Olumlu duyum -> Yükseliş -> Pareto açıklama -> Olumsuz duyum -> Üyeler arası kavga -> Yönetim Müdahale -> İstiklal Marşı -> Kapanış
Piraye_ tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
Bismillah diyerek bir yola başlıyorsun. Hayalin ve motivasyonun sadece devletine ve milletine hizmet edebilmek. Sınava hazırlanman ve iyi bir puan alman gerekiyor. Alıyorsun. Kurum sınavlarına hazırlanman gerekiyor. Hazırlanıyorsun. Mülakat tarihleri için ayrı bekliyor, sonuçlar için ayrı bekliyorsun. Referansa tamah etmek dahi istemiyorsun. Gelen soruyor, giden soruyor, el bilmeden yorum yapıyor, yüzün önüne eğiliyor. Parası pulu, ünvanı, mevkisi için değil.. Sadece bir emeğim varsa bu emek devletim uğruna olsun diye istediğin için!
400 kişiyi göklere çıkarıp, 1200 kişiyi yere serecek bir ilan için, belki de ömrünün en güzel yıllarını seve seve feda ediyorsun. Gözünün önüne emeklerin geliyor, hayallerin geliyor, ailen ve sevdiklerin geliyor. Artık açıklayın diye yalvaracak raddeye geliyorsun. Yine de ''aman, sus, konuşma kurumun adı kötü anılmasın'' diyerek sineye çekiyorsun. Çekiyorsun da, biri de demiyor bu memleketin evlatlarının, bu parlak zihinlerin, bu vatan aşkıyla çarpan yüreklerin mum gibi eriyip gitmesine benim gönlüm razı değil.. Eyvallah diyip, yine bekliyor yine bekliyor, yine bekliyorsun..
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Allah var, gam yok .
-
RE: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
Arkadaşlar günaydın,
Başvurular bugün başlıyor. Geçen sene bu ilan 87 küsur ile kapattı. 226 kişi sınava gelmedi.İİBF'nin ve ilan sayısının durumu malumumuz. Lütfen GİTMEYECEĞİNİZ sınava başvurup vebal almayın.
Aramızda güzel puana sahip ve kaymakamlık idari hakimlik gibi başka başka sınavlara hazırlananlar var. Lütfen HAZIRLANMAYACAĞINIZ sınava ''öylesine'' başvurmayın.
Geçen yıl 226 kişi, başvurup listeye girmesine rağmen sınava gitmeyenler yüzünden koca 1 yıl daha işsizlikle boğuştu, boş gezdi, ilan bekledi, psikolojik mücadeleler verdi. Bir dakika üzerine düşün.
Mesleği iyi araştırın (rotasyon, mesai durumları, sürekli göçmenlerle muhatap olmak, mesai saatinde işten çıkamayacak olmak, servis imkanının olmaması) Gitmeyeceğin bir sınava yapacağın başvuru, bir kişinin hakkını yemek olacak, vebaline girmek olacak, emeğini ayaklar altına alıp çiğnemek olacak. Günahtır, yapma.
-
Arkadaşlar hayırlı günler,
Az önce 0312 296 58 41 üzerinden Bakanlık Kalem Sekreterini aradım. İl Göç İlanı geldiğini , sonuçların açıklanmasının 400 kişiyi bu yarıştan çekeceğini ve dolayısıyla mükerrer kişilerin listelerde yer almayacağını, bunun bizler için çok hayati olduğunu söyledim. Siz sonuçları açıklarsanız, İl Göç İlanında 400 kişi olmayacak dedim. Bu durumun bakan hanıma iletilmesini ve göz önünde bulundurulmasını rica ettim. Kendileri de hak verir bir tonla, 400 kişinin iki ilan için önemli olduğunu, bunun bir not şeklinde bakan hanıma iletilmesindense bakanlığa durumumuzu izah eden faks çekmemizin gerektiğini söyledi. İyi düşünmüşsünüz dedi.
Şu numaraya ( 0312 296 18 66) bugün gün içinde durumunuzu izah eden faks yollayabilirsiniz dedi. Bende kendilerine söylediklerini size ileteceğime dair de bilgi verdim, gerekirse tüm adaylar faks yollar dedim. (Faksı yollamadan numarayı yine teyit edin, işimiz sağlam olsun. Keza yine sizde arayın bilgi verin.)
Durumu izah eden bir metin yazmak 5 dakika.. Zahmet edip bir kırtasiyeye gitmek olsun 15 dakika. Masrafınız 5 TL olur olmaz.. Belki ellerine ulaşacak onlarca sayıda faks bir etki yaratır.
