TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. idarhakim
    I
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 68
    • En İyi 25
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

idarhakim

@idarhakim

47
    İtibar
    871
    Profil Görüntülemeleri
    68
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

idarhakim Takip etme Takip Et

idarhakim tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları

Merhaba arkadaşlar, benim de bu 4.grişim ( 2014-2015-2016-2018) ilk 3 girişim olmadı ama çok şükür bu sefer kazandım. bir tarih sorusunu boş bırakamış gözüküyorum doğru olarak saymıştım onu ama nedenini anlamadım.
      26/3 gk gy
      31/4 ortak alan
      25/10 idari yargı olmak üzere 82 netle toplam puanım: 81,7 gelmiş. Sıralamam 268.

Kazanan arkadaşları tebrik eder, kaybedenlere ise asla pes etmeden hayalinizdeki mesleği yapmak için daha çok emek vererek çalışmalara devam etmelerini tavsiye ederim.

Kalın sağlıcakla.

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      I
      idarhakim
    • RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci

instagramda hakimlik akademesinin paylaşımına göre ,adli-idari ve avukatlar hepsi bir arada ve bayramdan sonra çok geciktirmeden açıklanacakmış.

I
      idarhakim
    • RE: 2019 Hakim Yardımcılığı

@toroskaplan zaten staj 17 aydı 24aya çıkarmışlar, adaylık sonunda hem yazılı hem de sözlü sınav zaten yapılıyor şu anda. ben çok değişiklik göremedim. 70 barajı da avukatlıktan geçecenleri etkiler artık adlide 70 altı kolay kolay mülakata giremez alımlar böyleyken, idari de zaten 80 altına hiç düşmedi.

I
      idarhakim
    • RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

Biraz karamsar bir tablo çizeceğim ama arkadaşlar, bu sınav bir şekilde kazanılıyor ama önemli olan mülakat. Ben de geçen mülakatta elenen biri olarak tavsiyem şu ki referans olayını ciddiye almanız, sonrasında hayal kırıklığına uğramayın. Ayrıca iibf-sbf mezunu arkadaşlara da bir kaç şey diyeceğim. ben de sbf mezunuyum ve bu sınava çok fazla emek verdim, ama arkadaşlar maalesef bakanlık resmi olarak kota olmasa da hala bu kotayı uyguluyor bize hatta daha az alım yapıyor. geçen sınavda 215 iibf 85 hukuk mezunu mülakata girdi ve buna rağmen hukuk mezunlarını daha çok tercih edip bize kota uyguladılar. bakanlık bizim emeklerimize maalesef saygı duymuyor, bizim başarımızı resmen yok sayıp bu sınava girmeyin mesajı veriyor. çok büyük bir haksızlık yapılıyor bize ama kimse sesini çıkaramıyor güçlü bir şekilde. hali hazırda hakimlik mesleğinde olanlar da bize olumlu bakmıyor maalesef.

ben yine buna rağmen bu sınavda da iibf sbf mezunlarının mülakatlarda daha çok yer alacağını düşünüyorum, ama bakanlık yine bize kota uygulayacak. yine haksızlık ve adaletsizlik yapacak. bu kadar insanın emeğini çöpe atacak. gerçekten emeklerimiz yıllardır ziyan oluyor.

dediğim gibi çok zorlu bir yolculuğa giriyorsunuz, sadece bu sınava bel bağlayarak yolunuzu çizmeyin.
      umarım bu sınavda bir şeyler değişir artık bu kadar insanın emeği boşa gitmez.

ben şimdilik sınava başvurmayı düşünmüyorum tüm bu sebeblerden dolayı, sizlerin yolu açık olsun. hakkınızda hayırlısı olsun. hepinize başarılar.

I
      idarhakim
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

yeni bir link açıldı şu an

I
      idarhakim
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

hadi artık gelecekse gelsin insanlar beklemekten perişan oldu

I
      idarhakim

Mart gibi başlar tahminim mülakatlar, ama hazirandan önce sonuç çıkmaz diye tahmin ediyorum.

I
      idarhakim

İsmail hoca yarın demişse gerçekten olabilir. Artık bu süreç gereğinden fazla uzadı yarın açıklansın.

I
      idarhakim

@paretowilfreɗo Hocam bir gelişme yok mu sonuçlarla ilgili? Bayramdan sonraya mı kaldık, eylüle mi?

