Gerçekten ne yazacağımı çok bilemeden bu satırları yazmaya başladım ; ilk önce kaybeden dostlara geçmiş olsun diliyor daha iyilerinin en hayırlı zamanda hakların da gerçekleşmesini diliyorum.Kazanan dostları tebrik ediyor meslek hayatlarında başarılar diliyorum.Çok şükür Rabbim bu mesleği icra edebilme şansını bana da verdi.Gerçekten zorlu bir süreç oldu 11 mülakata girmiştim ve 9 unu kaybetmiştim ; bu mülakatların içinde teftiş ve merkez kadronun da olduğu mülakatlar da vardı taşra kadrolarda.Puanlarım da Elhamdulillah hep yüksekti.Elim de SGK ve KOSGEB kalmıştı.Çok şükür Rabbim en güzel zaman da müjdeli haberi almamı nasip etti. Dostlar biliyorum çok kaybettim ,sabır etmek zor teselli cümleleri fayda vermez çoğu zaman, fakat pes etmeyin; inanlar çalışanlar bir gün İnşAllah hakketiği yere gelecekler.Selam olsun tüm emek veren KPSS yolcusu dostlara en hayırlı kısa zamanda güzel haberlerinizi forum da Hep beraber okumak dileğiyle...
![](/assets/uploads/profile/15617-profileavatar.png)
Vincent Gournay
@Vincent Gournay
“Laissez faire et laissez passer, le monde va de lui même! ”
Vincent Gournay tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
RE: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
Bu kadronun mülakatını hem KPSS hem kurum sınavı puanı yüksek sayılabilecek (2017) görmüş biri olarak 2018 de es geçtiğim bu kadroya bu sene de girmek niyetinde değilim.Eski puanlarım kadar yüksek olmasa da (88 e oldukça yakın )2-3 puan türüm var .Beklediğim mülakatlardan özellikle SGK denetmenliğinin açıklama ihtimali yakın görüyorum ve eğer bu sağlanabilirse puanların herhangi bir spesifik değerden bağımsız olarak düşeceğini düşünüyorum.İnşAllah benim de sonucum olumlu olursa bu sınava girmeyeceğim ve bu şekilde olan diğer arkadaşların da ayni şekilde davranacağını düşünüyorum.Sınavla ilgili de hatırladığım birkaç şey söyleyeyim ; ben işletme mezunu olarak sınav konularından daha uzak bir altyapı sahibiydim fakat mevzuat (mesela yabancılar kanunu) okuyarak ve aslan reyizin paylaştığı notlara da bakmıştık sanırım ; sınavı kazanmıştım.Konu dağılımı biraz geniş olduğu için sınav ilgililerine ilk başta KPSS alanını (hukuk iktisat vs.) garantiye alıp , (özellikle puanı kritik olanlar)sınava girme hakkını elde edince üstüne de diğer spesifik alanları çalışmalarını tavsiye ederim. Herkese başarılar..
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@Aslan-Reyiz valla helal olsun çok faydalı paylaşımlar fakat bu son paylaşımı indiremedim yandexe kayıt istiyo bi çözümü var mı (kayıt olmak dışında)
-
RE: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
Arkadaşlar ben de 88 e çok yakın olan çeşitli puan türlerindeki puanlarımla (başvursaydım gelir miydi tabi bilmiyorum) bu sınava hazırlanamayacağımı düşündüm için başvurmadım.Şimdiden listeye girecek olan arkadaşlara başarılar ;umarım puan bu kadronun olması gerek puan skalasını çok aşmaz ve en çok hakeden 45 kişi sonunda nihai listeye adını yazdırır.
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@arslanbey46 71.50 ‘ye mi düşüyor dostum netin; benim de 71,75 e düşüp 73,185 puan yapıyor sanırım.İnşAllah 70 le kapatır da baraj , 70 ve üstü forumdaşlarla gireriz mülakata
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Kolay gelsin arkadaşlar bu forumu uzun zamandır takip ediyorum sonunda kayıt olmak da nasip oldu.İlk iletimi de bu gruba yazmak istedim.Emek veren tüm forumdaşlara başarılar diliyorum benim de hedefîm en azından mülakat aşamasına gelebilmek.Hayırlı forumlar
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
Bölüm:işletme komisyon:2
Reeskont nedir ? SGK organları nelerdir? Tacir olmanın genel sonuçları? Vergi erezyonu ?
