Ermenistan yenilgiyi kabul etti.
Karabağ Azerbaycanındır!
Ermenistan yenilgiyi kabul etti.
Karabağ Azerbaycanındır!
Kıyas
Sınav bana kalırsa geçen seneye göre daha zordu. Geçen sene mevzuatın ve sistemin güncelliğinden, kaynakların oturmamış olmasından dolayı zor geldi insanlara ama sorular bence çok daha kolaydı geçen sene. Genel Kültür ve Yetenek kısmı belirliyici olan alandı. Anayasa ve İdare Hukuku seçici sorular değillerdi. İktisat çalışmayan biri olarak kaba bilgimle 8doğru yaptım.(Çarpan sorusunu yanlış yapmama rağmen.) Türkçe gereğinden fazla çeldiriciydi. Türkiye ekonomisi ortanın bi tık üstü sayılabilecek zorluktaydı.
İptal Soru
KOP ve Monopol sorusu dışında soru iptali olma ihtimali sıfıra yakın. Ancak bu kadar tartışmalı sorular olması sınavı hazırlayan kurum için büyük bir utançtır.
Baraj
Barajın 70-73 arasında kapanacağını düşünmekteyim. Bunu da sınava giren kişi sayısı ile Temmuz(KPSS)’dan Kasım’a çalışma süresinin uzunluğuna istinaden söylüyorum. Sınav zordu arkadaşlar.
Sonuç
Cevabını hatırlamadığım 8 sorum var. Bunların hepsini yanlış kabul ederek net hesaplaması yaptığımda 69.25 netim var. 8 sorudan 4’ünün cevabını doğru işaretledim diye hatırlıyorum. Diğer 4 soru için hiçbir fikrim yok. İptal olması muhtemel iki soruyuda düşünüp neti 1,02 ile çarptığımda 75,73 netim oluyor. Muhtemel 73-75 arasında bir netim olacak gibi duruyor.
Foruma Not
Bu sınava ilk defa hazırladım. 2018 mezunuyum. Mayısta başladım hazırlanmaya, ağustos itibariyle yoğun çalıştım. Sınavda dikkat hataları neticesinde 3-4 soru daha fazla yapabilirdim nasip değilmiş. Mülakata kalır mıyım bilmiyorum ancak kalmasam dahi benim için büyük bir tecrübe oldu. Tüm herkes için hayırlısını diliyorum. Kimse enseyi karartmasın Rabbim herkesin gönlüne göre verir İnşallah.
Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması
Bugün yayınlanan resmi gazetede Devlet Memurları kanununda, memuriyete giriş şartlarında yer alan “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması” şartı Anayasa Mahkemesi kararıyla kaldırılmıştır.
Hocam ne tahmin ne duyum hissi kablel vuku Bu gece rüyamda cumhurbaşkanı beni teskin ediyordu mesela 548. olduğumu gördüm rüyada dünyam başıma yıkıldı. Bu site manyak etti beni tahmin duyum iptal derken. Allah sonumuzu hayr etsin inşallah @109-dönem
Geçen sene 76.07 ile 414. olmuştum. Bu sene cevabını hatırlamadığım 2 soruyu da yanlış kabul ederek 73 net hesapladım. Sınav geçen seneye göre bayağı bir zor geçti. Baraj tahminim de tam olarak 73(iptal olmadan).
Türkçe için soru iptali olacağını düşünmüyorum çünkü diğer alanlar gibi teknik veya nesnel bir kabul söz konusu değil. Tarih ve İktisat için bir şey diyemiyorum.
Herkese geçmiş olsun. 73 net ile beni de ekleyebilirsiniz.
Kıyas
Geçen seneye göre zor bir sınavdı. Kimse kesin konuşamayacak olsa da barajın 72-73 civarında olmasını umuyorum. Geçen sene 76,07 puanla 14 kişiyle mülakata hak kazanamamış biri olarak bu sene 73 net ile yine sınırda bekleyiş içindeyim.
Kitap
Yazılanları okuyorum, tecrübesi olanlar bilir ki, alan kısmında idare ve anayasa için herkes kendi kaynaklarını oluşturabilir. Sınav tecrübesi olan kişilerin yazarlığa soyunarak yaptığı şey mevcut bilgilerin kategorizasyonudur sadece. Serbest piyasa olarak düşünürsek herkes kitap yazabilir ama gelen eleştirilere saldırgan bir tutum sergilememeliler. Akademik hocalara nazaran sosyal medyayı aktif kullanmaları kendilerinin kaynaklarına talebi arttırıyor. Emsal ve uzmanların yayınları baz alınarak hemen herkes kitap yazabilir. Serbest piyasada bize sadece yol göstermek düşer. İsteyen istediği kaynaktan çalışsın ama bilinmelidir ki bu sınavın defalarca kazanılmış olması bir yetkinlik kazandırdığı konusu elbette tartışmalıdır.