I
      idarhakim

Kenan bey sisteme yükleme ne zaman yapılacak bir haber var mı kaynağınızdan. Diğer forumda 15.00’de sisteme yükleme olacak denmiş

I
      idarhakim

idarhakim tarafından gönderilen son iletiler

• RE: İçişleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

Kazananlar işe başlamış hayırlı olsun.

KPSS A içinde yayımlandı
      I
      idarhakim
    • RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları

Arkadaşlar sonuçlar açıklanmış herkes için hayırlısı olsun. Bu sınava 4 kez girmiş ve elenmiş biri olarak sizleri çok iyi anlayabiliyorum. Ben 2018 aralıktan sonra girmeyi bıraktım ve kendime yeni hedefler koydum. Bu sınav da iibflilerin şansı yok denecek kadar az arkadaşlar bunu kabul ederek girmek gerek bu sınava. Ama genelde 1.cilerin kazandığını duyardım bu nedenle şaşkınım açıkçası. artık bu torpil olayının hangi boyuta geldiğini de gösteriyor bize. tekrardan hayırlı olsun herkese.

I
      idarhakim

@bcbc3434 40 hukukçunun tamamına yakınını alırlar geri kalan iibfden de en fazla 20 kişi olacak şekilde alırlar kontenjanı doldurmazlar

I
      idarhakim

Arkadaşlar puan yazanlar nette yazabilir misiniz?

I
      idarhakim

Evet ortak alan zor, idari alan daha kolaydı geçen sene.

I
      idarhakim

@kitapsever benim de iptalden önce 31-4 ortak alandı : 268
      İptaldan sonra 257.

I
      idarhakim

@RootofAllEvil ortak alan 30-3 (2 soru iptal) idari alan 25-10

I
      idarhakim

Merhaba arkadaşlar herkese selamlar, geçen seneki sınavda yazılıyı kazanıp mülakatta elenmiştim. Belki sizlere fikir verir puan ve sıralamamı yazayım.

55 alan 26 gkgy: 82.66
      Sıralama:257.

I
      idarhakim

Kotanın geri gelmesi önemli değil. Kota yokken de kota uyguladılar zaten.

I
      idarhakim

Biraz karamsar bir tablo çizeceğim ama arkadaşlar, bu sınav bir şekilde kazanılıyor ama önemli olan mülakat. Ben de geçen mülakatta elenen biri olarak tavsiyem şu ki referans olayını ciddiye almanız, sonrasında hayal kırıklığına uğramayın. Ayrıca iibf-sbf mezunu arkadaşlara da bir kaç şey diyeceğim. ben de sbf mezunuyum ve bu sınava çok fazla emek verdim, ama arkadaşlar maalesef bakanlık resmi olarak kota olmasa da hala bu kotayı uyguluyor bize hatta daha az alım yapıyor. geçen sınavda 215 iibf 85 hukuk mezunu mülakata girdi ve buna rağmen hukuk mezunlarını daha çok tercih edip bize kota uyguladılar. bakanlık bizim emeklerimize maalesef saygı duymuyor, bizim başarımızı resmen yok sayıp bu sınava girmeyin mesajı veriyor. çok büyük bir haksızlık yapılıyor bize ama kimse sesini çıkaramıyor güçlü bir şekilde. hali hazırda hakimlik mesleğinde olanlar da bize olumlu bakmıyor maalesef.

ben yine buna rağmen bu sınavda da iibf sbf mezunlarının mülakatlarda daha çok yer alacağını düşünüyorum, ama bakanlık yine bize kota uygulayacak. yine haksızlık ve adaletsizlik yapacak. bu kadar insanın emeğini çöpe atacak. gerçekten emeklerimiz yıllardır ziyan oluyor.

dediğim gibi çok zorlu bir yolculuğa giriyorsunuz, sadece bu sınava bel bağlayarak yolunuzu çizmeyin.
      umarım bu sınavda bir şeyler değişir artık bu kadar insanın emeği boşa gitmez.

ben şimdilik sınava başvurmayı düşünmüyorum tüm bu sebeblerden dolayı, sizlerin yolu açık olsun. hakkınızda hayırlısı olsun. hepinize başarılar.

I
      idarhakim