haddim değil ama yine de bir fikir verir,belki bir faydası olur diye yazmak istedim. Ilk olarak eleme sınavı için kpss kaynakları yeterli oluyor. Yazılı sınav için; makro mikro iktisat için erdal ünsal kullandım kpss çalışırken de erdal ünsal ı kullanmıştım. Para banka için tetra ve yasin çoban ı birlikte kullandım. Maliye için analiz maliyeyi kullandım ama hiç memnun değildim,zaman dardı başka kaynak alıp calışmak risk olacağı için analizden devam etmiştim, sınavda en çok maliye zorlamıştı beni.Tvs ve vergi hukukunu nurettin biliciden çalışmıştım. Anayasa için o sıra değişiklikleri işlemiş olan çok fazla alternatif kaynak yoktu themisi almıştım fena değildi bence. Idare için dershane notlarını kullanmıştım bu arada dmk sormayı seviyorlar sanırım, dmk yı es geçmemek gerektiğini düşünüyorum. Medenî ve borçlar için turgut akinturk ü kullandım anlatım sade güzel ancak bu tür kurum sınavları için uygun kaynaklar değiller, tavsiye etmem. Seçmeli olarak ticaret hukuku seçmiştim ayşe sarıca yı kullandım, çok tafsilâtlı sorular sorulmuyor ticarette anladığım kadarıyla.Ben muhasebe ile uğraşmayı sevmediğimden ticaret seçmiştim. Kompozisyon için makaleler okumuştum çeşitli kaynaklardan. Bu konuda tavsiyem merkez bankasının sayfasının da incelenmesi gerektiği şeklinde olur. Belirttiğim gibi haddim değil böyle uzun uzadıya yazmak,haddimi aştıysam da affola. Herkese kolaylıklar dilerim.
yorgun tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Çok şükür mülakattayım ben de. En çok hak eden 225,en çok hak eden 135 derken en çok hak eden 45 e geldi sıra. Allah en çok hak eden 45 e nasip etsin.
-
RE: 1 yıl sonraki kendine not bırak
Sahicilik cephesini terk etme, kendi öyküne sahip çık.
-
RE: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
Kurumu aradım, bugün ilk defa birkaç kişinin evrakları gelmiş, ankara'da ikameti olan 22 kişi varmış onların gelmemiş henüz,ne zaman gelir bilemiyoruz dediler.
-
RE: 2019 YDS / e-YDS Hazırlık Platformu
@depresifkiz sadece yds den iyi puan almak için sınavın tekniğini anlatan kitaplar var hocam irem yayıncılık vs. Bunun dışında okumalar yapmanızı tavsiye ederim internette pek çok site var ilgi alanınız ne ise mesela science daily diye bi site var pek çok konuya dair makaleler güncel araştırmalar vs var. Ben yds için gramer çalışmak yerine kelime öğrenimi ve okuma yapmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Yine çıkmış sorularla pratik yapmak iyi olur bence.
-
Çok şükür içerdeyiz, hayırlı olsun hepimize arkadaşlar:))
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Çok şükür. Allah kötü niyet sahibine hicbir zaman fırsat vermesin,herkese emeğinin karşılığını versin.
-
@hegia-sophia ben aradım ama kurumunuzu arayınız, bilgi veremiyoruz demişlerdi.
-
Kurumu aradım bugün açıklanacak gün içinde dendi,bakalım.
yorgun tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2020 REKABET KURUMU UZMAN YRD İLANI
@kalendermeşreb cevaplarınız nasıldı ya 50 puanlık soruya 2 cümle yazmakla gecistirmek olmazdı bence ama öyle oldu..
-
@kalendermeşreb tüketici rantını ve dara kaybı ele geçirmek şeklinde biseylerdi onun cevabı bence..
-
@simer93 soruları hatırlıyor musunuz peki hocam
-
@pakilips sizlerde puan dağılımı nasıldı hocam her soru kaç puanlikti
-
@choosemyself geçen sene ayrıýdı diye hatırlıyorum yine 65 almak gerekti..soruları hatırladığımız kadar yazsak iyi olurdu
-
@yorgunasker sınav sizce nasıldı? bu sene asbü ye verilmiş geçen yıl test ve klasik seklindeydi
-
@siyasalcowfest adli sicili e devletten kabul ediyorlardı diğer sorduğunuzu da ederler diye düşünüyorum.
-
@siyasalcowfest google a sağlık beyan formu yazdığınızda çıkan formlardan birini kuruma uyarlayıp doldurabilirsiniz. Gvs formu kurum sayfasında vardı onu da ordan alabilirsiniz ama tek sayfaya sığacak şekilde doldurmanız isteniyordu.
-
@hegia-sophia arayayım bir,sağolun teşekkür ederim.
-
@hopelessjobless anladım teşekkür ederim bilgilendirme için sağolun.