Geçen yılki ilanda 65 puan şartı vardı ve puan türleri farklı farklıydı; bu yıl geneline P3 60 puan şartı getirilmiş. YDS şartından dolayı mıdır nedir, geçen yıl puanlar taşra yerlerde 65'e kadar inmişti, bu yıl da aynısı olabilir. Mülakat da çok zorlayıcı değil. Mesleki sorular sormuyorlar, güncel olaylardan ilerliyorlar. Geçen yıl seçim zamanı olduğu için seçim tarihini sormuşlardı; onun dışında kendinden bahsetmeni istiyorlar ve bir kısım da İngilizce konuşma üzerine geçiyor. Ama tam olarak bir adaydan ne istediklerini anlayamadım, 2013'ten beri Satın alma, ithalat ve ihracat alanlarında özel şirketlerde edindiğim bilgilerden bahsettim kendilerine, İngilizce konuşmamı da çok beğendiklerini söylediler ama sonuç olumsuz oldu malesef. Mülakatta üç kişi oluyorlar, biri sizden yanaymış gibi görünüyor, bir diğeri sizi batıracak sorular sormaya çalışıyor, diğeri ise tamamen nötr durmaya çalışıyor; böyle bir strateji üzerinden ilerliyorlar mülakatta. Ayrıca, üniversite sınavından tutun bütün aldığınız puanlara kadar sorup yorum yapıyorlar, düşük aldığınız olursa(onlara göre düşük olan) neden düşük aldın, neden tekrar girmedin gibi şeyler soruyorlar. Sanırım her anlamda etkilemek gerekiyor onları...
Schenker91 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: BOTAŞ Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2020
-
RE: STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
Merhaba arkadaşlar, bir önceki sınava İşletme bölümünden girmiş biri olarak sınav hakkında hatırladığım kadarıyla biraz bilgi vermek istedim. Öncelikle 10 soruluk İktisat soruları herkesin yapabileceği seviyede kolay sorulardı; enflasyon, fiyat vb. şeylerin tanımları üzerinden sorular sorulmuştu. Sorular kısaydı ve KPSS formatında değildi bence. Sanırım sınava giren herkes soruları KPSS formatında sanıp o şekilde çalışmıştı, o yüzden sınavdan geçen kişi sayısı çok azdı, İşletme bölümünden, ben de geçemedim sınavı. Sınav Ankara Üniversitesi tarafından yapılmıştı. Bu arada İşletme bölümü 70 ile kapatmıştı. Geçen sene başvurduğumda 955. sıradaydım, bugün başvuru yaptığımda 255. sıraydı; heralde geçenkine göre başvuru sayısı daha az olacak.
Schenker91 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: BDDK Uzman Yardımcılığı ve Bankacılık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
Merhaba arkadaşlar; İdari Uzman yardımcılığı soruları da mı klasik oluyor?
-
RE: STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
Merhaba arkadaşlar, bir önceki sınava İşletme bölümünden girmiş biri olarak sınav hakkında hatırladığım kadarıyla biraz bilgi vermek istedim. Öncelikle 10 soruluk İktisat soruları herkesin yapabileceği seviyede kolay sorulardı; enflasyon, fiyat vb. şeylerin tanımları üzerinden sorular sorulmuştu. Sorular kısaydı ve KPSS formatında değildi bence. Sanırım sınava giren herkes soruları KPSS formatında sanıp o şekilde çalışmıştı, o yüzden sınavdan geçen kişi sayısı çok azdı, İşletme bölümünden, ben de geçemedim sınavı. Sınav Ankara Üniversitesi tarafından yapılmıştı. Bu arada İşletme bölümü 70 ile kapatmıştı. Geçen sene başvurduğumda 955. sıradaydım, bugün başvuru yaptığımda 255. sıraydı; heralde geçenkine göre başvuru sayısı daha az olacak.
-
RE: KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2020 ALIMI
@2kaiserproblem Evet işçi alımlarında daha hızlı oluyor, daha önce Botaş'tan ve Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan gördüğüm kadarıyla. @MiraKar Siz bir önceki alımları kaçırmıştınız sanırım, yanlış hatırlamıyorsam; bu sefer başvurdunuz öyleyse.
-
RE: KPSS A İşletme Hk
Sanırım bu yıl başında Cumhurbaşkanlığı Strateji Uzman yardımcılığına da p25 ile başvurmuştum İşletme bölümü için.
-
@2kaiserproblem Umarım tahmin ettiğin gibi olur. Alan puanlarıyla ilana çıkıldığı zaman düşük kapatabiliyor ama p1 ve p3 istediklerinde genelde yüksek kapatıyor. Bakalım, hayırlısı. Belki bugün nihai liste onaylanırsa mülakata kalanları açıklarlar.
-
En az bir yıl deneyim isteyen Büro memuru ünvanına başvuran var mı? Genel olarak bölümler kaçla kapatır, fikri olan?
-
@limonagaci ilk defa bu sene öyle bir ilan gördüm Botaş'ta; geçmiş yıllarda şehri muallakta olan bir ilan çıkmamıştı iibf için
-
@limonagaci sanırım bunu İstanbul'un geçtiği ilandan dolayı soruyorsunuz, çünkü hangi ilde çalışılacağı belli olmayan ilan sadece o var
-
@paşabey sistem yüksek olanı alıyor.