Üretim konusunda Q=10K(üssü 1/4)*L(üssü a) fonksiyonundan sonra çözümd aşamasında a=Ürünün iş gücü esnekliği diyor. Neden? e(üssü d) Talebin fiyat esnekliği örneğin ama L nin üssündeki a nın iş gücü esneklik olmasının mantığı nedir?İyi çalışmalar
KMakam tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Üretim konusunda K %1 arttırıldığında K üssü %alfa kadar ürün artacak. Rakam verdiğimiz zaman doğruluğunu görüyoruz fakat mantığını kuramadım, maalesef. Aynı husus L için de oluyor. Bunun mantığını nasıl kurabiliriz, akılda tutmak amacıyla.
-
Arkadaşlar, Mikro İktisatda birkaç noktada takıldım.Hatta münazara etmek isteyen arkadaşlar ile karşılıklı mesajlaşarak da çalışabiliriz. Çünkü derse hazırlık sürecinde karşılıklı paslaşmak çok iyi oluyor.
1 - Farksızlık eğrisi fayda fonksiyonunda U=Ax(üssü alfa)*y(üssü beta) iken Üretim konusunda Cobb-Deuglos formul olduğu halde Q=AK(üssü alfa)*L(üssü beta) formülü mevcut. Öncekinde bağımsız ilk sırada ve üssü alfa iken alttakinde yukarıdaki yani bağımlı önce geliyor ve üssü alfa oluyor. Aynı durum y ile L için de tekrarlanabilir. Bunun nedeni nedir?