Siz Mülkiye'yi meslek edindirme kursu zannediyorsunuz herhalde... Sözüm akademileri meslek kursu zannedenlere. Mülkiye mezunu olup ''İş bulmak şöyle böyle zor'' diyenler var.
Kalifiye insan her yerde aranır ve kabul edilir. Siz kendinizi yetiştirmediyseniz, siz akranlarınız ilerlerken vizeden finale ders çalışıp okulunuzun adının sizi bir yere taşımasını beklediyseniz, daha çok beklersiniz.
ODTÜ ya da Boğaziçi hiç fark etmez; üniversite sizi bir yere taşımaz. Siz kendinizi bir yere taşırsınız.
Mülkiye öğrencisiyim, hocalarımız çok ama çok iyi. İş bulmak için üniversite okuyanlardansanız şayet, şayet zihniyetiniz buysa zaten Mülkiye'ye gelmeyin, bu kafadakileri getirmeyin.
İngilizce denen dili zaten üniversiteye gelmeden halletmiş olmanız lazım. Ha halledemediniz mi? Tömer orada buyrun gidin öğrenin.
Üniversiteler iş meslek kursu değildir; Mülkiye hiç değildir. Diploma iş kapısını açan anahtar değildir.
Üniversitenin ne olduğunu öğrenin önce.
Hiçbir kimse fakültesinden ya da bölümünden dolayı işsiz kalmaz; kendi yetersizliğinden dolayı işsiz kalır.
AKP döneminin etkisiyle Mülkiyeliler bilerek ve istenerek kamudan uzak tutulmaya çalışılıyor fakat her devran gibi bu devran da döndüğünde böyle bir şey kalmayacak. Miyop olmayın.
Koç holdingin CEO'su Mülkiyeli, GS spor kulübünün başkanı Mülkiyeli, araştırın daha ne holdinglerin üst düzey yönetim ekibinde Mülkiyeliler var.
Mülkiye'de hiçbir zaman %100 İngilizce eğitim olmadı, bu insanlar nasıl öğrendi İngilizceyi? Sizin için bir yabancı dil ancak okulda eğitimi verilirse mi öğrenilir? 4. sınıftan lise sona kadar İngilizce okudunuz neden konuşamıyorsunuz?
Kişisel çabadır asıl mesele azizim.
Mülkiyelilerin kendini övme meselesi de İnek Bayramındaki eğlencemizden ibaret. Ciddi bir şekilde kibirle kendini herhangi bir okulun üzerinde gören yok. Çünkü bu işin okullarla alakası yok.
Okulda artık siyasi olay kavga gürültü neredeyse yok denecek kadar az. Her okulda her yıl olan karşıt görüşlülerin çatapatından öteye gitmiyor. Maksimum 1-2 gün sürüyor o da.
Mülkiyeye laf edenler, siz Mülkiye'yi de üniversiteyi de anlayamamışsınız.
İş imkanlarını üniversiteler yaratmaz; siz yaratırsınız.
Tekrar diyorum, kişisel çabadır asıl mesele azizim.
Mülkiye öğretim kadrosuyla Türkiye'deki en iyi okullardan biri. ''Yetiştik çünkü biz'' sözünün hakkını verin Mülkiye mezunları. Zira yetişmemişsiniz. Ve bu okulun değil, sizin kabahatiniz.
Mülkiye, ODTÜ ve Boğaziçi. Alanında Türkiye'nin en iyi okulları.