@zamangeciyor evet ben de 1.5 saat önce yazıyordu diye hatırlıyorum kaç saat yol aldıkları da belli değil zaten. Bursa - Adana arası mesafeyi kimler biliyor bakalım diye sorulmuş genel kültür sorusu ise güzel
zeljko tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: VakıfBank Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı
-
@pek12 öncelikle tesekkur ederim dostum ama ne yazık ki ise yaramıyor. İngilizce'ye gelince, çocuklugumdan beri Ingilizce ile haşır neşirim. Lisede bir yıl hazırlık okudum. 6 ay kadar Amerika'da kaldim. Yine 6 ay Avrupa'da kaldım Almanya ve Avusturya'da. Ama yurt dışı deneyimlerim "listening" dışında pek katkısı olmadı bunun sebebi de belli seviyede ingilizce bliyor olmamdı sanırım. Zaten listening de bu tip sinavlar için bir önem arz etmiyor. Amerika'lı bir kız arkadasim olmuştu yaklaşık iki yil kadar İstanbul'da birlikte yaşadık. Dünyanın çeşitli ülkelerinden bir sürü arkadaşimla hala görüşürüm.
Bunların yanında İngilizce makale okuyorum hala kendi alanimla ilgili ve yabancı basın takip ediyorum. CNN International BBC gibi kanallardan özelikle takip ettigim programlar var mesela kaçırmam. En kötü podcastden muhakkak dinlerim. Ben hala bilemdiğim kelimeleri bir kenara not edip öğrenmeye çalışıyorum mümkün mertebe. Bütün bunlari severek yapıyorum bu arada. Böyle olunca da 3 yanlışı nerede yaptım diye düşünüyorum (1 boş). Ama oluyor tabi sınav anında gözden kaçan şeyler olabiliyor ya da dikkatsizlik ve ya ne yaparsaniz yapın %100 hakim olamıyorsunuz ve öğrenme süreci bitmiyor.Son olarak nacizane tavsiyem mümkün olursa sadece Ingilizce için bir 6 ay ayırın derim. Süre tabi sizin ingilizce bilginize ya da çalışma, öğrenme kapasitenize göre farklilik gösterebilir ortalama bir süre söylemeye çalıştım.
zeljko tarafından gönderilen son iletiler
-
@hashus eyvallah hocam Tufan Samet'in themis kitabı mı?
-
@hashus hocam hukuk ve iktisat hangi kaynaklardan nasil calistin ya da çalışıyorsun rica etsek paylaşır mısın?
-
@pek12 eyvallah kardeşim. Uluslararası ilişkiler mezunuyum kendi alanım için fena sayılmayacak kadar donanimliyim diye düşünüyorum ama işte sen benden daha iyi biliyorsun.
Uzun uzun yazacaktım aslında ama neyse
yolun İstanbul'a düşerse de ben sana ismarlayayım. Çay içerken konuşuruz uzun uzun.
-
@pek12 öncelikle tesekkur ederim dostum ama ne yazık ki ise yaramıyor. İngilizce'ye gelince, çocuklugumdan beri Ingilizce ile haşır neşirim. Lisede bir yıl hazırlık okudum. 6 ay kadar Amerika'da kaldim. Yine 6 ay Avrupa'da kaldım Almanya ve Avusturya'da. Ama yurt dışı deneyimlerim "listening" dışında pek katkısı olmadı bunun sebebi de belli seviyede ingilizce bliyor olmamdı sanırım. Zaten listening de bu tip sinavlar için bir önem arz etmiyor. Amerika'lı bir kız arkadasim olmuştu yaklaşık iki yil kadar İstanbul'da birlikte yaşadık. Dünyanın çeşitli ülkelerinden bir sürü arkadaşimla hala görüşürüm.
Bunların yanında İngilizce makale okuyorum hala kendi alanimla ilgili ve yabancı basın takip ediyorum. CNN International BBC gibi kanallardan özelikle takip ettigim programlar var mesela kaçırmam. En kötü podcastden muhakkak dinlerim. Ben hala bilemdiğim kelimeleri bir kenara not edip öğrenmeye çalışıyorum mümkün mertebe. Bütün bunlari severek yapıyorum bu arada. Böyle olunca da 3 yanlışı nerede yaptım diye düşünüyorum (1 boş). Ama oluyor tabi sınav anında gözden kaçan şeyler olabiliyor ya da dikkatsizlik ve ya ne yaparsaniz yapın %100 hakim olamıyorsunuz ve öğrenme süreci bitmiyor.Son olarak nacizane tavsiyem mümkün olursa sadece Ingilizce için bir 6 ay ayırın derim. Süre tabi sizin ingilizce bilginize ya da çalışma, öğrenme kapasitenize göre farklilik gösterebilir ortalama bir süre söylemeye çalıştım.
-
Ya da bütün barajları geçip mülakata kalamayan var mı?
-
@üyeadı5 ben birinci kısımda pek problem yaşamadim acikcasi tam bekledigim gibi hukuk ve iktisat düşük geldi. Tabi ki nasipten ote yol yok. Ama ne yazık ki ben henüz borçlar hukuku, ticaret hukuku, icra iflas calismamistim hiç ve mikro itisat. Bu da çok net göründü. Ben mesajımı aldım. KPSS için önümüzde çok kıymetli bir zaman var en iyi şekilde değerlendirmek gerek. Hayırlısı hepimiz için
-
Ben az evvel attım birkaç dk içinde hemen cevap geldi.
Gy: 32 doğru
İngilizce: 36 doğru
Hukuk : 22 doğru
Ekonomi : 18 doğru
Maliye : 31 doğruHukukun belli bolumlerine ve mikro iktisata hiç çalışmamıstim henuz o da çok net belli etti kendini. İktisattan geçseydim de çağrılır miydim bilmiyorum ama yine de sadece birinden kalmış olmak üzücü tabi. Neyse sağlık olsun. Allah herkesin gönlüne göre versin. Hakkımızda hayırlısı.
-
@bir-birey tamam böyle anlat canımı ye
-
@bir-birey "1.5 saatte gittikleri mesafe" ile "karşılaşmalarından 1.5 saat önce aralarındaki mesafe" farklı şeyler anlatıyor
-
@bir-birey peki başlangıçta aralarında ki mesafe 1) 400 km olursa
2) 800 km olursa
3) 1500 km olursaBu üç özel duruma göre bir hesap etsen de cozumunu gostererek bizleri de aydınlatsan olmaz mı?
Bursa - Adana arası Google maps de 822 km görünüyor. Adamlar çıkıp biz onu 800 kabul ettik derse o ayrı o zaman cevap 300 olur bizim de söyleyecek bir seyimiz olmaz. Ama senin mantığınla 300 yapan adamın verdiği cevap kabul olursa da üzülürüm