İletişim mezunuyum 72 aldım.
Ben herkes kendi içinde sıralanır diye düşünüyorum. Zaten toplamda da 600 kişi yoktur sınavı geçen 250 civarıdır. 2. sınav yine olmayabilir süreç uzaması nedeniyle. Zaten normalde 120 kişi mülakata alacaklardı. 250 kişi mülakata alıp süreci tamamlamak daha kolay olacaktır. Herkes için hayırlısı olur umarım.
iletişimci tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
iletişimci tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
70i geçen herkesi mülakata alırlar. Toplam da 200 civarı kişi vardır. Mülakatta sınavdan alınan puanın pek önemli olacağını sanmıyorum. Belirleyici olan mülakat olur bundan sonra.
-
@çalıkuşu geçen yıl 2 kişi geçti ikisi de kendisiyle yarıştı. ya yetersiz bulundu ya da başka bir sıkıntı vardı alınmamalarında. Bölümleri ayrı ayrı çağırdılar mülakata. Bence kurumunda eleman ihtiyacı var acil. yeni büyük bir binaya geçtiler. Süreci uzatmayacaklarını öngörüyorum. Bu sene inşallah iletişimciler olarak kadromuzu doldurmak istiyoruz. Zaten girebildiğimiz kurumlar kısıtlı. Hepimiz için hayırlısı olur umarım.
-
@beirutde diyelim ki şöyle bir durum oldu ibfcilerden 10 kişi geçti sınavı iletişimciler den 200 kişi. Sizce ibfcileri bir daha sınava sokmaya gerek var mı? Bana sorarsanız yok. Bu durumu anlatmaya çalıştım. Bana kalsa kimseye 2.sınav yapılmadan geçen herkesi mülakata almaları bu olmayacaksa ilk sınavı geçen sayısı fazla olan bölümleri sınava almaları. Sizin bölümden alacakları kişi sayısından az kişi geçseydi tekrar sınava girmek ister miydiniz? Evet herkes aynı sınava girdi fakat her bölüme ayrı kontenjan tanınmış. O zaman tüm bölümlerden toplam 30 kişi alınacak derlerdi. Eğer mülakat sonunda boş kalırsa kadrolar o zaman birbilerine kaydırma yapılabilecek. Geçen sene olduğu gibi.
-
Ayrıca direkt mülakata geçilirse hak kaybı yaşanmaması için yazılı sınava girmeyi hak eden herkesi mülakata alırlar. Direkt mülakat aşamasına geçip 120 kişiyi çağırma gibi bir durum olmaz.
-
@beirutde ibf hukukun suçu yok tabii ama kadro sayısının çok üstünde kişi aşamayı geçtiği için 2.sınav yapılması gerekebilir. Sizlerde 2.sınavın yapılmamasını istiyorsanız sürecin uzamaması için direkt olarak mülakat aşamasına geçilmesi için dilekçe yazabilirsiniz. Çünkü 2.sınav bilinmezliklerle dolu direkt mülakat aşamasına geçilirse hem süreç hızlanır hem de 2.sınav karmaşasından kurtuluruz. Mülakatta sorulacak zaten alan bilgisi.
-
2.sınav yazılı olacak diyor çoktan seçmeli değil. Eskiden tek alan sınavı yapılıp mülakata geçiliyordu sanırım. Yazılı sınav olursa daha çok kompozisyon tarzında olur gibi geliyor. Genel 2 3 soru olabilir. Ama okunup değerlendirilmesi ne kadar adil olur bilemedim. 2. Sınav alan testi olursa daha adil olur diye düşünüyorum. Açıklanana kadar bekleyeceğiz. Belki de direkt mülakata aşamasına geçilir süreci kısaltmak adına yoksa 2021e kadar sürer sonuçlanması. Zaten hukuk ibf dışında kalan bölümlerde toplasan 30 kişi yok sınavı geçen en azından bu bölümlere bir daha sınav yapmanın bir anlamı yok bence. Daha kurum karar vermemiştir ne yapacağına mayıs sonu haziran başı kararlarını açıklarlar
-
İletişim mezunuyum 72 aldım.
Ben herkes kendi içinde sıralanır diye düşünüyorum. Zaten toplamda da 600 kişi yoktur sınavı geçen 250 civarıdır. 2. sınav yine olmayabilir süreç uzaması nedeniyle. Zaten normalde 120 kişi mülakata alacaklardı. 250 kişi mülakata alıp süreci tamamlamak daha kolay olacaktır. Herkes için hayırlısı olur umarım.