nafaka sorusu da iptal edilebilir zira mahkeme sadece irat şeklinde ödemesine karar verebilir bu da doğru hatta kusur aranmaz şıkkında ağır bir kusuru yoksa hükmeder şeklinde diye biliyorum yani bu sorunun soru tekniğine uygun olmadığı kanaatindeyim şayet sonunda verebilir değil verir demiş olsaydı o halde yanlış olurdu.
C
corinth tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
corinth tarafından gönderilen son iletiler
-
Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf (eş), diğer taraftan (eşten) daha fazla kusurlu olmamak kaydı ile yoksulluk nafakası talep edebilir. (TMK m.175/1) yani kusur aranır değil mi ?
Medeni Kanunun m. 176/3 göre hakim, tarafların istekleri halinde irat şeklinde ödenmesine karar verilen nafakanın ileriki yıllarda ne miktar arttırılacağını da kararında belirtebilir.
BENİM KAFA BAYA KARIŞTI
-
nafaka sorusu da iptal edilebilir zira mahkeme sadece irat şeklinde ödemesine karar verebilir bu da doğru hatta kusur aranmaz şıkkında ağır bir kusuru yoksa hükmeder şeklinde diye biliyorum yani bu sorunun soru tekniğine uygun olmadığı kanaatindeyim şayet sonunda verebilir değil verir demiş olsaydı o halde yanlış olurdu.