Soru İptali
Türkçe diğer dersler gibi genel geçer kabulü, nesnel ve teknik bilgiye dayanmadığından soru iptali olacağını düşünmüyorum. Musul sorusu için düşük ihtimal ancak İktisat sorusunda akademik anlamda da bir uzlaşı yok gibi göründüğü için herhangi iptal söz konusu olursa iktisatta olacağını düşünmekteyim.
İzmirli forumdaşlara da çok geçmiş olsun. Selam ve dua ile...
Sınavı kazanamazsam çiğköfteci açıcam hadi bakalım.
Test sınavı için sallamak rasyonel bir davranış. Doğru tutan bir soruyu sıfırlamak için 4 yanlış gerekiyor. İki,üç şıkka indirgenmiş sorulardan illa ki tutan oluyor ve her türlü artı net elde ediliyor. İki sınavdır sallayarak 2-3 net fazladan yapmışımdır sanırım.
Salladık, tutturduk ama yine de olmadı. bakalım bu sene 73 ile yine sınırda bekleyiş içindeyim.
''Son yılların en zor kaymakamlık sınavı...'' eğer bu önerme herkes tarafından kabul görüyorsa geçen senenin iptalsiz barajından (74 civarında bir puan) düşük kapatması gerektiğidir.
''4 soru tartışmalı...iptal veya şık değişikliği'' ciddi anlamda tartışmalı sorular var. Ancak 'ÖSYM bu tip sorularda şunu kabul ediyor' gibi bir anlayış var. Soruların mahkemeye götürülme ihtimali var. Süreç karman çorman bir hal alabilir(eğer hiç iptal olmazsa.
''İktisat hocaları arasındaki yorum farkı'' Erdal hoca cephesi veya Zeynel hoca cephesi diye ayrılsa da insanlar, bu bize kesinkes bir uzlaşılmışlık olmadığını gösterir. Arz şoku sorusu için şu hoca böyle diyorsa böyledir, şu hoca öğrenci eylemek için aksini söylüyor demek bunlar hoş şeyler değil. Soruyu yanlış yapan birisi olarak ÖSYM'nin arz sorusunu iptal etmeyeceğini düşünüyorum ancak bilimsel anlamda ''arz şoku'' konusunun tartışmaya açılamayacak bir konu olmadığını da belirtmek isterim.
Geçen senenin iptalsiz barajı 74 ise ve 2020 sınavı son yılların en zoru ise bu sınavın doğal barajının 74'ten düşük olması beklenir. İptal olur mu olmaz mı konusu yine pek çok dengeyi ve sıralamayı değiştiriyor.
İlginç bir sınavdı.
yine olmadı, benim için de son oldu. hakkımızda hayırlısı arkadaşlar.
kaymakam adayları şubeyi arayan oldu mu hiç ?
Perşembe veya cuma açıklanır diye bekliyorum. Geçen sene yanılmıyorsam 25 günde açıklandı. Bu sene perşembe veya cuma gibi açıklanırsa 20 günde açıklanmış olacak.
Sosyal devlet nedir?
Belediye meclisinin görevi?
Belediye ruhsat vermesi toplu taşıma ruhsat usulü?
İmar Planlarını kim hazırlar(BŞB ve diğer belediyeler)?
Çevre düzen , nazım imar ve uygulama imar planını hiyerarşik olarak sıralayınız?
Önleyici arama nedir?
Umuma açık istirahat alanı nereleri kapsar?
Dağlık-Karabağ ile ilgili mevcut durum?
Başarılar dilerim arkadaşlar.
Arkadaşlar kimliğimi kaybettim ben sınavdan sonra hala daha bulamadım acaba ehliyet fotokopisi göndersem olur mu ?
Bakanlığı aradım. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi için eşdeğerlik belgesine gerek yok dediler ama ben yine de teyit almanızı öneririm.
nasıl alıyoruz hocam eşdeğerlik belgesini
Arkadaşlar ''Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'' bölümü için eşdeğerlik şartı gerekmiyor değil mi ? Bir CİMER kararına denk geldim de internette sorma ihtiyacı hissettim yine de..