-
Az önce ATV'de bir milyon değerinde olan İstiklal Marşımız içerikli soruyu doğru
cevaplayan Arda'nın son sözlerini işitince şu anki gündemimize ne kadar uyduğunu düşündüm.''Bence en büyük sorun, ayrıcalıklar ve ünvanlar. Ayrıcalıklar ve ünvanlar bir toplumda öne çıktığında, deha maalesef ışıltılı başını kuma gömüyor. Bizi kendinden mahrum bırakıyor. Verimli olabilecek her şey verimsizliğe kayıyor. Bu verimsizlik insan hayatını mutsuzlaştırıyor. Tüm çabalarımızı elimizden alıyor. Oysa daha verimli olabileceğimiz bir sistemde, Türk genci Ata'sından, Akif'inden aldığı görevle çok daha fazlasını yapar, yapacaktır da. Akif'in dediği gibi;
Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.Ayrıcalıklılar ve ünvan sahibi kimseler dışında, hiçbirimiz ne zaman açıklanacağını net bir şekilde bilemeyiz. Işıltılı başları, öne eğip dua ile bekleme zamanı. Çabaladık, gayret ettik sıra tevekkülde. Birbirimizi incitmeden, suçlamadan, nezaketle bekleyelim. Allah hepimize tez vakitte devletimiz uğruna, hakkıyla, çalışmayı nasip eylesin.
-
Arkadaşlar,
Malumumuz İl Göç ilanı geldi, SGK Denetmen Yardımcılığı sonuçları şu 10 gün içinde açıklanırsa 400 kişi bu ilana başvurmayarak yarıştan çekilecek ve 400 yeni kişinin önü açılacak. Virgüllerle listelere girmeyen arkadaşlarımızın hakkı yenmeyecek.
Twitter'da #SgkDntYardAcıklansın hashtagi ile tweet atıyoruz. Düzenli olarak aşağıda yer alan numaraları arayarak kendimizi hatırlatıyoruz.
Sınav Hizmetleri : 0312 207 84 43
Bakanlık Kalem Sekreteri :0312 296 58 41
Basın ve Halkla ilişkiler : 0312 207 8761
Bakanlık özel kalem vekili Hüdai bey: 0312 296 60 69
0312 207 87 61Özellikle bu ilan için kritik eşikte olan dostlarıma sesleniyorum. Eğer sonuçların açıklanması konusunda sesimize ses olursanız, el birliği ile açıklanmasının hayati önem taşıdığı konusunda kurumu ikna edebilirsek her birimizin menfaatine olacak. Önünüzden 400 kişi çekilecek ve belki o listede yer alabileceksiniz.
Az sayıda alımın olduğu şu günlerde, SGK'nın açıklanması ve 400 kişinin bu ilana başvurmaktan vazgeçmesi hayati öneme sahip. Tweet ile destek olalım, telefonla kurumu arayıp bu konu hakkında bilgilendirelim. Taktirinize bırakıyorum.
-
A grubu kadroların pek iyi çalışma koşullarına sahip olmayan kadrolarından biri olan İl Göç Uzman Yardımcılığı sınavına geçen yıl Türkiye derecesi yapmış öğrenciler bile başvurdu. Sınava tahmin edemeyeceğiniz kadar çok sayıda aday gelmedi. Virgüllerle liste dışı kalmış herkes, koca bir yıl daha işsizlik ile boğuşup, çevre baskısını üzerlerinde hissederek bu forumda çürüdü.
Nolur, Ankara'da yapılacak sınava gitmeyecek olanlar, halihazırda başka sınavlara hazırlanıp buna hazırlanamam diyenler ''öylesine'' başvurmayın. Lütfen bu vebali sırtınıza almayın.
Gitmeyeceğin, hazırlanmayacağın bir sınava yapacağın başvuru kesinlikle bir süredaşının kul hakkına girmek olacak.
-
Arkadaşlar hayırlı günler,
Az önce 0312 296 58 41 üzerinden Bakanlık Kalem Sekreterini aradım. İl Göç İlanı geldiğini , sonuçların açıklanmasının 400 kişiyi bu yarıştan çekeceğini ve dolayısıyla mükerrer kişilerin listelerde yer almayacağını, bunun bizler için çok hayati olduğunu söyledim. Siz sonuçları açıklarsanız, İl Göç İlanında 400 kişi olmayacak dedim. Bu durumun bakan hanıma iletilmesini ve göz önünde bulundurulmasını rica ettim. Kendileri de hak verir bir tonla, 400 kişinin iki ilan için önemli olduğunu, bunun bir not şeklinde bakan hanıma iletilmesindense bakanlığa durumumuzu izah eden faks çekmemizin gerektiğini söyledi. İyi düşünmüşsünüz dedi.
