İtiraz hakkım var 15 gün içinde itiraz edebiliyorum şimdi bir avukatla görüşüyorum bakalım Hayırlısı
Turgut54 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Yurtdışı askerlik
Turgut54 tarafından gönderilen son iletiler
-
İtiraz hakkım var 15 gün içinde itiraz edebiliyorum şimdi bir avukatla görüşüyorum bakalım Hayırlısı
-
20 yaşındayken askerlikten mektup yollamışlar yurtdışında yaşadığı için bulamamışlar sonra muhtara gitmiş mektup muhtardan telefonla ulaşmış ve yoklamaya cagirildigini söylemiş arkadaşda konsolosluğa gidip 2 yıl tecil ettirmiş tecil bittikten sonra 5 yıl tecil ettirmemis taki Dövizli askerlik yapana kadar bedelli askerlik miktarını ödedikten sonra konsolosluğa mektup geliyor 15 bin TL ceza yediniz yoklama kaçağı olduğunuz için deniliyor arkadaşımda soruyor ben 5 yıl tecil ettirmedim ne gümrükte nede polis kontrolünde böyle bir sorunla karşılaşmadım ve madem yoklamaya kacagiyim neden askerlik şubesinden bildiri mektup yada bir uyarı gelmedi diye söylüyor konsolosluk cvb olarak Türkiye'de askerlik şubesine sorması gerektiğini söylüyor arkadaşım askerlik şubesini arıyorum ve ilgisiz bir personel mecbur odicen itiraz hakkın yok diyo
-
Yurtdışı askerlik
Yurtdışında askerligi 5yil tecil ettirmeyen birine mektup yollanilmadigi ve gümrüklerde yada polis kontrolünde sorun olmadığı halde bedelli askerlik yaptiktan sonra 5yil yoklama kaçağı gözüktüğü icin 15 bin TL ceza nasıl kesilebilir ki yurtdışında yaşayan herkesin zaten tecil olunmama gibi bir ihtimali yokken bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim