Yıllar önce bu kurumun sınavlarına katılmış olarak uzun zamandır forumu takip ediyorum arkadaşlar. Sizleri genel olarak bilgilendirmek için buraya yazmaya karar verdim ve fakat şu an güncel halde nasıl personel alınıyor, sınavlar nasıl oluyor ,kariyer toplantısı nedir zerre bilgim yoktur bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Türkiye'nin hatırı sayılır iyi üniversitelerinden birinden kamu yönetimi bölümünden mezun oldum. iyi bir YDS ve KPSS puanı ile 2016 şubat ayında kuruma başvurumu gerçekleştirdim. 2016 aralık ayında kişilik testi sınavına davet aldım, bundan 3 ay sonra da kompozisyon, 2017 nisan-haziran arası seri şekilde zihinsel test, uygulamalı sınav, sağlık ve psikolojik sınavlara tabi tutuldum. son sınavdan sonra 2017 temmuz gibi benden istenilen evrakları teslim ettim gerekli belgeleri imzaladım.
O kadar uzun zaman sonra son mülakat daveti aldım ki başvuru yaptığımı, sınavlara girdiğimi bile unutmuştum neredeyse :)) daha sonra 2018 eylül ayında mülakat için tekrar Ankara'ya davet aldım. Mülakata girdiğimde klasik mülakat işte. Tam mülakatın sonlarına doğru 'Kurumumuzda size referans olabilecek en az 1 veya daha üzeri faal olarak Ankara veya başka bölge başkanlıklarımız da görev alan kişi/kişiler var mıdır? ' sorusu geldi. Ben de yok dedim maalesef. 15 gün sonra 'Teşkilatımızda görev alma talebinize müspet cevap verilememektedir. Bundan sonra ki kariyerinizde başarılar dileriz' Şeklinde mail atmışlar sağolsunlar :))
Diyeceğim o ki referans önemli arkadaşlar :)) Ben şahsen %70 referans olmadığından elendiğimi düşünüyorum.
Şu an nasıl adam arıyorlar, nasıl seçiyorlar bilmiyorum fakat okuduğum kadarı ile davet toplantıları gelen arkadaşlarım nasıl gelmiş neden gelmiş en ufak bilgileri yok. Muhtemelen tavsiye üzerine çağırıyorlardır kanımca, çağırdıklarında da referans yoksa muhtemelen eliyorlardır. Fakat olumsuz olanlara neden benim gibi dönüş yapılmamış onu gerçekten anlamadım. Bu arada sınavlar arası 5 ay içinde aramazlarsa unutun gitsin. Muhtemelen girdiğiniz sınavda başarısız olmuşsunuzdur. Burayı bir A planı olarak görmeyin dostlar. Herkese hayatında ve kariyerinde başarılı, sağlıklı ve güzel yıllar geçirmesini temenni ederim.