Şu numaraya ( 0312 296 18 66) bugün gün içinde durumunuzu izah eden faks yollayabilirsiniz dedi. Bende kendilerine söylediklerini size ileteceğime dair de bilgi verdim, gerekirse tüm adaylar faks yollar dedim. (Faksı yollamadan numarayı yine teyit edin, işimiz sağlam olsun. Keza yine sizde arayın bilgi verin.)
Durumu izah eden bir metin yazmak 5 dakika.. Zahmet edip bir kırtasiyeye gitmek olsun 15 dakika. Masrafınız 5 TL olur olmaz.. Belki ellerine ulaşacak onlarca sayıda faks bir etki yaratır.
-
AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINA
Sayın Bakanım,
Sayın yetkili,İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 18 Ekim- 28 Ekim 2019 tarihleri arasında başvuruları almak ve 900 kişiyi sınava davet etmek üzere 45 kişilik İl Göç Uzman Yardımcılığı kadrosuna alım duyurusu yayınladı.
Kurumumuz tarafınca düzenlenen 10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı sonuçlarının açıklanması, olumlu geri dönüş alacak 400 adayı, İl Göç İlanına başvurmaktan alıkoyacaktır. Sonuçların açıklanması 400 adayın süreci tamamlamasına ve İl Göç ilanı için bekleyen adayların önünden çekilmesine, listelerde mükerrer isimlerin yer almamasına sebebiyet verecektir.
Durumu bilgilerinize sunarım ve gereğini saygılarımla arz ederim.Bu şekilde bir metin olabilir. Lütfen ihmal etmeyelim. A4'ü eline al yaz, çekincen varsa adını da yazma, yeter ki bilgileri olsun.
O listede adın olabilir. -
1200 kişinin üzülerek ayrılacağı bir süreç sonunda, yeni hedefler belirlemen ve sürece yeniden başlaman gerekecek. Önüne ilanlar gelecek ve senin girebildiğin her sınava hukuk mezunlarının da girebildiğini göreceksin.
Çok doğru, avukat olmak isteyen hukuk okusun. İdari makamları isteyen İİBF okusun. Lakin senin sınırların ihlal ediliyorsa, senin hakkın olan kadrolara farklı fakültelerden istihdam sağlanıyorsa, sende ''bu konuları konuşmayın burada, susun'' diyorsan, şuanda olduğu gibi sürekli bir şeylerin kendiliğinden olmasını beklersin. Beklersin, hep beklersin..
Sevgili dostum ''insanlar stresten, beklemekten ne yapacağını şaşırmıyor'' Bilakis beklemek, insanı terbiye ediyor. Senin işini hukukçu yapabiliyorsa, sende bir hukukçu işini bittabi yapabilirsin.
Şuan da susalım tabi, konumuz SGK. Açıklandığında ve üzülecek 1200 kişinin karşısına yeni gelecek her A grubu ilanda karşılaşacağı hukuk fakültelerinden sağlanan istihdam sayısını göreceksin. Ben diyorum ki, oraya o değil, sen gir!
Konu bugün SGK, yarın kaymakamlık, öbür gün müfettişlik. Sen alanını korumazsan, taliplisi çok olur. Eğer o senin işini yapabiliyorsa, sende onun işini bal gibi yaparsın. Sadece bugünü kurtarmayı değil, uzun vadeli düşün.Madem bizim konumuz değil, madem saçma sapan muhabbet, banane İİBF'den diyorsun. İncittiysen özür dilerim, kaçtım @RootofAllEvil @furkennnnnn @sayidcerrah @modigliani-0 @isimsizler
Piraye_ tarafından gönderilen son iletiler
-
Olumlu duyum -> Yükseliş -> Pareto açıklama -> Olumsuz duyum -> Üyeler arası kavga -> Yönetim Müdahale -> İstiklal Marşı -> Kapanış
-
Belli ki Murphy yasaları devrede. Beklediğimizde değil, beklemekten vazgeçtiğimizde açıklanacak.
-
RE: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
Kıymetli dostlar, geçen yıl BDDK Murakıplığı sınavına girdim.
A grubunun en prestijli ve avantajlarla dolu BDDK Murakıp Yard. sınavı 85+ puan almış arkadaşların 1 aylık sürede genel tekrarlarını düzgün yaptığı taktirde altından kolaylıkla kalkabileceği bir şekilde. Eğer 85 ve üzeri puanınız ve birazcık özgüveniniz varsa düz uzman yardımcılığına tamah etmeyin derim. Gözünüz korkmasın, İngilizcenin her 2 alanda da zorluk seviyesi aynı. Yapamayan ikisini de yapamaz.
