TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. sczdmr
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 5
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

sczdmr

@sczdmr

0
    İtibar
    114
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

sczdmr Takip etme Takip Et

sczdmr tarafından gönderilen son iletiler

• RE: kızılay personel alımı 2019

Arkadaşlar selamlar, Öncelikler sınava giren arkadaşlara geçmiş olsun.

Flebotomist sınavına giren arkadaşlar sınavınız nasıl geçti?

Geçen sınavdan farklı yapmışlar bu sefer. Önceki sınavda Sayısal-Sözel-Soyut Kavrama için ayrı ayrı 20soru/20dk ydı bu sefer Sayısal-Sözel-Soyut Kavrama için tek seferde 60soru/60dk yapmışlar. Bence önceki daha iyiydi her alandan soruları görebiliyorduk. Yeni yapılan sistemde Sorulan 60 sorunun 50 sini yapmak imkansız gibi bir şey çünkü soruların bir kısmını süreyi yetiştirip göremiyorsunuz. Ben soyut kavrama sorularını kısa sürede yapıyorum ancak bu soruları en sona atmışlar sadece 2 tanesini görebildim onlarıda 30 saniyede çözdüm ve test bitti. Yani benim gibi olanlar için bence haksızlık gibi bir şey oldu.

Genel kültür soruları basitti. Bölüm sorularıda bir önceki sınavda da dediğim gibi karmaşık zor sorular vardı.3-4 tanesini bakar bakmaz yaptım. Ancak geri kalanlarda bayağı bir düşünmem ve kafa yormam gerekti.

KPSS B içinde yayımlandı
      S
      sczdmr

@hemsiremerve Laboratuvar Teknikerlerinin Kan alma yetkisi vardır. Bu yüzden bir Laboratuvar Teknikeri hem Kan Merkezinde Laborant olarak hem de kan merkezlerinde ve Kızılay ın gezici kan alma ekiplerinde Flebotomist olarak çalışabilir. Hemşireler sadece Flebotomist olarak görev alabiliyor.

Özgeçmişimde 5 ilde çalışabilirim dedim. Ankara da vardı ama önceliğim Ankara değil. Açıkçası şuan için neresi olursa olsun düşüncesindeyim.

KPSS B içinde yayımlandı
      S
      sczdmr

@ozlembstndr Aynen öyle... Bakalım umarım aynı soruları sormazlar. Şu şekilde iptal etmeselerdi sınav benim için çok iyi geçmişti.

Alan bilgisi soruları benim açımdan 2-3 soru haricinde iyi bir laborantın yapacağı sorulardı. 2-3 soruyu da kan merkezinde çalışan birisi rahatlıkla yapabilir. Soruları yazmak sıkıntı çıkartacağını düşündüğümden yazamam malesef ama sadece şunu diyebilirim sorular direk kan merkezi laboratuvarına yönelik sorulardı. Kan Merkezi stajına çıkmış ve stajı düzgünce yapmış birisi en az 8-9 soruyu yapar.

Pit testi başlangıcında yazan uyarıya göre soruların sınavı yapan kurum/firma haricinde yayınlanması yasak. İnternetten Pit testi diye araştırma yaparsanız bir sınav olmadığı anlarsınız. Pit testi kişilik ölçen bir test. Yani çok kasılacak bir şey değil. Yanlış cevaplar verip kurumu kandırmaya çalışmak yerine doğru cevapları vereceksiniz sadece.

Son olarak benim gibi sınavın hepsini tamamlayanlarda değerlendirmeler kısmında durum da ne yazıyor acaba ? bende "Tamamlandı" yazıyor. İptal ile ilgili bir ibare yok.

KPSS B içinde yayımlandı
      S
      sczdmr

Genel Yetenek (Sayısal) testi haricinde diğer soruları sistem sıkıntısı çekmeden tamamladım. PiT testinide yaptım. Şimdi Mektuplara girip bakıyorum sınav ileri bir tarihe ertelendi diyor... 3 saattir bilgisayar başında boşuna soru çözemeye uğraştık...

KPSS B içinde yayımlandı
      S
      sczdmr

Arkadaşlar Merhaba, forumu ilk defa Kızılay’dan başvuruma sınav daveti cevabı gelince internetten görüp fark ettim. Samimi bir ortam olduğu için bende yazmak ve sorularımıza cevap bulmak istiyorum açıkçası.
      Ocak 24 te Flebotomist / Laboratuvar Teknikeri kardırsana başvuru yapmıştım. Bugün 17:18 de sınav davet Mektubu aldım. Cumartesi önleme sınava gireceğim. Ne sorulacağı ile ilgili fikri olan var mı? Alan veya kişilik haricinde tutup Türkçe matematik sorulması saçma olur diye düşünüyorum.
      Başvuru yapan be benim gibi olan herkesin Allah yardımcısı olsun.

KPSS B içinde yayımlandı
      S
      sczdmr