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
BİSMİLLAH deyip bu seneki sınav maceramıza başlayalım.Tüm dostlara başarılar.
-
@pabloescobarr benim şöyle bi düşüncem var kurumlar vergisi, işçi ücretleri artışı vb girdi artışları maliyet enflasyonunu tetikler ; eğer kurumlar vergisi artışı arz şokuysa işçi ücreti artışı da arz şoku ya da diğer maliyet enflasyonun nedenlerin hepsi arz şoku olur ki o zaman maliyet enflasyonu ile arz şoku kavramları aynı şeyi ifade eder ki bu doğru değil.Bence süpriz yani önceden tahmin edilmesi mümkün olmayan artış veya azalışlar arz şokunu ifade eder.Bu arada ösym ‘nin cevabı farklı olabilir ; ama bu akıllarımız da ki tereddütü götürmez.
Vincent Gournay tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
Dostlar sonuçlar hayırlı olsun. Kazanan dostlarımızı tebrik ediyor, benim gibi kaybeden dostlara da geçmiş olsun diliyorum. Her zaman söylediğim gibi hakkımızda ne hayırlı ise o olsun.Çalışmaya devam hepimize kolay gelsin.
-
Hakkımızda hayırlı olan ne ise o olsun İnşAllah.
-
Sıralamamız iyileşmiş. Hayırlısı olsun, bu soru bu sene hem sınav öncesi ve sonrası hem de mülakat öncesi ve sonrası gerçekten çok konuşuldu ve kendinden bahsettirmeye devam edecek anlaşılan.
-
Dostlar ancak müsait olabildim. Bölüm işletme ,sorular : 1- vergilemeyi sona erdiren durumlar ve zamanaşımı süreleri( tarh ve tahsil ) 2-Türev piyasalar nelerdir 3- memurları yargılama ile ilgili ayrıntılı sorular (4483) 4- kanun ve parlemento kararları ,şekli kanunlarla ilgili sorular. Hatırladığım bunlar , hepinize başarılar.
-
Gerçekten bu forumda olmaktan çok keyif alıyorum ; bazen trol vb. hadiseleri olsa da açık ara buranın en kaliteli yer olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çok şükür kazandık bundan sonrası içinde hakkımızda hayırlısı ;kaybeden dostlara geçmiş olsun kazanan dostlara hayırlı olsun.Hayırlı forumlar...
-
Çok şükür ilk defa RABBİM buraya yazabilmeli nasip etti ; tüm dostlara hayırlı olsun
-
Geçen sene hatırlıyorum sanki ; forumdaşlardan birisi o gün için de foruma açıklanacak yazmıştı ve 1 gün önceden açıklamıştı , bakalım bu sefer nasıl olucak ;cümlemizin hakkında hayırlısı olsun
-
Bilmiyorum kazanmak nasip olur mu ki hayırlısı ne ise o olsun ama takip etmesi en keyifli başlık.Günaydın dostlar .
-
Dostlar sorularla ilgili olarak ösym cevapları açıklamadan önce birkaç cümle yazmıştım.Özellikle iktisat sorusunun cevabı üzerinde hepimiz yorumlar da bulunduk.Cevap açıklandı sonrasında itirazlar edildi ; iktisat hocaları arasında bile bu kadar ayrılık yaratan bir sorunun bizim aramızda da aynı şeyi yaratması gayet normal fakat artık önümüze bakmalıyız ; özellikle kendi adıma bundan sonraki sınavlarda ÖSYM’nin iktisat sorularını daha seçici ve dikkatli sorması gerektiği konusu benim ve hepimiz adına daha elzemdir.İnşAllah hayırlı sonuçlar almak dileğiyle haklımızda hayırlısı olsun.
-
Dostlar liste ne durum da ; mümkün olduğunca yazılan net sayısı artsa iyi olur .