Puanınıza ve kendinize güvenin. Aksi halde 76 puanı olan BDDK Murakıbı olur, siz 90 puanınızla onun altında uzman yardımcısı olursunuz.
-
Arkadaşlar merhaba,
5 gün önce yaptığımız twitter etkinliğinde 6000'den fazla tweet atıldığı belirtildi.
Bir öneri olarak şunu da değerlendirebiliriz: Belirlediğimiz herhangi bir akşam haber kuşağı programınına, ilgili haber kuşağının belirlediği hashtagi de kullanarak mağduriyetimizi açıklayabiliriz. Bizi zor durumda bırakmayacak düzgün bir dil kullanarak, kurumu hedef almaksızın atacağımız tweetler ekran önünde dillendirilirse şayet; bir etki yaratabilir.Seçeceğimiz haber kanalı sunucusunun dikkatini çekecek yoğunlukla düzgün bir üslupta tweetler atarsak ve bu durum ekran önünde seslendirilirse belki bir kamuoyu oluşabilir, bakanlık sonuçları açıklama konusunda elini çabuk tutabilir.
-
Arkadaşlar günaydın,
Başvurular bugün başlıyor. Geçen sene bu ilan 87 küsur ile kapattı. 226 kişi sınava gelmedi.İİBF'nin ve ilan sayısının durumu malumumuz. Lütfen GİTMEYECEĞİNİZ sınava başvurup vebal almayın.
Aramızda güzel puana sahip ve kaymakamlık idari hakimlik gibi başka başka sınavlara hazırlananlar var. Lütfen HAZIRLANMAYACAĞINIZ sınava ''öylesine'' başvurmayın.
Geçen yıl 226 kişi, başvurup listeye girmesine rağmen sınava gitmeyenler yüzünden koca 1 yıl daha işsizlikle boğuştu, boş gezdi, ilan bekledi, psikolojik mücadeleler verdi. Bir dakika üzerine düşün.
Mesleği iyi araştırın (rotasyon, mesai durumları, sürekli göçmenlerle muhatap olmak, mesai saatinde işten çıkamayacak olmak, servis imkanının olmaması) Gitmeyeceğin bir sınava yapacağın başvuru, bir kişinin hakkını yemek olacak, vebaline girmek olacak, emeğini ayaklar altına alıp çiğnemek olacak. Günahtır, yapma.
-
@buchanan Dostum, sen bunu yazınca kurumu bir kez daha aradım teyit etmek için. Telefona çıkan hanım, sonuçların açıklanma tarihi hakkında bilgisi olmadığını, onlarında bizim gibi beklediğini ve danışmanları bilgilendirdiklerini söyledi.
0312 296 18 66 'ya faks yollayabileceğimiz söylendi numara doğru mu diye teyit istedim bir kez daha. Numaranın doğru olduğunu, faksların büro görevlileri tarafından takip edildiğini söyledi. Sizin verdiğiniz numara bakanlığın web sayfasında yer alıyor, doğrudur. Daha önce dediğim gibi teyit alarak yollayalım, emeğimiz boşa gitmesin.
@ahmtdmn Siz nasıl uygun görürseniz hocam, haddimi aşmak istemem.
-
@economicus AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINA
Sayın Bakanım,
Sayın yetkili,İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 18 Ekim- 28 Ekim 2019 tarihleri arasında başvuruları almak ve 900 kişiyi sınava davet etmek üzere 45 kişilik İl Göç Uzman Yardımcılığı kadrosuna alım duyurusu yayınladı.
Kurumumuz tarafınca düzenlenen 10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı sonuçlarının açıklanması, olumlu geri dönüş alacak 400 adayı, İl Göç İlanına başvurmaktan alıkoyacaktır. Sonuçların açıklanması 400 adayın süreci tamamlamasına ve İl Göç ilanı için bekleyen adayların önünden çekilmesine, listelerde mükerrer isimlerin yer almamasına sebebiyet verecektir.
Durumu bilgilerinize sunarım ve gereğini saygılarımla arz ederim. -
AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINA
Sayın Bakanım,
Durumu bilgilerinize sunarım ve gereğini saygılarımla arz ederim.Bu şekilde bir metin olabilir. Lütfen ihmal etmeyelim. A4'ü eline al yaz, çekincen varsa adını da yazma, yeter ki bilgileri olsun.
O listede adın olabilir.