@Phoenix
Dert içinde sevinci bul da yaşa;
Haksız düzende haklı ol da yaşa;
Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın,
Varından yoğundan kurtul da yaşa.
Ömer Hayyam - Rubailer
@Phoenix
Dert içinde sevinci bul da yaşa;
Haksız düzende haklı ol da yaşa;
Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın,
Varından yoğundan kurtul da yaşa.
Ömer Hayyam - Rubailer
A grubu için stresli bir süreç olduğunu söylerlerdi de ne kadar stresli olabilir ki derdim kendi kendime. Yanılmışım. Allah emek veren, gayret gösteren herkesin yardımcısı olsun.
@Phoenix Semerkant'ı henüz bitirdim. Bunca zaman neden okumamışım diye hayıflandığım bir kitap oldu, hem sürükleyici hem de bitmesin diye özenle okunuyor. Çok çok anlamlı bir tavsiye olmuş. Tebessüm ettirdi.
@Phoenix bazı kitaplarla farklı bir bağ oluşuyor. Sanki kimi kitap zamanı gelmeden karşımıza çıkmıyor da ille de o vakti bekliyor Semerkant da bana böyle bir vakitte denk geldi. Kitap okumak benim için elzemdir ancak çok uzun zamandır aklımda olmasına rağmen ancak şimdi okudum belki size de bu aralar ihtiyacınız olanları anlatacaktır yeniden.
@vanim ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Emrah Serbes Müptezeller'i öyle çalakalem yazmış ki hayal kırıklığına uğramamak elde değil. Murat Menteş'i üniversite dönemimde hayranlıkla okumuştum şimdi aynı tadı almam imkansız. Oğuz Atay'ı yıllar evvel okuduğum halde şimdi tekrar okuyunca çok farklı hissediyorum, demek ki yaşamın her dönemine dokunacak kadar ölümsüz eserler verdiğini bir kez daha anlıyorum. İhsan Oktay Anar da keza öyle. Ayrıca Sezgin Kaymaz okudunuz mu bilmiyorum ama tavsiye ederim bende yeri bambaşkadır.
@Phoenix ben de sizin hafızanıza hayranım . Sezgin Kaymaz farklı bir yazar ama beni bir yerlerden yakalamıştı en azından yazmak için yazan ya da satmak için yazan bir yazar olduğuna inanmıyorum. Belki bir şans daha verirsiniz. Kün kitabını okumadıysanız bir deneyin derim.
@Phoenix Elif Şafak için hak veriyorum her bir cümlenize her bir kelimenize. Orhan Pamuk için sizin kadar geniş bir fikre sahip değilim o yüzden yorum yapmaktan kaçınıyorum. Emrah Serbes ve Murat Menteş üzerine söylediklerinizde de çok haklısınız yine Ancak Hakan Günday için bazı yerlerde ayrışıyoruz. AZ ve DAHA henüz bitirdiğim kitapları ve dilinde bir yavanlık olmadan oldukça da çarpıcı konuları işlediğini gördüm.
Kinyas ve Kayra ise maalesef yarım bıraktığım bir kitabı oldu.
Ben şu an için kendisini diğerleri ile aynı kefeye koymuyorum.
Aslında uzun uzun, detaylıca konuşulması gereken şeyler ama buradan çok rahat ifade edilmiyor.
Zaten insan görüşleriniz karşısında da biraz ürküyor, kendimi inanılmaz yetersiz hissettim. Hakikaten nasıl bir cevhersiniz?
@ncbb inşaallah bakalım Allah büyük.yds 71 benim ing işletme mezunuyum ve şu durumda bu ilanı fırsat olarak görüyorum.
@ncbb şehir kısıtım ve sorumlu olduğum insanlar var hocam öyle olunca nasip böyleymiş.
@Phoenix bazen en yakınım dediğin içten, samimiyetle sormaz da gelir tanımadığın bir insan merak eder nasıl olduğunu..sen de en çok ona anlatmak istersin herşeyi.
hayat ya çok acımasız ya da çok gerçek.
Siz nasılsınız?
Maraşı yazanlardanım ben de. Sınav da şöyle böyle geçti diyebilirim. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. İnanılmaz yıpratıcı bir süreç.
ben de ilk olarak uzman yard. tercih ettim ancak iç kontrolör gözüküyor, puanım uzman yard. yetiyor. aradım ama açan olmadı mail attım. yarın tekrar tekrar arayacağım.
@Yoluzunyol açılmıyor şu an hocam site. ben de henüz bakamadım.
Ben de giremedim ya ne zaman açılacak site?
Kpss tarihinin en şanssız senesi sanırım bize denk geldi.
Herkesin derdi kendine farklı tabii ama buradaki insanların çoğunun derdi iş iş iş.
Dolayısıyla boş beleş demek ne kadar hakkaniyetli bilemiyorum.
Zaten yeterince gergin ve bezginken bir de moralleri bu yönde bozmak hoş değil.
@sentetiketik Son moda zaten yazıp yazıp silmek..On dakikada bir bakıyoruz şuraya yazarken düşünseler biraz.insan biraz hassasiyet bekliyor.
@Phoenix yaa harika cevap. Saygı duydum.
Başlığı takip edenleri daha fazla sıkmadan iyi geceler diliyorum.
@Phoenix teşekkürler ancak asıl bence bu iltifat. Reelde kültür ve sanat adına tek ilgilendiğim edebiyat. Daha doğrusu tek tutkum. Tiyatro çok severim ama oyun bile gelmeyen bir şehirdeyim. Ankarayı bu yüzden çok kıskanırım. Sinema deseniz film izleyecek eski sabrım yok. Walking Dead, Black Mirror izleyebildiğim diziler. Kısaca sizden fersah fersah uzakta biriyim belli ki.
@Phoenix e öyle ama ben de iltifat olsun diye söylemiyorum ki. Yer yer sert belki ama adama bak ya dedim içimden. Kıskandım.