Arkadaşlar bilmem farkettinizmi bilmiyorum ancak, alımların nerdeyse hepsinde mülakata çağırılanlar aynı kişiler, üstelik bazıları ZATEN A GRUBU BİR KURUMA GİRMİŞ kişiler olup buna rağmen aldığı yüksek kpss ile açılan tüm ilanlara başvuruyorlar, hadi diğer kurum iyi desek öyle bi durumda yok kendi girdikleri kurumdan daha düşük bir kuruma da başvuruyorlar
Örnek vermek gerekirse bir şahıs
Özelleştirmeye uzman olarak bu atandı ve çalışıyor (uluslararasından sadece 2 kişi alındı) şimdi bu vatandaş aynı zamanda;
Sgk uzman yardımcılığı
gumruk ve ticaret ab uzmanigi
içisleri ab uzmanligi
Çsgb uzmanlığı
Çsgb ab uzmanlığı
Kankınma uzmanlığı
Buradaki yazılan tüm ilanlarda ya mülakat aşamasında yada mülakatı kazanmış.ve emin olun açıklanmayan yada devam eden ilanlarada başvurmuştur
Şimdi ne oluyor burada 7 sınavıda geçtin 7 sindede çalışmayacaksın ne olacak 6 kişiyi işsiz 6 kurumu personelsiz bırakıp sadece 1 yerde çalışabileceksin. Bu gibi arkadaşlar yüzünden 85+ 90+ puanlarla mülakata giremedik daha, küsüratlarla kaçıran onca kişi var.
Bu durumun birde kurum açısından zararlarına bakalım uluslararası için konuşuyorum örneğin özelleştirme 2, kalkınma 1, çsgb eğitim 1 kişi alıyor sadece ve adamın biri geliyor sınavı kazanıp başlıyor buraya kadar helal olsun sonra hop diğer kuruma geçiyor, sonra hop diğerine, sonra gidip nir mülakat daha kazanıyor ama donra vaz geçiyor..vs vs e bu kurum zaten senin bölümünden 1 kişi alıyordu sen boştan yere doldurdun çıktın diye o kurumda 1 kisilik yer boş bırakıp hemde 1 kisiyi issiz bıraktın. Kurumların yeniden ilana çıkma süreci min 8 ay sürüyor
Yazık arkadaşlar kendi egonuzu tatmin etmek için ne kurumları zor bırakın nede ise başlamak isteyenlerin hakkına girmeyin...