Benimde sizin dışınızda hatırladğım sorular:
1-Diaspora kavramı.
2-Camp David-Mısır ve İsraille ilgiliydi soru öncülü.
3-Einshower Doktrini- ABD'nin Ortadoğu'dan çekilmeceği ile ilgili soru öncülü.
4-Yurt dışında eğitim, barınma vb faaliyetleri olan kuruluş-Yunus Emre Enstitüsü
5-Venedik Komisyonu-anayasal faaliyetlerle ilgilenen kurum hangi kuruluşun bir organıdır (Avrupa Konseyi)
6-Adalet Divanının kararlarına ilişkin doğru-yanlış sorusu. cevabını hatırlamıyorum
7-Realizm'e ilişkin doğru yanlış sorusu-cevabını hatırlamıyorum ama şıklarda devletin kurumları birbiriyle karşılıklı bağlantılık üzerine çalışır gibi bir ifade vardı.
hakank tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
hakank tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: BOTAŞ Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2020
Başvuruda sıkıntı yaşayanlar Alo 170'i arayabilir, ben öyle hallettim. Başarılar.
-
RE: 2018 KPSS Uluslararası İlişkiler Soruları ve Cevapları
Sizlerden de ekleme yaparak çıkarabildiğim sorular:
- Konstrüktivizm - Altyapı-üstyapı
- Uluslararası hukukun temeli-westphalia
- Doğal gaz ithal etmediğimiz ülke- Özbekistan
- BM insan hakları komisyonu
- Açık denizdeki gemi ile ilgili olarak karasularına gireceği devletten izin almalı
- Irak Anayasası-Erbil, Duhok, süleymaniye
- Medeniyetler ittifakı-ispanya
- Obama dönemi Stratejik ortaklık
- Zeytin dalı- Fırat Kalkanı
- Ahıska-gürcistan
- Çekince
- Liderlerin özelliklerinden hangisi araştırılmaz - psikoloji ?
- Liberal milliyetçilik : ulusların eşitliğine atıfta bulunan bir çok seçenek vardı cevabı hatırlayamadım.
- Afrika birliğinin kurulma nedenlerinden biri değildir? -Bloklaşma vd gruplaşmaları desteklemek
- Liberal dönem akımlarından değildir? Bence cevap merkantilizm ya da serbest ticaret değildi
- Somaliye asker gönderme
- Milletlerarası anlaşmanın yürürlüğe girmesi ile ilgili meclis onaylar
- Truman doktrininin amaçları arasında yoktur- balkan paktı
- İdealizmin önermesi- dünya devleti kesin kurulmak zorundadır gibi bi ibare vardı.
- Bandung- bağlantısızlar
- Hükümetlerarası olmayan yapı- af örgütü ve ab seçenekler aradındaydı
- İkinci dünya sırasında yatıştırma sorusu bence amerikaya işaret ediyor bence amerikalı lider
- Anzus- Anzaklar ve us
- Uluslararası anlaşma bağlayıcılık yolu- belgelerin değişimi ancak anlaşmanın maddesi olur onu kurmaz
- İspanya veraset savaşları
- Kamu diplomasisi türü-yurttaş,spor,zirve,din ve kültür diplomasisiydi şıklar
- Uluslararası ceza mahkemesinin yetkisi yoktur? - insan kaçakçılığı, soykırım, savaşta savunmasız yer işgali, kimyasal silah gibi seçenekler vardı
-
- Balkan savaşında bulgaristana karşı ittifak yapan devletler
- İlk Kameral sistem-lordlar kamarasından esinlenerek İngilteredir diye düşündüm
- Anlaşmanın türkiyenin %25 ini kapsam dışı bırakmasının medeni?
- Kissinger
- Liberal düşünürler
-
RE: 2017 KPSS Sonuçları Değerlendime Platformu
Uluslararası İlişkiler mezunuyum ve hukuktan 1 net çıkaramadığım için hukukun etki ettiği puan türleri hesaplanmamış (neredeyse hepsi) yani hukuktan netimin olmaması hem iktisat hem de uluslararası ilişkiler bölümlerinden yapmış olduğum netleri niye sıfırlıyor anlamadım yani bu aleyhimize bir durum. Evet ösym sınavdan önce duyurmuş ancak eminim benim durumumda olan birileri vardır. Ne yapabiliriz ben dilekçeyle ösym'ye başvurmayı düşünüyorum ama başka bir yol daha var mı?
-
RE: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Noam Chomsky ile ilgili bir soru hatırlayan var mı ?
-
Benimde sizin dışınızda hatırladğım sorular:
1-Diaspora kavramı.
2-Camp David-Mısır ve İsraille ilgiliydi soru öncülü.
3-Einshower Doktrini- ABD'nin Ortadoğu'dan çekilmeceği ile ilgili soru öncülü.
4-Yurt dışında eğitim, barınma vb faaliyetleri olan kuruluş-Yunus Emre Enstitüsü
5-Venedik Komisyonu-anayasal faaliyetlerle ilgilenen kurum hangi kuruluşun bir organıdır (Avrupa Konseyi)
6-Adalet Divanının kararlarına ilişkin doğru-yanlış sorusu. cevabını hatırlamıyorum
7-Realizm'e ilişkin doğru yanlış sorusu-cevabını hatırlamıyorum ama şıklarda devletin kurumları birbiriyle karşılıklı bağlantılık üzerine çalışır gibi bir ifade vardı.